Dýňová semínka z čerstvé dýně - co s nima?

504
11.8.14 11:33

Dýňová semínka z čerstvé dýně - co s nima?

Maminky chtěla jsem se zeptat, dostala jsem dýni :D Malej jí miluje a nyní se z něj stal gurmán přes polévky, tedy dělám dýňovou polévku… můžu ta čerstvá semínka z dýně opražit a dát do polévky? Nebo musí být předem sušená a mám je vyhodit? Nebo co s nima? Děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
KackaDoup
11.8.14 11:37

http://zena.centrum.cz/…clanek.phtml?…
tady mas vse co s tim lze delat..vyhazovat nikoli :mrgreen:

Příspěvek upraven 11.08.14 v 11:40

• Citovat
  • Upravit
Barushe
11.8.14 11:38

My je davame na plech, osolime a „susime“ v troube. Je to vyborny :pankac:

• Citovat
  • Upravit
4611
11.8.14 11:45

Já jsem je opražila na pánvi na sucho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
11.8.14 11:48

Jééé děkuji za tipy, na plech do trouby se mi s nima teď teda nechce, mám jen 1 dýni, ale na podzim až bude sezona jim dám :D Nicméně @Bananas jak dlouho jsi do pražila a vařila jsi je předtím??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.8.14 11:51

@Misulicka 1 my je hryžem jak sušené, tak pražené.. milujem je všichni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
11.8.14 12:12

Podle mně se kromě dýně olejové musí u všech druhů semínka nejdříve usušit a vyloupat z dřevnatého osemení a to je docela opruz. Nebo je to už jinak a „noví Mičurini“ vyšlechtili tykve a dýně tak aby vláknité osemení netvořily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.8.14 12:23
@BaraF píše:
Podle mně se kromě dýně olejové musí u všech druhů semínka nejdříve usušit a vyloupat z dřevnatého osemení a to je docela opruz. Nebo je to už jinak a „noví Mičurini“ vyšlechtili tykve a dýně tak aby vláknité osemení netvořily?

trebas jsou z mladé jeste nezdrevnatela :-)

hlavne nezkouset uchovat na sadbu na pristi rok, kdovicim se to opylilo, pravdepodobne vyroste neco uplne jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
11.8.14 12:27

Tak jsem to zkusila na pánvi a ejhle - chtělo by to předem povařit, ale jinak dobré :) Tak jsem to nadrtila mlýnkem na ořechy a trošku posypala navrch víceméně jen na ozdobu a taky proto že mi to bylo k zlosti se s tim patlat nadarmo a jíst se to dá :D Snad to malého neporazí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
11.8.14 12:43
@Pudloslava píše:
trebas jsou z mladé jeste nezdrevnatela :-)hlavne nezkouset uchovat na sadbu na pristi rok, kdovicim se to opylilo, pravdepodobne vyroste neco uplne jineho.

hmm, tak to nevím… tchýně uchovává na sadbu, sadí a vyroste jí vždy dýně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.8.14 15:30
@3HE píše:
hmm, tak to nevím… tchýně uchovává na sadbu, sadí a vyroste jí vždy dýně :think:

tak pokud siroko daleko nema jine odrudy - ja mam trebas tri druhy dyni a tri cuket, to pak fakt nevis, co ti vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí