Dvojitý pád kojence 8 měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6160
22.8.14 23:03
@mroe píše:
Jasne, ale do budoucna by asi mela vedet, ze se zadny velky uraz nestal a tim se ridit a podle toho se chovat.

To přijde časem, všechno je jednou poprvé a časem se každá maminka otrká. :)
Já byla taky ze začátku ze všeho vylekaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.14 23:06

@Trojlístek mně když dcera zkolabovala, tak jsem v záchrance mlela takové hovadiny a nikdo se teda nad tím nijak nepozastavoval, naopak mě ještě uklidňovali, že to chápou… Já teda v reálu neznám žádné tak hrdinné matky, jako jsou tady na emiminu, každou matku, co zažila větší pád, to vykolejí. Já mám kamikadze dítě, co pořád leze někde ve výškách, do postýlky jde stylem, že si stoupne na okraj a skočí ten půl metr dolů šipku, na židli si sedá skokem ze stoje apod., takže jsem zvyklá na věčné karamboly, ale po tom, co byla mimo, jsem se z toho ještě 14 dní vzpamatovávala a za každým pohybem viděla úraz (nakonec bylo její omdlení zhodnoceno jako afektivní záchvat, takže o nic nešlo). Já v tomhle zakladatelku naprosto chápu. Spíš mi přijde jako velké štěstí, že z toho pádu nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.14 23:11

Mimochodem pamatuju si na první kašlíček a rýmičku u dcery v 10 měsících, to jsme s manželem skoro nespali a byli jsme z toho úplně mimo, dneska mi to přijde jako naprostá prkotina. A třeba u těch úrazů bych si řekla, že se člověk otrká a zvykne si, ale já to mám tak, že u starší dcery jsem ty první úrazy snášela dobře a to padala pořád, jak brzo stála a neuměla sedět, všude vylezla, je hrozný rarach, i teď mě její držkopády nijak nevzrušují, ale u mladší jsem nějaká hrozně přecitlivělá, přitom začala vše dělat mnohem později a s rozvahou, takže skoro nepadá a když, tak do sedu, ale přesto při každé ráně se o ni strašně bojím. Neumím si to vysvětlit, čím to je, mám děti od sebe o rok, tak bych si řekla, že bych je měla měřit stejným metrem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
22.8.14 23:34
@zvědavá borůvka píše:
Ohledně toho „úrazu - neúrazu“. Pro rejpalky je to slovíčkaření ale pro maminku dítěte je to skutečně v jejích očích a v dané chvíli VELKÝ úraz, protože předtím nikdy nic horšího neměli.
V ten daný moment to prostě byl velký úraz.
Není co řešit. :jazyk:

Ale tady jde o to, že pokud se nic nestalo, není to žádný úraz, ani malý, ani velký, prostě se nic nestalo. Takže pokud to zakladatelka nazve úrazem, nebo dokonce velkým úrazem je to dost zavádějící. Jinak já jsem celkově docela hardcore matka, moc věcí podle chytrých knih neřeším, ale 8 měsíční dítě nechat na nesníženém roštu bych si tedy nikdy nedovolila. 8o My ho dávali dolů co se malá i kdysi syn začaly otáčet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pajakevin
23.8.14 06:43

Takže to co tu řešíte s tím roštem, že nebyl snížený, to byla samozřejmě totální blbost. A pro Vás dvě nejchytřejší maminky ze všech, bylo to konkrétně takhle: malá si hrála s hračkama v postýlce, odskočila jsem si vedle do místnosti a najednou rána a křik (takže jsem pád neviděla). Okamžitě jsem ji zvedla a snažila se jí uklidnit a hned volala doktorce (naší dětské) co mám dělat. POZOR: Neřekla jsem jí, že nám upadla ruka nebo noha, řekla jsem jen, že mi malá spadla z metrové postýlky. Načež mi řekla ať zavolám ZÁCHRANKU!!! Když jsem vytočila 155 opět jsem nechysterčila a řekla to samé co doktorce. Když přijela záchranka, tak mi doktor ze sanitky ještě řekl, že je dobře, že jsem je zavolala. A ono to bylo dobře, lepší než jet autem, víte proč? Protože před nemocnicí, jelikož tam něco opravovali, kolona, která se vůbec nehýbala. A při představě, že tam budu ještě čekat, s dítětem, u kterého se bojím, jestli nemá nějaké vnitřní zranění, to bych asi nedala. A jo ještě tu kritizujete, že i v nemocnici nás poslali domů, takže to nic nebylo. POZOR, viděli nás tři doktoři, dětský, chirurg, neuroložka. Neuroložka i chirurg doporučili hospitalizaci vzhledem k věku a výšce pádu. To pouze dětský lékař se rozhodl, že si ji uhlídám sama, protože na oddělení už asi neměl místo ( protože když se ho sestra poprvé ptala kam nás dají, odpověděl že neví kam). A víte jak mě doktorka seřvala v úterý na kontrole, že si nás v té nemocnici nenchali… A ještě k takové blbosti jak tu řešíte co je úraz a co velký úraz a co nic. Já nepopírám, že pád oproti třeba např. otevřené zlomenině nic není. Ale pro mě jako pro mladou matku, které má první dítě je takový první pád něco velkého. A jinak se omlouvám, že když se to stalo a když mi ještě doktorka řekla ať okamžitě volám záchranku, tak jsem si já kráva blbá neuvědomila, že ji třeba potřebuje zrovna někdo jiný…

• Citovat
  • Upravit
4624
23.8.14 07:28

@pajakevin Nemusíš se obhajovat. Píše sem kde kdo, je to veřejné fórum, každý semele, co ho napadne.

Doufám, že malá je v pohodě. Snad jen, že je třeba předvídat - teď ti teprve začne dávat zabrat ;) Zdravím a drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
23.8.14 08:12

@Trojlístek A on ji to tady nekdo radi? Ja jsem ji, pokud vim, uklidnovala, ze mala bude urcite v poradku, ze muj syn padal stejne. Jde o to, ze vy tady porad resite uraz-neuraz a zneuzivani sanitky, kdyz dite zuchne z postylky. O..K. beru, ze existuji matky, ktere i rozflakanou hlavu berou za banalitu. Pro rypalky-ano, vim, ze v tonto pripade se nic nestalo. Ale nechapu, ze svuj postoj vnucuji jinym. A ted zakladatelka pise, ze nejdriv volala sve lekarce, takze postupovala klidne, racionalne a fakt bych ji neoznacila za hysterku. A kdyz dovolite, pouziju vyrok sve kamaradky: Radeji jedna zbytecne zavolana zachranka, nez jeden zbytecny pohreb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
23.8.14 08:17

@pajakevin Kasli na to. Jak je male?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.14 08:39

@pajakevin :hug: nikomu se tady obhajovat nemusis, tady se vzdy najde nekdo, kdo te upozorni, ze neco delas spatne. Hlavne ze je mala ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pajakevin
23.8.14 08:53
@LadyLada píše:
@pajakevin Nemusíš se obhajovat. Píše sem kde kdo, je to veřejné fórum, každý semele, co ho napadne.Doufám, že malá je v pohodě. Snad jen, že je třeba předvídat - teď ti teprve začne dávat zabrat ;) Zdravím a drž se!
@Křováček píše:
@pajakevin Kasli na to. Jak je male?
@mothersaboard píše:
@pajakevin :hug: nikomu se tady obhajovat nemusis, tady se vzdy najde nekdo, kdo te upozorni, ze neco delas spatne. Hlavne ze je mala ok.

Holky děkuji za podporu, malá je naštěstí v pořádku, pořád ji sleduji :)

• Citovat
  • Upravit
323
24.8.14 14:31

@zvědavá borůvka hodinu po pádu na hlavu se nemá nechat usnout proto, kdyby mu něco opravdu bylo-v tý hlavě-tak kdyby hned po pádu usnul, nemusíš poznat, že má třeba vnitřní krvácení, pak si řekneš-sakra, už spí nějak dlouho, jdeš ho vzbudit-a nevzbudíš…dýchat může, ale bezvědomí a krvácení nepoznáš, když ho hned necháš usnout. A když se praští opravdu hodně, je vhodné i pak ho častěji budit a kontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
24.8.14 21:39

@kapuletka
Děkuji, moc jsi mi pomohla. Třeba mi to někdy v budoucnu zachrání život dítěte :hug:
Měla bych dotaz k tomu jak poznat to vnitřní krvácení ve bdícím stavu?
A jak je to s těma zorničkama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
25.8.14 14:24

@zvědavá borůvka není zač :mavam: No poznáš to podle změny chování, ale já si myslím, že když by dítěti po pádu fakt něco bylo, máma to prostě pozná, to dítě se bude chovat jinak a bude třeba spavé, i když někdy to asi fakt poznat nejde a je nejlepší jet do nemocnice na RTG nebo CT. Prostě to asi musíš vyhodnotit sama podle svého instinktu a intuice. Já se řídím tím, že když hned po pádu nebo bouchnutí řve, bude to ok, ale stejně ho radši tu hodinu usnout nenechám a kdyby se mi nějak nezdál, hned bych s ním letěla do špitálu. Kdyby hned po tom úrazu neřval, už je to signál, že to úplně ok být nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
25.8.14 20:52

@zvědavá borůvka Pokud krvácí z nosu nebo uší - tam je to jasné a je třeba okamžitě do nemocnice. Jinak jak píše @kapuletka Nicméně poznat to vůbec nemusíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák