Dvojitý pád kojence 8 měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13141
22.8.14 22:30
@zvědavá borůvka píše:
Proč? :oops:
A co když bude chtít spinkat?
Ptám se proto, abych věděla co a jak, kdyby náhodou…

stalo se nám v 7m, že malý o půl desáté večer propadl roštem postele. Výkřik a ticho. Běžela jsem do ložnice, zvedla ho, otočl, začal brečet. Asi hodinu byl probraný, smál se a my vyplesklý vedle něho v obyváku. Byl úplně v pohodě, nic mu nebylo. My jsme na tom byli psychicky teda o dost hůř.
Ale v 23h se mu chtělo už zase spát, tak jsme ho prostě uložili - já si ho teda vzala do postele.
Jako dodnes taky nevím, jak udržet běžně ospalé dítě v noci nespací, když spadne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
22.8.14 22:33

@pajakevin @pajakevin můj syn měl takto zlomenou lebku na třech mistech…taky jsem řešila jestli mám jet do nemocnice…jela jsem až za tři dny a neumis si predstavit…jak si mě tam podaly…bylo to na dlažbu ale

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
22.8.14 22:35

@Trojlístek Jasny, ale tak my nevime, jak jim to do telefonu popisovala, treba byla racionalni a sili az tady. Vis co, me stve, ze zakladatelka se na neco pta a misto odpovedi se tady zacne resit uraz - neuraz, ze poprve volala zachranku… Ja ji rozumim, ma strach, ze kdyz mala poprve spadla a ted se znova prastila, jestli se ji s tou hlavickou neco vic nestalo. Blbost z naseho racionalniho hlediska. Ale z hlediska matky, ktera tuhle pro nas beznou padovou situaci zaziva poprve je to proste vazna vec. Zadna z nas nespadla ucena z nebe, proto tady jsou diskuze, aby se mohla zeptat. Mne kdyz maly spadl poprve ze stoje jako prkno, taky jsem hystercila, ale teda bez sanitky, jen jsem obvolala cele pribuzenstvo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10981

@gina76 Ano, to měl veliký úraz. A to je ten rozdíl. Mezi tebou a zakladatelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160

@omites
A to je z toho důvodu, že by ve spánku mohl zapomenout dýchat, nebo proč?
Je mi to blbé, že se takhle ptám, ale mám první dítě a nikdy jsem tohle nemusela řešit. Což neznamená, že bych byla třeba hloupá :P, zase vím a umím něco jiného a nestydím se zeptat na to co nevím. Řídím se heslem, že štěstí přeje připraveným :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
22.8.14 22:38

Ohledně toho „úrazu - neúrazu“. Pro rejpalky je to slovíčkaření ale pro maminku dítěte je to skutečně v jejích očích a v dané chvíli VELKÝ úraz, protože předtím nikdy nic horšího neměli.
V ten daný moment to prostě byl velký úraz.
Není co řešit. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
22.8.14 22:38

Dcerka kdyz mela 6,5 měsíce mi spadla z kočárku na dva schody protože švagrová ji nezapla ochrane přezky. Jeli jsem ihned do nemocnice a udělaly ji kompletní vyšetření a den byla na pozorocání. Nakonec byla díky bohu vpořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
22.8.14 22:39

@zvědavá borůvka Konecne nekdo, kdo mi rozumi! :mrgreen: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
22.8.14 22:41
@Křováček píše:
@mroe Taky mala kamikadze :mrgreen:

Jo, byla. Pady s hlavou do topeni nepocitam. Televizi( takovou malou), na sebe strhla asi trikrat, nez ji konecne rozbila.
Ale to bylo tim, ze zacala se vsim brzy, nemela jeste jistotu a silu, mladsi byla opatrnejsi, vsechno pak delala pozdeji, ale rovnou jiste a pevne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
22.8.14 22:42
@zvědavá borůvka píše:
Ohledně toho „úrazu - neúrazu“. Pro rejpalky je to slovíčkaření ale pro maminku dítěte je to skutečně v jejích očích a v dané chvíli VELKÝ úraz, protože předtím nikdy nic horšího neměli.
V ten daný moment to prostě byl velký úraz.
Není co řešit. :jazyk:

Jasne, ale do budoucna by asi mela vedet, ze se zadny velky uraz nestal a tim se ridit a podle toho se chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10981
22.8.14 22:42

@Křováček Budeš se tomu možná divat, ale taková davová hysterie dokáže své. Ono vážně není co rozebírat. Prostě se v prvním případě nic nestalo. Neupírám ji právo být vyděšená, ale škodí sobě i dítěti. Co bude dělat až se skutečně něco stane? Ať si klidně volá záchranku i v tomto případě, ale tohle není řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
22.8.14 22:44
@pajakevin píše:
Ahoj maminky, potřebuji poradit. V pondělí mi malá, je jí 8 měsíců spadla z postýlky, která je metr vysoká, neměli jsme ji ještě sníženou, protože doteď jen lezla. Hned jsem zavolala záchranku a jeli jsme do nemocnice, kde mi ji prohlídly a udělali i rentgen a poslali nás domů abych si ji ohlídala sama. No a dnes, je pátek a s malou jsem si hrála a otočila jsem se pro plínku, ona stála u sedačky a snažila se si sednout a ujelo jí to a bouchla se zazedu do hlavičky, spadla spíš z polosedu, než ze stoje. Potřebuji poradit s tím, jestli se mám zase bát, že se jí může něco stát, když jsme měli takový velký úraz, nebo myslíte, že bude v pořádku? Děkuji

já bych se do nemocnice vrátila at mi udělají CT, nechali na pozorování, pokud tě tam po tak velkém urazu nebudou chtít nechat tak budit dítko po třech hodinách :think: hmm nebo raději po dvou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10981
22.8.14 22:47

@Křováček Bych jen pak chtěla vidět výrazy těch lékařů ze záchranky, až jim bude popisovat, že jdeden veliký úraz už měly. A ve finále se dozví, že se vlasně nic nestalo. Mně je to fakt jedno. Jen se pak lidi diví, že je neberou vážně - a tohle je přesně ten případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10981
22.8.14 22:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
22.8.14 23:01

Zkus se podívat na profil uživatelky Pudloslava - měla tam krásně popsáno, jak dítě po pádu z výšky pozorovat.

Jinak nám malá „vylezla“ z postýlky v 10 měsících - rošt měla už úplně nejníž - někde pod bradou… A po poledním spánku najednou jen rána a řev. Krve by se ve mně nedořezal, byla jsem na druhý straně baráku, takže sprinty a mluvila jsem na ni chůvičkou. Už chudák dolezla ke dveřím a čekala na mě. Byla OK, ubulená, ale nikde nic. Na pohotovosti řekli pozorovat, nenechat spát, kontrolovat reakce a uši / nos, jestli nevytéká mm mok. Ještě ten den chlap navrtal rošt co nejníže to šlo a marně jsme dumali, jak to dokázala. Předvedla mi to o pár dní déle - nachumlala si pod nohy deku, polštář, plyšáka a už lezla… Od té doby má kolem postýlky další matrace, kdyby zase chtěla skákat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák