Ebola a my

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
21.10.14 11:36
@Anonymní píše:
Celou diskuzi jsem nečetla…ale myslím si, že jste hrdinové…šak počkejte jak to jsem dorazí…:-/ Nevím jestli je teda Ebola nakažlivá již v inkubační době..(?) to se mi nepodařilo najít…Já teda od soboty strachem nemůžu spát.. mám malou dceru, další dítě na cestě a tchána pracujícího v africe, pokaždé v jiné zemi (Mali, Nigér, D. r.kongo a podobné…) většinou mu cesta domu trvá dva dny.. a pokaždé líta s jinýma přestupama. Teď přiletěl a neříkal, že by ho někde kontrolovali.. A to co říkal, o afrických pravidelných linkách..jak tam v letadlech dělají z wc zavazadlové prostory protože jich prostě nemají dost.. když se vám chce čůrát nezbýva nic jiného než se počůrat… Být váma nedělám si z toho srandu… já si myslím, že je to realná a poměrně lehce přenosná nemoc i pro nás…ač se to zdá sebe víc daleko…

Tak legrace člověka nezabije, ne? Jinak je to vážná věc, o tom žádná. Předpokládám, že tchán je poučený, v Africe se vyhýbá rizikovému chování a kdyby mu začala při návratu stoupat teplota, tak nebude nikam courat, zavolá 155 a vysvětlí jim situaci.

Nicméně doufám, že když to zvládla Nigérii, zvládneme to taky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.14 11:43

@Lady4 To není, že bych si čestně nestála za svým názorem..já to tak neberu…Svým anonymem chráním totožnost ne jen sebe ale i zbytku rodiny. Zatím prý nemocně nevydapá, ale kdo ví… kdyby si přece jen něco dovezl..pro vaše dobro se pak ráda zveřejním.

• Citovat
  • Upravit
1961
21.10.14 11:49
@KackaDoup píše:
Paradni veta, sak pockejte az to sem dorazi :pocitac:

že jo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
21.10.14 11:53

Pro Krista, v Africe řádí endemicky tolik nemocí, jen kdyby se člověk vytrvale informoval, třeba horečka lassa, žlutá zimnice, kdejaká žloutenka… Ano, není to legrace, myslím, že jsme si z toho tady nikdo extra dvě půlky nedělal, ale výše jsem se snažila vysvětlit, proč se to tam tak šíří. Měly by tě uklidnit kroky naší vlády. (I když už slyším tu pamfletu na jejich nahounoidnost, dělají, co mohou, především aby lidi uklidnili).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
21.10.14 11:53

Je to vážná věc a něco o tom vím. Epidemie v Nigerii byla zastavena. Nezlob se na mne, ale tvůj příspěvěk není férový. I když je to tvůj názor a respektuji svobodu slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
21.10.14 15:28
@Anonymní píše:
@LuciElle174 Aha… no my se radši držíme nejmíň v 10denní karanténě… [/citace
Inkubační doba je 2-21 dní, takže 10 denní karanténa je málo :nevim:
Navíc tvá zpráva mi přijde poplašná, připadá mi že chceš schválně podněcovat strach
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
21.10.14 15:59

@admenL Já i věřím, že paní skutečný strach má. :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
21.10.14 16:08

@puntice
já mám taky strach, ale čím více se objevují zprávy tipu vakcina, lék apod navíc od rusů a čínanů tak se uklidnuji. Věřím, že to dobře dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
21.10.14 17:29

Pozitivní zpráva

http://zahranicni.eurozpravy.cz/…novych-leku/

Jen mě tak pořád více napadá otázka proč WHO nepřizve k testování i Čínu a Rusko. Když obě země mají vakcínu/lék??? Že by zase mocenský boj kdo z koho??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
21.10.14 21:51

http://svobodnenoviny.eu/…eni-skutecna Myslíte že na tom bude něco pravdy?

• Citovat
  • Upravit
785
21.10.14 22:41

@LuciElle174 Názor si musí udělat každý sám. Pro mne je to další konspirační teorie. Pandemie nen-jak je tam uváděno. Napadání humanitární pomoci, považuji za projev zbabělosti. Zdravotníci hrají v případě epidemie klíčovou roli. Pravdou je strach je nebezpečný. Lidem je lépe, :mavam: když mají klid a jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
21.10.14 23:01
@Lady4 píše:
@LuciElle174 Názor si musí udělat každý sám. Pro mne je to další konspirační teorie. Pandemie nen-jak je tam uváděno. Napadání humanitární pomoci, považuji za projev zbabělosti. Zdravotníci hrají v případě epidemie klíčovou roli. Pravdou je strach je nebezpečný. Lidem je lépe, :mavam: když mají klid a jistotu.

Já už nevím čemu mám věřit :lol: xx článků, xx teorií a babo raď. Nám se stejně ty pravý informace nedostanou. :roll:

• Citovat
  • Upravit
785
21.10.14 23:23

@LuciElle174 Věřit tomu co vidíš. Pandemie v ČR není, zatím žádný nakažený. Vždy je to tak, že někdo vyšle nějakou informaci na to se nabalí mnoho dalších-bezcenných zpráv. Informační smog, který nás zavaluje zprávami. Věřím, že přežijeme ve zdravi a ebolu se podaří zpacifikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
22.10.14 06:43

@Lady4
Tvé zprávy mi dodávají velmi mnoho optimismu. Sama říkáš že o Ebole víš celkem dost, je to špatná a zlá nemoc, ale věříš že to zvládneme ve zdraví.

Moc díky. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
22.10.14 07:48

@LuciElle174 Domnívám se, že je to na 99,9% totální frndovina :D Zrovna nedávno o tom psal psycholog a psychiatr velmi krásný článek na idnes.cz :D

@admenL Jasně, já se taky bojím, ale ten první nával už mě opustil a už se dovedu zase dívat normálníma, vidoucíma očima a selsky uvažovat. Proč WHO nepřizvou k vyjednávání a spolupráci jiné země? A jak my víme, že ne? (Nikde jsem to nečetla). A za druhé, jelikož jsou na trhu dlouho, musí tam být nějaký zádrhel ve výzkumu a jeho výsledcích (viz - nikdy nebyly zkoušeny na lidech… což je poměrně závažné). A za třetí mě WHO vůbec tím svým kecáním nebaví, raději se informuji třeba u lékařů bez hranic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová