Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@zvědavá borůvka píše:
Proč?
A co když bude chtít spinkat?
Ptám se proto, abych věděla co a jak, kdyby náhodou…
stalo se nám v 7m, že malý o půl desáté večer propadl roštem postele. Výkřik a ticho. Běžela jsem do ložnice, zvedla ho, otočl, začal brečet. Asi hodinu byl probraný, smál se a my vyplesklý vedle něho v obyváku. Byl úplně v pohodě, nic mu nebylo. My jsme na tom byli psychicky teda o dost hůř.
Ale v 23h se mu chtělo už zase spát, tak jsme ho prostě uložili - já si ho teda vzala do postele.
Jako dodnes taky nevím, jak udržet běžně ospalé dítě v noci nespací, když spadne. ![]()
@pajakevin @pajakevin můj syn měl takto zlomenou lebku na třech mistech…taky jsem řešila jestli mám jet do nemocnice…jela jsem až za tři dny a neumis si predstavit…jak si mě tam podaly…bylo to na dlažbu ale
@Trojlístek Jasny, ale tak my nevime, jak jim to do telefonu popisovala, treba byla racionalni a sili az tady. Vis co, me stve, ze zakladatelka se na neco pta a misto odpovedi se tady zacne resit uraz - neuraz, ze poprve volala zachranku… Ja ji rozumim, ma strach, ze kdyz mala poprve spadla a ted se znova prastila, jestli se ji s tou hlavickou neco vic nestalo. Blbost z naseho racionalniho hlediska. Ale z hlediska matky, ktera tuhle pro nas beznou padovou situaci zaziva poprve je to proste vazna vec. Zadna z nas nespadla ucena z nebe, proto tady jsou diskuze, aby se mohla zeptat. Mne kdyz maly spadl poprve ze stoje jako prkno, taky jsem hystercila, ale teda bez sanitky, jen jsem obvolala cele pribuzenstvo ![]()
@gina76 Ano, to měl veliký úraz. A to je ten rozdíl. Mezi tebou a zakladatelkou.
@omites
A to je z toho důvodu, že by ve spánku mohl zapomenout dýchat, nebo proč?
Je mi to blbé, že se takhle ptám, ale mám první dítě a nikdy jsem tohle nemusela řešit. Což neznamená, že bych byla třeba hloupá
, zase vím a umím něco jiného a nestydím se zeptat na to co nevím. Řídím se heslem, že štěstí přeje připraveným ![]()
Ohledně toho „úrazu - neúrazu“. Pro rejpalky je to slovíčkaření ale pro maminku dítěte je to skutečně v jejích očích a v dané chvíli VELKÝ úraz, protože předtím nikdy nic horšího neměli.
V ten daný moment to prostě byl velký úraz.
Není co řešit. ![]()
Dcerka kdyz mela 6,5 měsíce mi spadla z kočárku na dva schody protože švagrová ji nezapla ochrane přezky. Jeli jsem ihned do nemocnice a udělaly ji kompletní vyšetření a den byla na pozorocání. Nakonec byla díky bohu vpořádku.
@Křováček píše:
@mroe Taky mala kamikadze
Jo, byla. Pady s hlavou do topeni nepocitam. Televizi( takovou malou), na sebe strhla asi trikrat, nez ji konecne rozbila.
Ale to bylo tim, ze zacala se vsim brzy, nemela jeste jistotu a silu, mladsi byla opatrnejsi, vsechno pak delala pozdeji, ale rovnou jiste a pevne.
@zvědavá borůvka píše:
Ohledně toho „úrazu - neúrazu“. Pro rejpalky je to slovíčkaření ale pro maminku dítěte je to skutečně v jejích očích a v dané chvíli VELKÝ úraz, protože předtím nikdy nic horšího neměli.
V ten daný moment to prostě byl velký úraz.
Není co řešit.
Jasne, ale do budoucna by asi mela vedet, ze se zadny velky uraz nestal a tim se ridit a podle toho se chovat.
@Křováček Budeš se tomu možná divat, ale taková davová hysterie dokáže své. Ono vážně není co rozebírat. Prostě se v prvním případě nic nestalo. Neupírám ji právo být vyděšená, ale škodí sobě i dítěti. Co bude dělat až se skutečně něco stane? Ať si klidně volá záchranku i v tomto případě, ale tohle není řešení.
@pajakevin píše:
Ahoj maminky, potřebuji poradit. V pondělí mi malá, je jí 8 měsíců spadla z postýlky, která je metr vysoká, neměli jsme ji ještě sníženou, protože doteď jen lezla. Hned jsem zavolala záchranku a jeli jsme do nemocnice, kde mi ji prohlídly a udělali i rentgen a poslali nás domů abych si ji ohlídala sama. No a dnes, je pátek a s malou jsem si hrála a otočila jsem se pro plínku, ona stála u sedačky a snažila se si sednout a ujelo jí to a bouchla se zazedu do hlavičky, spadla spíš z polosedu, než ze stoje. Potřebuji poradit s tím, jestli se mám zase bát, že se jí může něco stát, když jsme měli takový velký úraz, nebo myslíte, že bude v pořádku? Děkuji
já bych se do nemocnice vrátila at mi udělají CT, nechali na pozorování, pokud tě tam po tak velkém urazu nebudou chtít nechat tak budit dítko po třech hodinách
hmm nebo raději po dvou
@Křováček Bych jen pak chtěla vidět výrazy těch lékařů ze záchranky, až jim bude popisovat, že jdeden veliký úraz už měly. A ve finále se dozví, že se vlasně nic nestalo. Mně je to fakt jedno. Jen se pak lidi diví, že je neberou vážně - a tohle je přesně ten případ.
Zkus se podívat na profil uživatelky Pudloslava - měla tam krásně popsáno, jak dítě po pádu z výšky pozorovat.
Jinak nám malá „vylezla“ z postýlky v 10 měsících - rošt měla už úplně nejníž - někde pod bradou… A po poledním spánku najednou jen rána a řev. Krve by se ve mně nedořezal, byla jsem na druhý straně baráku, takže sprinty a mluvila jsem na ni chůvičkou. Už chudák dolezla ke dveřím a čekala na mě. Byla OK, ubulená, ale nikde nic. Na pohotovosti řekli pozorovat, nenechat spát, kontrolovat reakce a uši / nos, jestli nevytéká mm mok. Ještě ten den chlap navrtal rošt co nejníže to šlo a marně jsme dumali, jak to dokázala. Předvedla mi to o pár dní déle - nachumlala si pod nohy deku, polštář, plyšáka a už lezla… Od té doby má kolem postýlky další matrace, kdyby zase chtěla skákat ![]()