Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Křováček Ja treba tohle nezpochybnuji, i kdyz existuje i infolinka pri tisnove lince a tam poradi, co dal, aby pripadne nedochazelo ke zbytecnemu vyjezdu RLP. Ale uraz se nestal zadny, diky bohum…
@mroe Ne pri kazdem padu, mluvim o konkretni situaci, o padu miminka z vysky na zem. Z prebalovaku, ze stolu, z vysoke postele (i takove jsou, cca 40 cm tlusta matrace). Jasne, ze nebudu volat, kdyz mi doma hodi placaka.
V dnešní době si nikdo nelajzne neposlat sanitku k dítěti. A pokud jim to zakladatelka podala s náležitým komentářem, tak tam jisto jistě byli v cuku letu.
Mně na tom celém mrzí to, že si neuvědomuje, že se skutečně nic nestalo a až jednou tu sanitku skutečně bude potřebovat, tak se může stát, že bude zasahovat kde to není potřeba.
Je potřeba zažít rozum a ne hned vyšilovat.
@St. Estephe Tak to jsem netusila, ze neco takoveho existuje, diky za info
Mame doma maleho kamikadze, to se bude hodit ![]()
@pajakevin nečtu diskuzi, ale žádný velký úraz jste neměli.. Spadla z postele, ale nic se jí nestalo a o úrazu nemůže tak být ani řeč. Poslali vás domů a nic z toho nebylo. Klid. A takhle, jako dnes, spadne a do hlavičky se bouchne ještě mockrát, jak se bude učit chodit, tomu nezabráníš a všechny děti to přežívají bez následků. Dost na tom, že člověk ohlídá schody, pády z výšky, horké, ostré apod…vše se ale ohlídat nedá. Neplaš. Kdybys viděla jak v 8mi měsících spadla malá mně..dodnes bych si fackovala a je mi z toho zle, jen si vzpomenu. A taky se nic nestalo (zaplaťpámbu). Jedna kamarádka mi řekla, že matky se dělí na ty, co jim dítě spadlo a na ty, co jim teprve spadne ![]()
@Trojlístek píše:
V dnešní době si nikdo nelajzne neposlat sanitku k dítěti. A pokud jim to zakladatelka podala s náležitým komentářem, tak tam jisto jistě byli v cuku letu.Mně na tom celém mrzí to, že si neuvědomuje, že se skutečně nic nestalo a až jednou tu sanitku skutečně bude potřebovat, tak se může stát, že bude zasahovat kde to není potřeba.
Je potřeba zažít rozum a ne hned vyšilovat.
Presne o tom mluvim.
Ale stalo se to poprve, da se to omluvit, priste bude chytrejsi.
@St. Estephe píše:
@omites Toz, nekdy je lepsi vyndat stehy doma.![]()
![]()
tož on by z nich sletěl určitě v jiný nestřežený okamžik, jelikož zcela intuitivně běhá raději bez papuček. Zas jak říkala mamka, jednou sletět musel, aby si dal příště pozor. Naštěstí spíš sklouzl a přistál jak rozpláclá žába na bříšku, kotrmelce neválel a i vynechal tyč od zábradlí. ![]()
Krom toho, můj přecitlivělý manžel trval na tom, že musím něco doktorce ze synova chování popsat, takže jsme vyfásli žádanku na neuro.
@mroe @Trojlístek Holky, a co byste teda delaly vy? Mate doma nesnizenou postylku, mimco se vam vyhoupne pres zabradli a z metru hodi sipku po hlave dolu, co ted? Jste prvorodicka a nejste zdravotnik. Fakt me to zajima, tohle pro me neni banalni pad ![]()
@Křováček píše:
@mroe @Trojlístek Holky, a co byste teda delaly vy? Mate doma nesnizenou postylku, mimco se vam vyhoupne pres zabradli a z metru hodi sipku po hlave dolu, co ted? Jste prvorodicka a nejste zdravotnik. Fakt me to zajima, tohle pro me neni banalni pad
Tak mne se to stalo, nedelala jsem nic. Byla jsem sama na chalupe, bez auta, s vybitym telefonem, sousedy a sanitku bych burcovala jen v pripade, ze by diteti neco bylo. Behem stejneho tydne mi jeste spadla dvakrat ze schodu. U mladsi se na podobny pad nepamatuju.
Jinak se ale vzit nemuzu, jsem zdravotnik.
Vlastne jo, neco jsem udelala, zavolala jsem pak od sousedu svagrovi, aby me odvezl domu, ze na to nemam nervy, ze to dite v tak velkem baraku neuhlidam
.
Příspěvek upraven 22.08.14 v 22:20
@pajakevin pozorovat, jinak byt v klidu. My nedavno vzali maleho vyjimecne do postele, kdyz jsme byli na navsteve a blbe se mu spalo. Ze spani si odcestoval pres celou postel do nohou a spadnul z postele (diky bohu je rpzkladaci gauc par cisel nad zemi). Ja silena matka jsem malem dpstala infarkt a ten maly maly rarach se ani neracil vzbudit a chrnel dal ![]()
@kapuletka píše:
Myslím, že jsi zbytečně moc hysterická-počkej až ti začne běhat, to teprve budou pády. Hodinu po bouchnutí do hlavy bys jí neměla nechat usnout.
Proč? ![]()
A co když bude chtít spinkat?
Ptám se proto, abych věděla co a jak, kdyby náhodou…
@Křováček píše:
Myslim, ze bude v pohode. Maly takhle padal (a pada) na hlavu bezne. Kdyz se ucil chodit, letel nekolikrat po zadech na hlavu, normalne se skacel jako prkno. Mame plovoucku, zadny koberec. Nikdy se mu nastesti nic nestalo. Hlidala jsem zornicky, aby nezvracel, nenechala dve hodky spat, v noci stouchala prstem, jestli reaguje.
Ty zorničky musejí být jaké? Kolik hod či dní takto hlídat?
Zaměřit se na zvracení, zorničky a nedat spinkat - a ještě něco?
![]()
@Křováček píše:
@mroe @Trojlístek Holky, a co byste teda delaly vy? Mate doma nesnizenou postylku, mimco se vam vyhoupne pres zabradli a z metru hodi sipku po hlave dolu, co ted? Jste prvorodicka a nejste zdravotnik. Fakt me to zajima, tohle pro me neni banalni pad
Znovu píšu, že nezpochybňuji volání sanitky. Jde o úplně něco jiného. Vysvětlila jsem to ve 22:07 hodin.
Já volala záchranku, když naše malá měla akutní laryngitidu. Netušila jsem, co se zrovna děje. Ale její stav bych nepopsala jako hrůzu. Bylo to velmi úzkostné, už vím jak se příště zachovat. Nicméně ze záchranky mi řekli, že pokud se to bude stávat opakovaně, že je mám volat vždy. Pro malé děti je to na životě ohrožující stav.
Vzala jsem si z toho nějaký postup do budoucna, ale nikde jsem z toho nedělala hrůzu. Koho to zajímalo, tak se jim to normálně vysvětlilo. Někdo z toho udělal absolutní hrůzu, ti rozumnější to brali jako informaci.
Rozumíš? Cítíš ten rozdíl?