Dvojčata- kdy balit věci do porodnice

26747
6.11.18 14:19

Tak si sbal, příprav někam do kouta.. Dle seznamu porodnice. Pokud máš nějaké věci běžné potřeby, příprav si na tašku lísteček napr. sbalit nabíječku, kartáček… Příprav autosedačky a dej do nich oblečení do igelitky pro děti. Věci potřebuješ na jeden den, vše další přiveze druhý den manžel. Pliny, vložky umísti např na pračku, kde je najde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9096
6.11.18 14:27

Jen k těm plenám. Myslím, že pokud tě bude někdo z rodiny pravidelně navštěvovat, tak bych si sebou vzala jen jeden velký balík. Další pleny by mohli přinést během návštěv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
6.11.18 14:29

@Budulinek24 Dva balíčky ti budou stačit, počítej spotřebu tak 8-10ks na jedno na den. Případně další ti doveze rodina až budou docházet. Sbalenou tašku jsem měla od cca 32.týdne, protože u dvou nikdy nevíš ;-) Většinou se dvojky rodí o měsíc dřív :think:
Hlavně se štetři ať miminka vydrží v bříšku co nejdéle :-)
Jsou jedno nebo dvouvaječný? Kloučci, holčičky nebo páreček :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24385
6.11.18 14:31

Já čekám jen jedno miminko, ale už jsem částečně sbalená aspoň pro sebe teď v 30tt. Jinak základ všeho pro mimčo i pro mě mám doma ve skříních. Prát pro prcka teprve budu. Balím si tašku podle seznamu co mám z naší porodnice. Jednu menší na porodní sál a větší na šestinedělí ( tu mi tam donese manžel až po porodu, pro miminko mám nachystané jedno balení plenek a kdyžtak zbytek donese manžel, rodina) . Já se nachystala takto brzo protože prcek mi tlačí hodně dolů a i když čípek je zatím ok, tak abych prostě byla připravená i na možnou hospitalizaci před porodem. Lepší dřív než později ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37142
6.11.18 14:39

Hele zabaleno už můžeš mít. Co se týče plen já nebrala žádné protože naše porodnice je má k dispozici, stejně jako porodnické vložky, Oblečky na miminka apod. To si zjisti v konkrétní porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.18 14:40

@Sion děkuji za odpověď. No právě že se bojím abych všechno měla hotové. :) Jsou to dvouvajecne holčičky tak už se těšíme. :) Doufám že to vydržíme aspoň do toho 36-37tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
6.11.18 14:40

Plinky bych koupila třeba 3 menší balíčky. Mně se malá po Pampers osypala, tak mně manžel vezl jiné. No a z vlastní zkušenosti, lepší mít sbaleno dřív a potom to jen popadnout.

A to, co normálně potřebuješ i doma, si sepsat na papír a když pojedeš, tak dobalit. A jinak třeba plinky a ubrousky v porodnici měli, takže jsem si půjčila, a potom to zase vrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.18 14:52

Asi by h si pro jistotu zabalila něco málo, manželova sestřenice čekala dvojčata a rodila ve 38tt, kdyby jí nevyvolávali nejspíš by je donosila do termínu, řídila bych se aktuálním stavem, i když ten se může změnit i z hodiny na hodinu. Čekám tedy druhé dítko (jedno) jsem na konci 30tt a začíná mi tvrdnout břicho (to od prvního vůbec neznám) takže jsem si myslela jak to nechám až po synově oslavě narozenin, ale radši si něco málo zabalím už teď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
6.11.18 15:04

Je praktické mít tašku připravenou brzy. Co se doma nepoužívá, leží v tašce klidně dva měsíce. Na tašce jsem měla papír a na něm seznam, co ještě chybí, jak už psal někdo nade mnou. Pak ve spěchu bych si nevzpomněla. Věci pro miminko v tašce ve vajíčku- raději víc variant podle počasí- a to celé v igelitovém pytli. Dovezl pak manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí