Ebola a my

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106
10.10.14 09:12

Holky :lol: nejhorší smrt je vyděšením :palec:

Ot: Nebyl ten pán nakažlivý až dostal horečku? 17 dní tady sice chodil, ale to ještě nemoc neměl, měl ji až 18-22 den, což je pouze 5 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
10.10.14 09:15

Ebola se nepotvrdila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
10.10.14 09:23

@ady01 Jde o to, aby by se za pár vůbec našli lidé, kteří myslí i na druhé. Aby ta sobeckost nezvítězila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.10.14 09:51
@Lady4 píše:
@ady01 Tak mě zase vadí lidi, kteří si nevidí na špičku nosu. Před čtyřmi lety -zemětřesení na Haiti a následná epidimie cholery, kdyby nebyla humanitární pomoc, tak následky jsou obrovsk. Zakladatel lékařů bez hranic je nositelem Nobelovky za mír. Je to sobeckost-pomáhat jiným,

Pomáhat není sobeckost, ale musí se to dělat chytře. Ne tam vlítnout, nakazit se a dovléct ebolu do Evropy. :zed: To může udělat s prominutím jen pitomec, a klidně ať má 10 nobelovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.10.14 09:52
@ady01 píše:
Je to tady, s tím nic nenaděláme, ale vadí mi ta sobeckost těch lidí, kteří se jen tak jakoby nic vrátí z největšího místa nákazy a pak si tady v klidu vegetí, najednou po x dnech se jim něco nepozdává a dostanou strach a běží k dr.,prostě bych je už z letiště zavírala do karantény.

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
10.10.14 09:53
@neila píše:
Pan ministr asi jede na lehkých drogách… jakože když chlápek lítá x dnů mezi lidmi jako potenciální nosič smrtelného viru a pak SÁM přijde do nemocnice, protože mu je šoufl - tak to se nazývá, že „systém zafungoval“??? :zed: :zed: :zed:

přesně to si myslím, systém zafungoval tak, že se o tom dozvěděli až přišel do nemocnice :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
10.10.14 10:30
@admenL píše:
přesně to si myslím, systém zafungoval tak, že se o tom dozvěděli až přišel do nemocnice :zed:

Holky, ale uvědomte si - pokud se nepletu -, že oni nic víc udělat nemohou. O celosvětové situaci a tím i nastavení pravidel (izolace, zrušení či omezení dopravy do i z krizových míst, vývoj léčiv) rozhodují jen vlády (USA, EU a jednotlivých zemí), OSN a především WHO, která jediná má právo nastavit pravidla k izolaci té země? Myslím, že my všichni s krátkými prsty, tedy bohužel i naši zdravotníci, vědci a jiní, děláme, co se skutečně dá. Snad leda vytvořit petici a zaslat na zástupce WHO v ČR, ale než se to vytvoří… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
10.10.14 10:49
@puntice píše:
Holky, ale uvědomte si - pokud se nepletu -, že oni nic víc udělat nemohou. O celosvětové situaci a tím i nastavení pravidel (izolace, zrušení či omezení dopravy do i z krizových míst, vývoj léčiv) rozhodují jen vlády (USA, EU a jednotlivých zemí), OSN a především WHO, která jediná má právo nastavit pravidla k izolaci té země? Myslím, že my všichni s krátkými prsty, tedy bohužel i naši zdravotníci, vědci a jiní, děláme, co se skutečně dá. Snad leda vytvořit petici a zaslat na zástupce WHO v ČR, ale než se to vytvoří… :nevim:

Nemohou udělat víc? Podle mě neudělali vůbec nic a ještě to nazývají „systémem“ ;) To je to, co mě opravdu pobavilo hned ráno, když jsem četla teplá slova pana ministra :lol: Ano, na jedné straně existují pravidla a instituce, které je nastavují, to máš pravdu. Ale osobně si myslím, že ebolu všichni kompetentní docela podcenili… Na druhé straně je otázka, do jaké míry by byla karanténní opatření účinná vůči šíření nemoci. Jak už tady bylo zmíněno, těžko předpokládat, kdy vir zmutuje a najde si cestu jinou cestu :nevim: Ale zase udělat maximum proto, aby se ohnisko nákazy uzavřelo, to by snad měla být samozřejmost :nevim:
Popravdě, nepřekvapilo by mě, kdyby se Ebola dál šířila Evropou, vyvolala pořádnou paniku a pak se zjevila nějaká osvícená pharma firma, která na trh uvede protilátku (o které se tedy dodnes neví)… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
10.10.14 11:30

@neila A co mohou dělat víc? Co by sis pod tím představila? Dokud kompetentní osoby (pokud jsi třeba viděla rozhovor s tou krávou z české WHO…) neřeknou, světe, kývni se druhým směrem, tak my tady můžeme dělat jen to, co děláme - a co se do této chvíle dělalo také v zemích Afriky, tedy izolace a karanténa nemocných a kontaktů nemocných. Nemoc se vyhnula to kontrole proto, že nemocných je víc, než je kapacita lůžek - proto nemocné posílají domů, kde infekci šíří dál. K tomu zde probíhají občanské války… Není to snadná situace. Ale stále si myslím, že NAŠI lékaři, záchranáři, epidemiologové atd. dělají, co mohou na 100%. (Ani oni nemohou spoléhat za nezodpovědného idiota, který se tam a odtud vydá a pak trajdá po světe ;) ) Ostatně tito cestující jsou povinni se před odletem evidovat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
10.10.14 11:48

@puntice jasně, já jsem to vůbec nemyslela směrem k lékařům, zdravotníkům atd. Ale k státu a dalším organizacím (WHO…), kteří mají možnost a také by měli zasáhnout razantněji. Například nechápu, že nebyly nijak omezené lety do Afriky, resp. opatření pro cestující po návratu, to je to nejmíň, co jde podle mě udělat a není k tomu potřeba ani kopanec do zadku od nějaké další organizace. Prostě mi přijde, že z tohoto pohledu se k tomu přistoupilo strašně laxně a ten ministerský šašek to ještě nazývá systémem :pocitac: o blbosti každého, kdo se tam vydá i když ví, co tam řádí, snad ani nemluvit. Tomu bych prodala jednosměrnou letenku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
10.10.14 11:54

@neila Takto pak ano, to jsme si nerozuměly, já mluvila o systému u nás. Že to nadnárodní mocnáři podělali a stále to zhoršují hovořil už ředitel Lékařů bez hranic v DUBNU :nevim: :nevim: Blbé je, že to víme my všichni tady, ale nikdo z těch študovaných to neví :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
10.10.14 13:45

Nejdulezitejsi bude sledovat jaky to bude mit trend. Pokud by se to podarilo dostat pod kontrolu, tak cisla se budou snizovat.
Zde je zajimavy matematicky model dle aktualniho trendu.

http://www.ebolainfo.org/…ic30600.html

A zde je graficky znazorneno jaky trend tato nemoc ma:

http://www.ebolainfo.org/…ic30599.html

Hlavne z posledniho grafu je videt, jak vlady jednotlivych statu zaspaly.
Pokud neuvidime zmenu v tomto trendu, tak mam obavu, ze se nemoc vymkne uplne kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
10.10.14 14:33

Jasny strasme se jeste navzajem--

• Citovat
  • Upravit
79
10.10.14 14:35

To neni zadny straseni, to jsou fakta :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
10.10.14 19:28

27Právě jsem četla, že 27 amerických kongresmenu (nevím z kolikati) důrazně žádají vládu USA aby zastavila lety z afriky, dokud se to nedostane pod kontrolu. Tak se snad něco začně dít :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová