Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jo taky jsem četla, Bulovka a Thomayerka od 1.3. že nebudou brát rodičky, neb na to nebudou stačit, kam se ty holky pak podějí? Zaregistrovaly se a pak tohle? Dělají si z nich normálně štít. Stěžovala bych si a chtěla odškodnění za odmítnutí registrovaného pacienta. ![]()
no jelikoz chodim na Bulovku do poradny a kdyz jsem se mudr ptala, tak se smal, tak bych tomu moc neverila ![]()
spis bych rekla, ze se snazi hodit na doktory spatne světlo
Upřímně, ty se těm doktorům divíš? Já totiž ne. Sloužit tolik přesčasů, v podztstatě povinně, protože není dost doktorů a někdo tam být musí…Tohle je dlouhodobý problém a teprve teď je vidět pro nás širokou veřejnost.
Doktoři jsou svobodní lidé, kteří při nespokojenosti s organizací jejich zaměstnání můžou dát výpověď jako každý jiný.
Bohužel u nás se problémy řeší, až když to hoří.
Stejně tak třeba demografové už od poloviny 90.let varovali před tzv.babyboomem. Nikoho to nezajímalo, školky se rušili a teď je spousta maminek doma s dětmi, které jim nevzali do školky a nemůžou do zaměstnání.
Lowel píše:
Jo taky jsem četla, Bulovka a Thomayerka od 1.3. že nebudou brát rodičky, neb na to nebudou stačit, kam se ty holky pak podějí? Zaregistrovaly se a pak tohle? Dělají si z nich normálně štít. Stěžovala bych si a chtěla odškodnění za odmítnutí registrovaného pacienta.
Lowel, registrace rodičky není nikde v zákoně definovaná. Tudíž není co žalovat.
A kdo si z koho dělá štít? doktoři nejsou nějací vazalové ministerstva zdravotnictví
Jsou to normální lidi jako my, kteří nechtějí žít v nemocnici, protože není dost lékařů, aby nemuseli sloužit přesčasy. Mají taky své rodiny, zájmy…
Jizvi, je to možné ale co kdyby? Bránila by jsi se jako pacoš? Já tedy určitě ![]()
Gladys, já se divím jen jedné věci, když jsem zaměstnanec a nelíbí se mi chod firmy, nebo plat odejdu, to máš pravdu, ale ve většině firem každý jedná sám za sebe, ne jako ovce hromadně
Gladys píše:
Upřímně, ty se těm doktorům divíš? Já totiž ne. Sloužit tolik přesčasů, v podztstatě povinně, protože není dost doktorů a někdo tam být musí…Tohle je dlouhodobý problém a teprve teď je vidět pro nás širokou veřejnost.
Doktoři jsou svobodní lidé, kteří při nespokojenosti s organizací jejich zaměstnání můžou dát výpověď jako každý jiný.
Bohužel u nás se problémy řeší, až když to hoří.
Stejně tak třeba demografové už od poloviny 90.let varovali před tzv.babyboomem. Nikoho to nezajímalo, školky se rušili a teď je spousta maminek doma s dětmi, které jim nevzali do školky a nemůžou do zaměstnání.
nene nedivim se jim
.ještě si zapoměla dodat za málo peněz neboli přes časy za stejné peníze.
Jen nechápu proč stím někdo kdo za to může něco neuděla , proč jim více nevyhoví ,aby se toto nedělo.
Za všechno někdo může ,ale odnesou to ti co za to v podstatě nemůžou.
Lowel píše:
Jizvi, je to možné ale co kdyby? Bránila by jsi se jako pacoš? Já tedy určitě
Gladys, já se divím jen jedné věci, když jsem zaměstnanec a nelíbí se mi chod firmy, nebo plat odejdu, to máš pravdu, ale ve většině firem každý jedná sám za sebe, ne jako ovce hromadně
No ja pacos jsem, porodit musim, no co dodat…
gladys já to chápu možná víc než se zdá, polovina rodiny jsou špičkoví lékaři, ale polovina, kteří byli nespokojení odešli do ciziny už dávno a bez takovýhohle tyátru, druhá polovina se vypracovala a měnili nemocnice podle zaměření a toho co jim vyhovovalo, nikdo nemusel zavelet a teď. To fakt není fér vůči pacientům, už vidím ty holky, jak si tohle přečtou v novinách a budou se třást nervozitou to nikomu nepřidá, hlavně ne těm co nejsou lékaři ale péči potřebují. Jinak platy mají mizerný a i sestry to je druhá věc a s tím souhlasím, jen měli možná křičet dřív a v jiné situaci, ne když dělají všemožné škrty, takhle z nich uměle udělají vydřiduchy ![]()
Jizvi já vím, Mrázkovo motto dovnitř může, ven musí
jen si říkám aby to holky PA pak zvládaly i za doktory co budou chybět ![]()
Lowel, jenže když dělám nějakou práci, baví mě ji dělat a nevyhovuje mi třeba plat, tak v soukromém sektoru jdu zkrátka jinam, kde mi nabídnou lepší plat.
Vzhledem k tomu, že platy lékařů a dalších státních zaměstnanců jsou tabulkové, nemají moc šanci odejít jinam, protože ta samá tabulka stanovuje plat v Praze i v Brně. Samozřejmě si můžou založit soukromou praxi, nicméně někoho třeba baví práce v nemocnici. Někdo dělá vysoce specializovanou činnost, kterou by v soukromé praxi dělat nemohl. Tak podle mě proto. Aby se něco hnulo, lékařům se upravují platy hromadně dle tabulek, tak hromadně protestují. ![]()
Lowel: Ja bych je ovcami teda nenazvla, ano ak odidu pojednom nikto si toho nevsimne. Ak chcu niekoho dotlacit do zmien, ktore tu mali nastat uz pred par rokmi, tak to inak akoze spoja svoje sily proste nejde. A bohuzial v tomto state to vlastne nejde ani tak. Podla mna je to forma demonstracie a v demokratickej krajine je to sposob ako ukazat vrchnosti, ktoru sme si zvolili, ze to co robia sa nam nepaci. A nech sa na mna nikto nehneva, ale myslim si, ze to robia aj pre pacientov. Aku pozornost a sustredenost moze mat lekar, ktory sluzi od piatka rana do pondelka vecer?
Jsem zvědavá jak to dopadne, mám rodit na Bulovce
termín mám 5.3. tak to abych to porodila dřív
. Hlavně že chtěj aby se tam roričky registrovaly a pak je ani ne vemou ![]()
Už se to tu na toto téma začíná rozvíjet, ale kdo tu je a má rodit na bulovce, ted psali že nebudou příjmat rodičky!! Já mám termín 5.3. a přestávaj nabírat 1.3. Jsem zvědavá jak se to vyvine,
Gladys píše:Lowel píše:Lowel, registrace rodičky není nikde v zákoně definovaná. Tudíž není co žalovat.
Jo taky jsem četla, Bulovka a Thomayerka od 1.3. že nebudou brát rodičky, neb na to nebudou stačit, kam se ty holky pak podějí? Zaregistrovaly se a pak tohle? Dělají si z nich normálně štít. Stěžovala bych si a chtěla odškodnění za odmítnutí registrovaného pacienta.
A kdo si z koho dělá štít? doktoři nejsou nějací vazalové ministerstva zdravotnictvíJsou to normální lidi jako my, kteří nechtějí žít v nemocnici, protože není dost lékařů, aby nemuseli sloužit přesčasy. Mají taky své rodiny, zájmy…
Gladys já pro lékaře pochopení má dokonce s nimi soucítím .Jenže cco ovlivním nějak ,jestli jim stát přidá ? jestli zlepší podmínky jejich vzdělávání ,nebo práce?uplácení ve zdravotnictví..? Neovlivním … . Za to mě jako člověka může až osudově ovlivnit to když všichni takto hromadně odejdou …,nebála bych se že přímo neporodím ,ale ,že mi dítě poškodí převoz do jiné porodnice na neonatologii.
No a co potom mám se smířit s tím ,že hádky státu a doktorů stáli moje dítě život nebo zdraví a říct si „no jo ,ale bylo to za dobrou věc“ tak velkorysá tedy nejsem . ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
to mě trochu zaskočilo,kam ten náš stát spěje

Zajímalo by mě co zbytek porodnic? budou mít plné kapacity a rodičky které žijou v Praze budou muset jít rodit až kdo ví kam ?!
http://www.novinky.cz/…-zavrit.html