Dvouletý syn nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41140
2.8.19 13:59
@zudina píše:
Nema je jedinacek. Snad opravdu brzo zacne neco rikat, kamaradka ma stejne starou dceru a ta uz mluvi ve vetach 8o jinak diky za uklidneni :kytka:

Kluci a jedináčci jsou úplně jiná kategorie, to nemůžeš srovnávat ;) Jedináček se nerozmluví tak rychle, jako když má sourozence a u kluků se k tomu přidává určitá pohodlnost, nikam nespěchaj a až budou potřebovat rozmluví se ;) většina z nich kolikrát víc opravdu až ve školce a u doktora zpozorní až na 3leté prohlídce a i tam mu budou dávat ještě čas, že je to normál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
2.8.19 14:00

@zudina Neboj se, ve většině případů se rozmluví ale pokud se tak nestane tak to není žádná tragédie. Každý máme něco. Někdo prostě hůř mluví. Hlavně to nesrovnávej. Každý jsme nějaký :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
2.8.19 14:02

@Gracelynx @Luisiana já s ním na doporučení učitelky ze školičky pracuju. Není to tak že bych čekala co se bude dít. Dala nám pracovní listy, které má od logopedky pro své děti a je fakt, že když to s ním projíždím tak ho to baví a od té doby pokrok je, umí pár nových slabik. Do slov to ale nedá. Snažím se s ním hodně cvičit jemnou motoriku a tak. Logopedii půjdeme řešit od toho října. Spolupráce s ním je složitá. Vím že to řekne každý a z mé strany jsou to výmluvy. Třeba včera jsme byli na úřadě, hodinu jsme čekali a když na nás došla řada, syn si postavil hlavu a odmítl se nechat vyfotit. Vystřídali se tam snad všechny úřednice, 15 min. přemlouvání a nic, odešli jsme s prázdnou. Takže nás to čeká celé znova. Mám do toho mimino a jsem pomalu zralá k psychiatrovi. :roll: Řešit to ale samozřejmě chci. Jen jsem si řekla že počkáme do roho října.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
2.8.19 14:04

@pomme Fotku na pas máme po 40 min, šíleném řevu a s obříma slzama přímo na fotce. Chápu tě naprosto. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
2.8.19 14:09

@Luisiana kdyby mi to nebylo hloupé, tak tam řve do teď. Ale viděla jsem že se to nezlomí a chudáci úřednice by byly bez oběda. Tak jsme šli pryč. Jinak je to hodný kluk :srdce: jen se s ním nějak domluvit. Věřím, že kdyby mluvil, tak mi řekne co mu vadí a po nápravě by se vyfotit nechal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
2.8.19 14:11

@pomme Já ti přesně rozumím, úplně stejná situace. Jako kdybych viděla nás. Nám se to nakonec podařilo vyfotit s bílou plenkou, kterou jsem si dala na sebe, dceru posadila na klín a zaujala jsem jí na 2 sekundy něčím u objektivu. Jen jeden pokus. Nakonec to úřednice schválila a bylo hotovo. Odešla jsem zpocená až na zadku. Ta plenka je tam dole v rohu malinko vidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
2.8.19 14:19
@pomme píše:
@Luisiana kdyby mi to nebylo hloupé, tak tam řve do teď. Ale viděla jsem že se to nezlomí a chudáci úřednice by byly bez oběda. Tak jsme šli pryč. Jinak je to hodný kluk :srdce: jen se s ním nějak domluvit. Věřím, že kdyby mluvil, tak mi řekne co mu vadí a po nápravě by se vyfotit nechal.

je to osobnost, takže bude mluvit až sám bude chtít, pro vás bohužel, ale on bude v pohodě, uvidíte ;) švagr takto začal mluvit druhý den ve školce ve 4letech v celých větách -) do té doby nic, ale tam mu začalo vadit, že si s ním nechtějí děti hrát, tak ho to donutilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
2.8.19 14:23

@Luisiana :D ta je dobrá, aspoň se dívá do objektivu. :palec: u nás jediný takový moment úřednice prošvihla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
2.8.19 14:24

@Keyllah Příběhů o tom, jak někdo začal mluvit po probuzení ve větách už jsem slyšela mraky :lol: Jen by mě zajímalo, kdo to tak opravdu měl, s tím že před tím opravdu nemluvil.

Protože něco jiného je sem tam říct aspoň haf, baba, mama, tutu, a tvrdit že nemluvil a nebo fakt neříct ani slovo a nemluvit. Je v tom fakt velký rozdíl. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
2.8.19 14:26

@Keyllah jo osobnost to je, to jsi vystihla. Pořád doufám že někde nastane takový zlom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
2.8.19 14:26
@Luisiana píše:
@Keyllah Příběhů o tom, jak někdo začal mluvit po probuzení ve větách už jsem slyšela mraky :lol: Jen by mě zajímalo, kdo to tak opravdu měl, s tím že před tím opravdu nemluvil.Protože něco jiného je sem tam říct aspoň haf, baba, mama, tutu, a tvrdit že nemluvil a nebo fakt neříct ani slovo a nemluvit. Je v tom fakt velký rozdíl. :think:

tchýně to popisuje tak, že fakt nemluvil, jen ukazoval. Podle ní byl celkově na všechno „línější“ a nešel ani o krok dál než musel ;) kolik přesně je prckovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
2.8.19 14:28
@pomme píše:
@Keyllah jo osobnost to je, to jsi vystihla. Pořád doufám že někde nastane takový zlom.

nastane, ale až bude chtít on, ani o vteřinu dřív nebo později, ani kdyby jste se na hlavu postavili :mrgreen: když namixuješ chlapskou povahu, specifický charakter a výraznou osobnost, dostaneš toto :mrgreen: obávám se, že silou to zlomit nejde, jen trpělivostí, držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
2.8.19 14:28

@Keyllah Teď už 6, my jsme už „za vodou“. Diagnozu máme jak vyšitou, pracujeme, jedeme 4 roky SPC, čeká nás dlouhý boj ale nakonec to nějak dopadne. Proto mám asi trochu skeptické rady ale na druhou stranu přímo ze zdroje. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
2.8.19 14:32
@Luisiana píše:
@Keyllah Teď už 6, my jsme už „za vodou“. Diagnozu máme jak vyšitou, pracujeme, jedeme 4 roky SPC, čeká nás dlouhý boj ale nakonec to nějak dopadne. Proto mám asi trochu skeptické rady ale na druhou stranu přímo ze zdroje. ;)

Tak ať to dopadne tak nejlíp, jak je možné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
2.8.19 14:32

Mně taky dcera neřekne ani máma. Sice je hlídání s tím, že má ještě čas, ale radši se to sleduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí