Dvojčata 10. měsíců - noční hlad

324
12.9.17 06:38

Dvojčata 10. měsíců- noční hlad

Ahoj maminky,
prosím o jakékoli rady.
Mám 10. měsíců staré holky, všechno je a bylo v pohodě až na to, že se prostě v noci pořád budí. přes den mají kaši, přesnídávku, ovoce, vařený oběd, jogurt, na noc před sedmou mají 240 ml mlíka a co tři hodiny se budí na další krmení. Samozřejmě každá jinak. Vstávám tak 6 krát za noc kvůli mlíku, do toho třeba třikrát kvůli tomu že nemají dudlík a už mi dochází síla. Už jsem zkoušela všechno možné, kaše no noc, čaj na spaní pro děti, dát jim vařený jídlo na noc. minulý týden jsme byly na prohlídce u doktorky a když sem ji řekla jak pořád v noci ji tak nechápala že ještě žiju a fungujú. doporučila mi teda ještě nějaké nové mléko od Hami, je fermentovane. to půjdu koupit dnes protože fakt jsem už hotová. zkoušela jsem dát i jen čaj, teplý studený, jen trochu mlíka ale čaj nechtěly a po menší dávce mlíka se vzbudí ještě dřív už je to dlouhé. Chápu že můžou jíst v noci ještě dlouho, ale prostě třikrát za noc je fakt asi dost.
Nějaké staré babské rady třeba?
Slyšela jsem i o odvaru z oves. vloček, ale nevím jak udělat. Nebo je prostě nechám vyřvát?
Děkuji všem za rady a názory
Hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2271
12.9.17 07:04

Já bych zkusila nabídnout kromě mléka i večeři. V tomto věku je ale možné, že se budí spíš ze zvyku než z hladu. Začala bych tím, že když se jeden vzbudí na mléko, udělám ho oběma, jeden ho dostane ve spánku. Také je fajn si zapsat časy, dát si budíka chvíli dřív a pokusit se dát ve spánku oběma, tím že to zaspí, by se frekvence mohla snížit, odnaučí se tím budit se. Až se přestanou budit, tak postupně snižovat dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
12.9.17 07:14

Ahoj, já teda vůbec nepomůžu, jen podpořím a přidám se. Mám 10m kluka, v noci je vzhůru co hodinu, dnes třeba i 40 min. Usne jen po nakojení. Ale mlíko ubývá a dnes došlo asi úplně. Jen to zkusil a pustil se, usnul a za půl hodiny znovu. UM nechce a ani já jo na to učit nechci, čaj nechce, dudel nechce. Prostě jen prso, ale teď jak už z něj nic neteče, tak ani to. No nevím, jak ho budu uspávat. Snad mu po pár dnech dojde, že mlíko není a bude konečně spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
12.9.17 07:16

@Adelka951 To jsem už taky zkoušela, že dám i druhé i když spí jenže jak nemá hlad tak cucne a začne řvát jak na lesy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.17 08:02

Já jsem teda neměla dvojčata ale malou jsem odbourávala z nočního mléka tím že jsem ho dělala postupně slabší co týden jsem v noci dávala o odměrku míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
12.9.17 08:07

Mám dvě dcery (3,5 a 2), starší se budila na mléko do 2 let 3× za noc, pak během týdne spala celou noc. Mladší budou dva za pár dnů a budí se jednou. V deseti měsících se budily po třech hodinách běžně.
Jediná rada, která mě napadá, je strčit mléko oběma najednou. Novoše jsem kojila a starší strčila flašku. Tím jsem ušetřila tři vstávání.
Když už jsem byla vyřízená, putovaly obě ke mě do postele a ohřívačka a připravené flašky vedle postele. Starší položila flašku a usnula a já vytuhla při kojení (občas i v sedě :D )s mimi na kojopolštáři ;)
Odnaučit se mi nikdy nepovedlo. Kaše na noc nejsou zdravé, zkusila bych masozeleninu a UM.

Příspěvek upraven 12.09.17 v 08:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
12.9.17 08:08

Tohle se odnaučuje strašně těžko. No a opravdu klidně můžou mít hlad nebo prostě jen žízeň. Ale zkusila bych, když už teda jedna vstane, tak lehce pošťouchnout i druhou, aby se teda prostě napila aspoň ve stejnou dobu a třeba by tak to vstávání bylo jenom třikrát.

• Citovat
  • Upravit
1299
12.9.17 08:30

Moje starsi se taky budila na mliko hodne dlouho. Az nekdy ve 14m vydrzela az do 6 a od 20m (to vim presne protoze sla do pokojicku) az do 8 kdy uz chtela vstavat. Ted je ji dkoro dva a pul a porad k ni vstavam. Chce dudu nebo vycurat. Dnes jsem tam byla trikrat. Druha pulrocni dcerka spi celou noc. Ani dudu ani mliko. To si da pravidelne rano v 7 pak jeste pospava. Takze si myslim ze to nijak neodnaucis, jedine zkusit jak uz rikaly holky dat jim flasku soucasne :nevim:
@chaela nechces ucit na UM jen v noci nebo vubec? V 10m by jeste mel mit mliko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
12.9.17 09:04

Ono to nemusi byt uplne hladove vstavani, ale ze zvyku. Muj 8mes syn (ldyz mu zeovna nerostou zuby) vstava 2×-3×, 3× si cucne a spi, takze to pricitam zizni, nebo zvyku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
12.9.17 09:06

@Bebuše
proc nejsou kase na noc zdravé? ja davam 2 hod pred spanim baban s vlockama, a neprijde mi, ze by to malemu nevyhovovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
12.9.17 09:41
@KristynaTita píše:
@Bebuše
proc nejsou kase na noc zdravé? ja davam 2 hod pred spanim baban s vlockama, a neprijde mi, ze by to malemu nevyhovovalo.

Udajne jsou tezky na traveni a je po nich zizen :nevim: mely by se davat spis ke snidani. To me rikala nase dr kdyz jsem hlasila jak krasne k veceri basti kasi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
12.9.17 09:56

@hapolda
Aha, rozumim. Diky za info, on co doktor, to jiny nazor a poznatek:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
12.9.17 10:04
@KristynaTita píše:
@Bebuše

Zatěžují trávení a tělo si dobře neodpočine. Některé děti špatně spí, protože jsou „těžké“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9167
12.9.17 11:24

Já myslím, že mají i hlad i ze zvyku. Ale asi obě děti zesinchronizovat je těžké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
12.9.17 14:29

@hapolda no on pil UM cca od 3 nebo 4 měsíců občas, mlíka jsem neměla nikdy moc, ale teď už to nevezme do pusy. Myslela jsem to spíš tak, že nechci noční kojení nahrazovat nočním UM. Už je dost starej na to, aby v noci jedl. On už ani z toho prsa moc nejedl, párkrát potáhl a spokojeně usnul. Ale teď už nemůže ani to. Tak jsem zvědavá na dnešní noc. Mám v plánu mu nedat vůbec prso, ale to jsem chtěla už několikrát a nakonec vždy zvítězila vidina spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí