Dvouletý syn nemluví

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
17.3.18 08:34

Moje dcera do 2 let nemluvila vubec. Obcas rekla tata, jinak rvala, ze ji nikdo nerozumi. Jinak opravdu nic. Ma jeste cas neboj. U nas dlouho nemluvila pak behem 2 mesicu obrovsky zvrat, to same nocnik ( zacala pak rovnou na zachod a bez plen na noc taky behem tydne ),chuze. Vzdy “ ze dne na den”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
17.3.18 09:17

@vulpes : Logoped nic, vše bude jen na Vás a Vašem nasazení :D S dětmi s OVŘ a dysfázií je potřeba cvičit vše, nejen mluvení, ikdyž máme pocit, že jsou ve všem jiném v pohodě. A co mi bylo řečeno čtyřmi lékaři - zdravé dítě bude mluvit i s minimálními domácími podněty, dítě s OVŘ a dysfázií se bez nasazení rodiče neobejde. (Nebo obejde, ale pak děti hodně patlají a rodiče to zachraňují před nástupem do školy).

Mrkněte do této diskuze https://www.emimino.cz/…rankovani/4/ na straně 4 popisuji, jak jsme ve 24 měsících absolvovali pobyt v Logopedické klinice v Brně, kam jsem chtěla jet hlavně proto, aby udělali všechna vyš. během jednoho týdne a my se někam posunuli a vyplatilo se. Popřípadě Vám mohu do zprávy poskytnout vše, co se synem každý den dělám, jak s ním pracuji a cvičím.

• U takto malého dítěte Vám logoped pomůže dát jen berličku k tomu, jak cvičit ústa a nás si pozval znovu za 3 měsíce na kontrolu, od 3 let pak bude chodit každý týden. Doma s ním můžete cvičit neustále, víte, jak Vám udrží pozornost, tady jde jen o rady logopeda, co a jak dělat, ne o pravidelné docházení.
  • Pak je důležitý foniatr - Vaše dítě má často záněty a to, že Vás slyší, neznamená, že má v pořádku sluch - důležité je vyšetření na emise a hlavně na frekvence (i když u nás vyšly v pořádku, hnali nás pro jistotu ještě na BERA).
  • Pak neurolog - kde se podívají, jestli je po této stránce v pořádku, synovi dělali EEG, kde naštěstí nic nezjistili (další kontrola vývoje ve 30 měs.)
  • Psycholog zaměřující se na OVŘ - zhodnotí intelekt dítěte, zda odpovídá věku či široké normě, projevy autismu, lehké retardace, dysfazie. (naštěstí také vše v pořádku a mám zatím jen hraniční dysfazii, dokonce nad normou v ostatních směrech, další kontrola ve 30 měs.)

Edit: Ale pokud rozumí a „jen“ nemluví, tak je na tyto vyšetření čas, stačí to doma pozorovat, zda je tam vývoj kupředu. Toto viz výše se týká jen, když k tomu i méně rozumí.

Příspěvek upraven 17.03.18 v 09:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
17.3.18 09:29
@Soňa Zacharová píše:
@vulpes Syn byl málo mluvný a problém byl s ušima od nosí mandle ve 2 letech jsem ho vzala na orl a hned bylo jasný proč to tak je. On slyšel ale jako by byl pod vodou a o to hůř se vyjádřil. Teď v lednu podstoupil operaci nosní mandle a najednou mluví víc a víc

Synovi jsou 2 roky a ma stejny problem. Nemluvi, ale vubec. Ani citoslovce nerika. Jen par slabik bez vyznamu.
Muzu se zeptat, kde jste byli na tech mandlich? Syn dostal i ventilacni trubicky/grometky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Soňa Zacharová
17.3.18 10:43

@pedigka Byly jsme v Kladně u pana doktora Černého je to známý našeho dr na orl

• Citovat
  • Upravit
1951
17.3.18 10:57

Já začal mluvit až ve 4 letech, na vývoj a intelekt to asi nemělo vliv. Číst jsem se prý naučil sám a třeba v matematice jsem vynikal. Jinak nejstarší syn uměl v roce a půl několik slov a dneska v 7mi letech nemluví vůbec, je autista. Mladší syn má 2 roky a 3 měsíce a ovládá už docela dost slov. Umí pozdravit, nějaké potraviny (sýr, džus, pivo, koki, křupky, chipsy, šumák..) a pár dalších (pohádky, mimoni, nějaké jména - Eliška, Matěj, Žofie, teta, strýc apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
18.3.18 01:16

@Soňa Zacharová
Dekuji za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
2.8.19 11:23

@vulpes Jak to prosim dopadlo s rozmluvenim se Tveho syna? Mam syna 25 mesicu a je to u nej uplne stejne, jako jsi popisovala (prestoze na nej hodne muvime nerika zadna slova krome obcasneho „tata“ a taky nemel rad pohybove rikanky apod.). Byli jste nakonec na nejakem vysetreni nebo se syn rozmluvil sam? A pokud ano, kdy a jak to prosim probihalo? Pomohlo vam neco? Dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
2.8.19 11:27

Memu synovi je 24 m a nerekl jeste vubec nic. Ani mama. Neurolozka rikala ze je to u kluku normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
2.8.19 11:30
@zudina píše:
Memu synovi je 24 m a nerekl jeste vubec nic. Ani mama. Neurolozka rikala ze je to u kluku normalni.

Fakt? Tak to teda nemám normální deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.19 11:36

@miella1 rozumí? Podle toho bych se zařídila. Syn ve 2 letech nemluvil a ani pořádně nerozuměl. Neuroložka to bagatelizovala, že kluci nemusí a že když udělá jeden pokyn, tak rozumí všemu a jen se mu nechce… Má vývojovou dysfazii, ale v mírnější formě. Podle logopedky to zvládneme do školy napravit. Je mu 5 a mele pořád. Hodně sisla. Často nepoužívá hlásky, co izolovaně umí vyslovit. Někdo mu nerozumí.
Pohybové říkanky začal až kolem 2,5 roku.

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
2.8.19 12:00

Muj kluk zacal jakz takz mluvit az ve 3, od 3 a pul mluvi plynule a ve slozitych vetach. Ted ho nazyvam Radiožurnálem a to jsem myslela, ze bude takovy jednodušší :oops:

• Citovat
  • Upravit
866
2.8.19 12:23

Klid svagrova má dítě holku a teprve teď ve 4 letech mluví já myslela že je obozdena ale bylo mi ckrat řečeno že to je normální a pomalu já byla ta špatná že do toho rejpu. Což já si nemyslím. Ale ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27594
2.8.19 12:31
@zudina píše:

máme syna 25m a říká akorát papa, já a občas máma, tatá a nic
starší syn v tuhle dobu mluvil ve větách :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
2.8.19 12:55
@ka2ka píše:
máme syna 25m a říká akorát papa, já a občas máma, tatá a nic
starší syn v tuhle dobu mluvil ve větách :think:

Taky me to znervoznuje, ale jeste nepanikarim. Jinak se syn projevuje normalne a i se mi zda ze rozumi. Aspon ze rika papa a mama tata, muj syn ani to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
2.8.19 12:58

Syn má skoro 2 a čtvrt roku a taky to u nás s mluvením není valné. Hodně mu čtu, říkáme hodně říkanek, zpíváme, ale posuny skoro žádné. Před 3 měsíci jsme začali dávat Eye Q, tak uvidíme, jestli to bude mít nějaký efekt. Syn už je z nemluvení dost frustrovaný a my popravdě taky :? Pořád přemýšlím, co jsme udělali špatně, že nemluví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí