Ebola a my

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10848
9.10.14 21:17
@lucenka píše:
a jak chceš přispět tomu, že nechytíš Ebolu, když se šíří i potem? Tzn. dotkneš se kliky, madla, kterého se před tebou dotkl někdo s ebolou a už jsi ohrožená. Proti HIV se dá chránit mnohem snáz než proti ebole.

fakt jo? začni nosit gumové rukavice a zdržuj se metr od lidí ;)

to je divný, že OSN vydávající doporučení nikde nevaruje před tím, že by chycení se madla bylo nebezpečné.

takže - že by běžná hygiena, která je pro nás standard?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
9.10.14 21:21

@Gina108 - kdyby se měli uzavřít hranic vždy, když je hrozba vysoká tak, jako ted při nákaze Ebolou, tak bychom je zavřeli už dávno a neotevřeli už nikdy. Dost jsi mne překvapila, vídám tě tu už roky, tot uvažování bych ti nepřipisovala.

Prostě mezinárodní společenství musí zvažovat, jaká opatření a kdy udělat, při jakých rizicích. Navíc jak chceš zavřít hranice? K čemu vůbec je se o tom bait když v praxi je to nerealizovatelné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.10.14 21:22
@harpyje píše:
fakt jo? začni nosit gumové rukavice a zdržuj se metr od lidí ;)

to je divný, že OSN vydávající doporučení nikde nevaruje před tím, že by chycení se madla bylo nebezpečné.

takže - že by běžná hygiena, která je pro nás standard?

tak si to přečti třeba tady http://nemoci.vitalion.cz/ebola/ vždyť už se v posledních dnech píše, že v té Monrovii se lidi nejčastěji nakazili v taxíku. A nikdy nevíš, kde je ruce nějaká oděrka. Malému dítěti člověk nedokáže stoprocentně zabránit, aby si nestrčilo ruku k puse.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
9.10.14 21:24
@harpyje píše:Prostě mezinárodní společenství musí zvažovat, jaká opatření a kdy udělat, při jakých rizicích. Navíc jak chceš zavřít hranice? K čemu vůbec je se o tom bait když v praxi je to nerealizovatelné?

proč nerealizovatelné? Na hranice vojáky a každého kdy by je překročil a neuposlech výzvu k vrácení - zastřelit, zrušit veškeré lety. Zajímavé je, že v Číne dokázali uzavřít město s více než 20 000 obyvateli úplně v klidu. Nikdo se nad tím nepozastavil.

• Citovat
  • Upravit
10848
9.10.14 21:26

Snad nikoho z vás neurazím, ale už nebudu reagovat, svůj názor jsem řekla, stejně jako ostatní a ted už bych neměla co jiného dodat.
mějte se a obávejte se skutečných hrozeb ohrožujících vás a vaše blízké :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.10.14 21:27

@harpyje dokonce tady máš od WHO, že virus eboly se šíří kontaktem s potem nemocného ;) http://www.afro.who.int/…c-fever.html

• Citovat
  • Upravit
10848
9.10.14 21:34

@lucenka - poruším slib - a zároven i vysvětlím jeho smysl - přesně na to, jsem už odpověděla já i deset dalších přede mnou. a to je i v doporučeních mnou zmiňované OSN - hygiena!
z toho plyne, že opravdu už bych se jen opakovala. Čínu být tebou za příklad dobré praxe opravdu neuvádím. Ti umějí opakovaně zavřít a znepřístupnit cokoli, kohokoli kdekoli a vyvraždit taky kohokoli dřív než řekneš Ebola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
9.10.14 21:40

Vyznáte se v tom někdo? Je možná nějaká prevence? Třeba desinfekční ubrousky na madla košíku v obchodech, po kontaktu s penězi, nejezdit mhd, apod? Nebo je to k ničemu? Jako přiznám, že trošku panikařím. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka

@harpyje hygiena je fajn… takže dokážeš zabránit dítěti, aby si během dne nedalo ruku k ústům? Jsi si jistá, že nemáš nikde na ruce záděru, stejně tak i dítě o kteoru se ti otře nějaký člověk s ebolou, když pojedeš mhd. Že si vždy po sáhnutí na mince a následné konzumaci jídla umyješ ruce? Když řijdeš do restaurace, tak si jdeš umýt ruce, než začněš jíst, protože třeba tam dostaneš takový ty bagetky než donesou jídlo (nikdy jsem snad neviděla nikoho, kdo by toto udělal).

• Citovat
  • Upravit
15425

@harpyje Přesně! V Číně tam si života váží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
9.10.14 21:41
@harpyje píše:
@saani aha, a to je pro tebe plus? :mrgreen: myslela jsem, že diskutující zde se bojí, že umřou na Ebolu, neřeší, jak moc bude ta smrt nepříjemná 8)

hele, to je fuk, Eboly se nebojím, stejně jako moru a pravých neštovic, a přitom ty neštovice bych taky teoreticky chytit mohla :nevim: připadá mi, že existuje dost reálných nebezpečí, ze kterých bych mohla mít obavu, proč vymýšlet ještě další?

Příspěvek upraven 09.10.14 v 21:14

Správně tady o tom ta diskuze je hezky sis odpověděla sama, ale ty jsi tady přišla s jinýma hrozbama, kterých bychom se měli bát a nato se tady nikdo neptal, nebo ano? Pokud jo, omlouvám se ti a asi mi to nějak uniklo. Tedy nevím proč si tady s takovým postojem pokud se ji nebojíš buď ráda svůj názor si zmínila.
Myslím, že je zbytečně tady někomu mluvit do duše a soudit někoho, jako @Gina108 že má z něčeho strach mi nepříjde divné a hned o něm napsat, že sis myslela něco jíného. Proboha…myslím, že pro každého je strach něco jiného.

Nechápu proč by nemohli uzavřít hranice už se o tom i někde diskutovalo. Toť vypovídá o nějakém nebezpečí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
9.10.14 21:47

Ja tomu humbuku nerozumim, v US se nakazili 4 lide, v Africe umrely 2 tis., na chripku u nas zemre rocne vice lidi… :nevim: Strach nemam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
9.10.14 21:47

@Kapaz co jsem četla tak prevence je maximalizovat hygienu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
9.10.14 21:48

@Althya to je právě, že zemře více lidí je pravda, ale jde o to období rok(chřipka) měsíc (ebola), tak to alespoň vnímám já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
9.10.14 21:49

@Althya Dik, bala jsem se, že jsem jediná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová