Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Myslím, že jsi zbytečně moc hysterická-počkej až ti začne běhat, to teprve budou pády. Hodinu po bouchnutí do hlavy bys jí neměla nechat usnout.
@pajakevin Jaký velký úraz jste měly? ![]()
Příspěvek upraven 22.08.14 v 22:09
Velky uraz? Vzdyt se ji nic nestalo. Jestli se nehodis do klidu, budes si muset na detske chirurgii poridit vlastni zidli, nez se nauci stabilne chodt, budes tam jeste tak stokrat.
@pajakevin bát s o dítě budeš už navždy, ale takových pádů ještě bude s tím, jak malá začne hodit… po pádu bys měla dítě častěji kontrolovat, pokud by se ti něco nezdálo nebo dítě zvracelo, motalo se, bylo spavé, jiné zornice apod., tak jet. Jinak ale nehysterčit, děti pravdu padají pořád a ne všechno se dá uhlídat, i kdybys nedělala nic jiného. A s tím voláním sanitky máš teda štěstí, žes kápla na dobrého doktora, běžně bys beztak dostala kapky ![]()
Pokud neměli podezření na otřes mozku, tak bych se nijak zvlášť nestresovala, pozoruj ji a kdyby se ti něco nezdálo, tak zajeďte na kontrolu, ale jestli jí nebylo ani nic po pondělním pádu, tak se neboj.
Mně dcera stála v 7m a padala jako prkno ze stoje dozadu. Někdy to byly pořádné šlupky, ale nikdy z toho nebylo víc než boule.
@pajakevin Velky uraz? Prisla o nekterou koncetinu? Doted jen lezla? Asi jinej gang…
Tak z postylky uz je to docela vyska, to bych se bala i ja a to mam dve deti.. ale doktori ji prohledli a bude v poradku uvidis. I kdyz se to nezda, deti maji hlavicku proti narazu odolnou
bude vice padu..hlavne ji sleduj, klasika zornice, zvraceni, vice spava, malatna. Ale bude v poradku uvidis. Z polosedu to nic neni.
@pajakevin Klid,prosim tě
Já bych ani nevolala záchranku po tom prvním pádu, pokud teda nevyla v bezvědomí a tak.
Myslim, ze bude v pohode. Maly takhle padal (a pada
) na hlavu bezne. Kdyz se ucil chodit, letel nekolikrat po zadech na hlavu, normalne se skacel jako prkno. Mame plovoucku, zadny koberec. Nikdy se mu nastesti nic nestalo. Hlidala jsem zornicky, aby nezvracel, nenechala dve hodky spat, v noci stouchala prstem, jestli reaguje.
Já bych teda pád z metru nezlehčovala, to není žádná prkotina a vyšetření v nemocnici je jistě na místě. Obecné pravidlo je, že se neplaší, pokud dítě spadne z výšky, která je menší nebo rovná jeho velikosti, tj. u 8m dítěte cca 70cm? Jestli to byl metr, pak bych taky plašila. Znám v okolí případ, kdy spadlo dítě z přebalováku, což bylo taky okolo metru a dítě je trvale postižené. Čímž nechci děsit, ale já bych při takovém pádu taky asi zavolala sanitku.
@St. Estephe taky jsme tak padali. On kdyz si stoupnul a padal dozadu, tak ne ze by spadl na zadek a pak se vyvratil.on rovnou ze stoje padal jak strom..
U nas tech padu na znak ze sede, ze stoje, primo do skeble taky bylo, dokud poradne nechodil, ale i pak, kdyz se treba zacal vztekat.. Ditko kontrolovat, jestli nezvraci, jak reaguji zornicky.. Ale pokud to nebyl pad z vysky (treba z jidelni zidlicky), tak uz jsem byla celkem imunni..
Ahoj maminky, potřebuji poradit. V pondělí mi malá, je jí 8 měsíců spadla z postýlky, která je metr vysoká, neměli jsme ji ještě sníženou, protože doteď jen lezla. Hned jsem zavolala záchranku a jeli jsme do nemocnice, kde mi ji prohlídly a udělali i rentgen a poslali nás domů abych si ji ohlídala sama. No a dnes, je pátek a s malou jsem si hrála a otočila jsem se pro plínku, ona stála u sedačky a snažila se si sednout a ujelo jí to a bouchla se zazedu do hlavičky, spadla spíš z polosedu, než ze stoje. Potřebuji poradit s tím, jestli se mám zase bát, že se jí může něco stát, když jsme měli takový velký úraz, nebo myslíte, že bude v pořádku? Děkuji