Dýňová semínka z čerstvé dýně - co s nima?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dýňová semínka z čerstvé dýně - co s nima?
Maminky chtěla jsem se zeptat, dostala jsem dýni
Malej jí miluje a nyní se z něj stal gurmán přes polévky, tedy dělám dýňovou polévku… můžu ta čerstvá semínka z dýně opražit a dát do polévky? Nebo musí být předem sušená a mám je vyhodit? Nebo co s nima? Děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
http://zena.centrum.cz/…clanek.phtml?…
tady mas vse co s tim lze delat..vyhazovat nikoli ![]()
Příspěvek upraven 11.08.14 v 11:40
- Citovat
- Upravit
My je davame na plech, osolime a „susime“ v troube. Je to vyborny ![]()
- Citovat
- Upravit
Jééé děkuji za tipy, na plech do trouby se mi s nima teď teda nechce, mám jen 1 dýni, ale na podzim až bude sezona jim dám
Nicméně @Bananas jak dlouho jsi do pražila a vařila jsi je předtím??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Misulicka 1 my je hryžem jak sušené, tak pražené.. milujem je všichni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mně se kromě dýně olejové musí u všech druhů semínka nejdříve usušit a vyloupat z dřevnatého osemení a to je docela opruz. Nebo je to už jinak a „noví Mičurini“ vyšlechtili tykve a dýně tak aby vláknité osemení netvořily?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BaraF píše:
Podle mně se kromě dýně olejové musí u všech druhů semínka nejdříve usušit a vyloupat z dřevnatého osemení a to je docela opruz. Nebo je to už jinak a „noví Mičurini“ vyšlechtili tykve a dýně tak aby vláknité osemení netvořily?
trebas jsou z mladé jeste nezdrevnatela ![]()
hlavne nezkouset uchovat na sadbu na pristi rok, kdovicim se to opylilo, pravdepodobne vyroste neco uplne jineho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem to zkusila na pánvi a ejhle - chtělo by to předem povařit, ale jinak dobré
Tak jsem to nadrtila mlýnkem na ořechy a trošku posypala navrch víceméně jen na ozdobu a taky proto že mi to bylo k zlosti se s tim patlat nadarmo a jíst se to dá
Snad to malého neporazí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:
trebas jsou z mladé jeste nezdrevnatelahlavne nezkouset uchovat na sadbu na pristi rok, kdovicim se to opylilo, pravdepodobne vyroste neco uplne jineho.
hmm, tak to nevím… tchýně uchovává na sadbu, sadí a vyroste jí vždy dýně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE píše:
hmm, tak to nevím… tchýně uchovává na sadbu, sadí a vyroste jí vždy dýně
tak pokud siroko daleko nema jine odrudy - ja mam trebas tri druhy dyni a tri cuket, to pak fakt nevis, co ti vyroste.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit