Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak u nás byl pád dozadu na hlavu na denním pořádku
a nikdy nic až se jednou majzla i o stolek a pak už teda ublinkla tak jsem jela.
Pozorovala jsem po každém pádu a byla nervózní, ale myslím že toto nic nebude -pozoruj a uvidíš kdyby něco tak jeďte ![]()
Myslim, ze je fuk, z jake vysky dite spadlo, ale jak reaguje po padu, proste ho kontroluj.
Pad z pulmetru bych padem ani nenazvala.
Já myslím, že to bude v pořádku, mě náš skoro dvouletý včera spadl čelem na hrot železné tyče, má ten hrot tyče vyrytej na čele, nemá to proseklý, jen podlitý krví a bouli, ale on je torpédo, co se nedá uhlídat, takže když brečí, nezvrací, nemotá se atd. atd., co popisovaly holky shora, tak neřeším.
@mothersaboard Úraz je porucha zdraví způsobená náhle a vnější příčinou. Dítěti se nic nestalo. Natož tak velký úraz. Takže není co zlehčovat.
Malá 18m je otloukánek ona od 7m stojí a běhá od 9m takže si to umíte představit
nic než boule nikdy nebyla i když jí teda hlídám pořád. Dokonce mi přišla s dědou celý nos od krve v 13m běžela proti stromu. To jsem jela a nic to nebylo jen naražené. Záleží i jak se dítě uklidní… jestli jsi úraz viděla… jak se dítě jeví… vnitřní pocit z celé akce nevím jak bych to jinak napsala. Starší mi upadla, dala ruku pod sebe na první pohled viděla jsem to by jste řekli nic se nestalo. Stěžovala si na ruku cca hodinu tak jsem jela a 2× zlomené zápěstí a 5 týdnů sádra. Vyzpovídala jsem v dané situaci dr kvůli malé a bylo řečeno
zlomenina velký otok a masivní modřina (řekla mi, že zlomenina je malé vnitřní krvácení a velká modřina je tam vždy a hned)
otřes nesmí se dítě dávat spát min 1h po úrazu a sledovat zornice a celkový stav
@MišelkaX No a ty chapes argument - dosud jen lezla, tak nebylo treba snizit rost postylky? Jakmile dite provadi jakoukoli vertikalizaci, je treba snizit rost…
Známe se holka otočila prvně na přebalováku směr zemně a té dělali i CT a sledovali jí myslím cca rok na neurologii a nic holčičce nebylo dnes je jí cca 6 let.
@St. Estephe píše:
@MišelkaX No a ty chapes argument - dosud jen lezla, tak nebylo treba snizit rost postylky? Jakmile dite provadi jakoukoli vertikalizaci, je treba snizit rost…
takové chytré řeči jí určitě pomůžou ![]()
@St. Estephe píše:
@pajakevin Velky uraz? Prisla o nekterou koncetinu? Doted jen lezla? Asi jinej gang…
Nezlobte se na mě, ruka nebo noha jí sice neupadla, ale pro mě je pád z jednoho metru opravdu velký úraz a né prkotina. A pokud jsem k té postýlce teda nepřišla a nehodila jí sama na zem, tak je to tak jak píšu, doteď jen lezla, nikdy si nesedla ani nestoupla nic! Takže asi žádnej „jinej gang“!!!
@Trojlístek z takto velké výšky se nemusí vnitřní zranění projevit nijak, dítě může klidně zkolabovat za hodinu. Sestřenici spadnul manžel ze štaflí, nic mu nebylo a za pár hodin už ho vezla rychlá a zachránili ho za pět minut 12. U dítěte, které neumí vyjádřit, co mu je, bych reagovala stejně jako zakladatelka. Nemusíme slovíčkařit, zda to byl úraz či nebyl, já si jen nemyslím, že je potřeba autorce vytýkat volání sanitky a dělat, že se nic nestalo. To, že nesnížení postýlky byla hloupost, už zakladatelka jistě ví, tak proč ji za to ještě kamenovat.
@pajakevin mrkni na diskuzi Poznal by rengen krvaceni do mozku, tam jsme urazy resily nedavno.
@pajakevin Ale jí se nic nestalo - není to úraz! Natož velký,
Mě kluk (15. měsíců) dneska sletel z konferencaku přímo na skebli
Strejchnul hlavou o madlo u šuplíku, tak má na čele pěknou rejhu a ještě 2 boule. Nikam jsme nejeli, páč by jsme od jeho 10ti měsíců byli ve špitálu každý den. To není dítě, ale kamikadze ![]()
U opravdu velkeho urazu by se ji neco stalo. Nezlob se, ale velky uraz fakt vypada jinak( praskla slezina treba, autohavarie, horsi zlomenina s trvalymi nasledky…). Doporucuju navstevu detske chirurgie, pro predstavu.
Ji se nestal ani maly uraz( bezna detska zlomenina…). Nestalo se ji nic.
Takze ano, nehezky pad, ale ne tezky uraz.