Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím,
mám od narození jednu ledvinu méně vyvinutou a umístěnou v malé pánvi. Nikdy jsem s tím neměla žádné zdravotní problémy, druhá ledvina je v pořádku. Každý lékař mi říká, že to v těhotenství může a nemusí dělat problémy a uvidí se až ve chvíli, kdy budu těhotná. Je tu prosím někdo s dystopickou ledvinou uloženou někde v břiše nebo přímo v malé pánvi, kdo by měl za sebou těhotenství? Zajímaly by mě jakékoliv zkušenosti s průběhem těhotenství, v podstatě jsem k tomu nenašla žádné informace. Zatím těhotná nejsem.
Já ji mám, před dětma sem ji měla dost nízko, těhotenství mi ji nějak posunulo nahoru, doktor na urologii i říkal, že tomu těhotenství kolikrát pomůže. Těhotná jsem potřetí a nikdy to žádný problém nezpůsobovalo.
@Kriss Tina Mockrát děkuji za uklidnění, že to může být v pořádku. Ještě bych měla otázku, mohla jste rodit přirozeně, nebo jste musela císařem? A bylo těhotenství považované za rizikové?
@Anna0001 pokaždé přirozeně, rizikové bylo jen jedno těhotenství, ale z úplně jiného důvodu, tu ledvinu nikdo neřešil.