Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Samozřejmě, že tady nějaké případy budou. To není nic zas tak podivného.
Snad se to nepotvrdí. Ale dobrý pocit z toho nemám. Nechápu, proč země s výskytem nemoci stále nemají úplně uzavřené hranice, zrušené veškeré civilní mezinárodní lety
![]()
@LuciElle174 taky v to doufám. Na jednu stranu si říkám, že má příznaky po těch 3 týdnech a údajně pouze horečky, tak si říkám, že to může být opravdu cokoliv jiného i třeba naše „pitomá“ angína" a jen jsme zasáhli preventivně když řekl, že dorazil z Afriky. Pokud se to, ale potvrdí je hrozný, že byl tak dlouhou dobu mezi náma
@lillifee píše:
Cetla jsem pred par dny neco ve stylu, ze nam vsichni lzou a ebola se prenasi i vzduchem.. Ja vlastne nevim co si o tom vsem mam myslet a to pracuji ve zdravotnictvi..
Tak myslím, že kdyby se to přenášelo vzduchem, tak v Africe nebudou v tuhle chvíli tisíce obětí ale miliony.
@saani píše:
@LuciElle174 taky v to doufám. Na jednu stranu si říkám, že má příznaky po těch 3 týdnech a údajně pouze horečky, tak si říkám, že to může být opravdu cokoliv jiného i třeba naše „pitomá“ angína" a jen jsme zasáhli preventivně když řekl, že dorazil z Afriky. Pokud se to, ale potvrdí je hrozný, že byl tak dlouhou dobu mezi náma
Doufám že je to jen malárie, nebo něco podobného..
Kdyby se to potvrdilo, asi bych se začala bát a to hodně ![]()
@lillifee píše:
Cetla jsem pred par dny neco ve stylu, ze nam vsichni lzou a ebola se prenasi i vzduchem.. Ja vlastne nevim co si o tom vsem mam myslet a to pracuji ve zdravotnictvi..
lilifee - jsi zdravotník, a věříš pitomosti, která z logiky věci nemůže být pravdivá? Uvědomuješ si, jak rychle by se šířila? to už by v Africe nežil nikdo
pro mne je to zbytečná panika, Eboly se nebojím, pravděpodobnost, že kdokoli z nás umře na Ebolu je mizivá- proč se nebojíte stejným způsobem aut? přeci je jasný, že riziko, že umřete v autě je několikanásobně vyšší než na Ebolu ![]()
@kacz píše:
Samozřejmě, že tady nějaké případy budou. To není nic zas tak podivného.
No zrovna v tuto chvilku mi to příjde dost divný pokud se to u pána potvrdí vem si, že byl 3týdny mezi náma. A teď je jen otázka času než se objeví někdo jiný. Měl rodinu, vem si ta rodina s ním byla 3týdny a mezi tím chodili do práce do škol atd. Myslím, že zrovna touto formou by se nejednalo o pár případu, když už mají po pár hodinách v karanténě 22 lidí.
@lillifee píše:
Já myslím, že vzduchem se to nešíří jak píše @ivašot. to by bylo už miliony mrtvých.
@ivašot. píše:
Tak myslím, že kdyby se to přenášelo vzduchem, tak v Africe nebudou v tuhle chvíli tisíce obětí ale miliony.
S tím naprosto souhlasím…Ale nikdo nemůže vědět, kdy vir zmutuje a tím vzduchem se vážně přenášet bude… ![]()
Je mi zle s toho co jsem teď četla, hlavní zpráva Muž s podezřením na Ebolu, byl hospitalizovaný v nemocnici na Bulovce.. Někdo si můžete říct, že jsem cíťa, ale podlomili se mi kolena.. Člověk neustále čte, kde všude se to šíří a ve skrytu duše doufá, že je to jenom zlý sen, který se ho netýká.. ale bohužel, pokud se toto podezření potvrdí, tak se to může pěkně rozjet, určitě přišel s několika lidmi do kontaktu a pokud tuto nemoc má může ji rozšířit mezi své okolí a takle to půjde dál..? Proč všechny z těchto rizikových zemí, kteří míří k nám do Čr, hned nezavřou do karantény?? ![]()
@harpyje píše:
lilifee - jsi zdravotník, a věříš pitomosti, která z logiky věci nemůže být pravdivá? Uvědomuješ si, jak rychle by se šířila? to už by v Africe nežil nikdopro mne je to zbytečná panika, Eboly se nebojím, pravděpodobnost, že kdokoli z nás umře na Ebolu je mizivá- proč se nebojíte stejným způsobem aut? přeci je jasný, že riziko, že umřete v autě je několikanásobně vyšší než na Ebolu
Asi tak.
@harpyje píše:
lilifee - jsi zdravotník, a věříš pitomosti, která z logiky věci nemůže být pravdivá? Uvědomuješ si, jak rychle by se šířila? to už by v Africe nežil nikdopro mne je to zbytečná panika, Eboly se nebojím, pravděpodobnost, že kdokoli z nás umře na Ebolu je mizivá- proč se nebojíte stejným způsobem aut? přeci je jasný, že riziko, že umřete v autě je několikanásobně vyšší než na Ebolu
Když sedneš do auta tak máš dost velkou pravděpodobnost, že přežiješ. Naopak, když chytíš Ebolu, tak máš více jak 50% šanci, že nepřežiješ. Takže je to dost divný srovnání ![]()
Vcera jsem si rikala ze doufam ze se to co nejdyl vyhne nasi zemi a pokud mozno navzdy.
Doufam ze to je jen plany poplach.
Doufam ze se to nepotvrdi jinak vznikne panika
@LuciElle174 rozhodně by to nebyl příjemný pocit a já také jen dooufám, že to není ebola-nesmí
@harpyje pokud by tě to nechalo v klidu, tak buď jedině ráda
@LuciElle174 ono i kdyby se to nepotvrdilo, tak to sem dojde stejně. Jestli se něco nastane