Ebola a my

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pana
12.10.14 18:48

@Atra

jak psala jedna paní: nepodávat se tomu, žít. Nezměníš svět.

právě mě moc vadí takové hloupé články na netu- v Praze je ebola. Panika, kde, co…teď si vem lidi, kteří byli objednání na Homolku na infekční odd. Nutná kontrola po žloutence, borelióza. A druhý den ráno, malým písmem-byla to jen viróza.

• Citovat
  • Upravit
220
12.10.14 18:52

@pana To by me asi kleplo, fakt:( Je to bida tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.10.14 19:05

@pana vsak jestli se virus zacne sirit i do civilizovane afriku…johanessburg, egypt…tak to resit budou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
12.10.14 20:03

@Malike Jezkovi oci, snad ne…:/Ja porad doufam, ze se to prezene a bude zase klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
12.10.14 20:13

Proc se poras strasite?

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
12.10.14 20:14
@pana píše:
@Atra

jak psala jedna paní: nepodávat se tomu, žít. Nezměníš svět.

právě mě moc vadí takové hloupé články na netu- v Praze je ebola. Panika, kde, co…teď si vem lidi, kteří byli objednání na Homolku na infekční odd. Nutná kontrola po žloutence, borelióza. A druhý den ráno, malým písmem-byla to jen viróza.
:potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
9659
12.10.14 20:14

Zdá se mi, že už je kolem eboly hotová hysterie… Dnes (nebo včera?) honila polici na Hlavním nádraží muže, který se vyhnul letištní zdravotní kontrole (a neletěl ze zemí na seznamu). Prý uzavřeli část nádraží, přijel zdravotník v „pláštěnce“ a jej také strčili do igelitu… Nakonec měl jen slabou rýmu.

Spolužačka (12 let) mé kamarádky v týdnu ve škole skoro brečela, že se bojí, že dostane ebolu - když se zveřejňoval první případ, kdy pacienta vezli pro podezření na ebolu na Bulovku.

Je v pořádku, že se dělají preventivní opatření. Ale ten mediální humbuk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
12.10.14 20:15

@Eveelin presne tak…hlavne desit lidi! desit a desit---novinari chudacci by nemeli o cem psat…a zeny na Emiminu by se nemely cim pak stresovat..

• Citovat
  • Upravit
9659
12.10.14 20:19

@KackaDoup nemáme (schválně) televizi. Ale kdo to má každý den „v obýváku“ - ty postavy v igelitových oblecích, gumových rukavicích a pytlících na hlavě, ten už z toho musí být na prášky. A také chudáci děti. Mně to nejvíc připomíná IPCHO. Pamatujete si na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
12.10.14 20:19

@KackaDoup To máš těžký, každý holt nemá tak pevné nervy, aby se s tím nestresoval. To že je to problém nemalý je fakt, rozhodně z toho legraci nijak nemám a nejsem v tom jediná, jak lze vidět na diskuzi. Jsi šťasný člověk, když tě strach z takové věci míjí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
12.10.14 20:22

Krátký test

Tak co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.10.14 20:25

Ja se tim budu stresovat az to bude ve vetsim v cr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
12.10.14 20:32

Pro uklidnění: http://domaci.eurozpravy.cz/…pidemiologa/

WH0 píše, že do dnes zemřelo cca 4.000 lidí na ebolu - laboratorní potvrzení mělo cca 2.500. Je to vysoké číslo. A je mi těch lidí velmi líto.

Ale při nehodách na celém světě zemře každý rok 1,2 milionu lidí!!!

Co nás tedy více ohrožuje? A z čeho mají lidé větší paniku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
12.10.14 20:38

@Eveelin
No záleží jak to bereš, rozšířit se ebola, vymlátí to samé za pár měsíců. Tohle nejde porovnávat, spousta lidí v těch autech mohla přežít, kdyby dávali pozor, dodržovali pravidla, poutali se…Tady šance se uzdravit je malá. Jedu někam v autě mám větší šanci přežít při havárii než když letím v letadle a letadlo spadne. Takhle se to brát prostě nedá. Jak říkám, věřím, že to bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
12.10.14 20:40

Ale třeba v ČR zemře víc lidí na chřipku za rok než při nehodách. A myslím, že ta sestra ve Španělsku se nakazila tak, že toho umírajícího pohladila rukou po tváři :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová