Ebola a my

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18259
9.10.14 19:53

Taky jsem to tedka cetla a je mi z toho az spatne… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
9.10.14 19:54

Samozřejmě, že tady nějaké případy budou. To není nic zas tak podivného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.10.14 19:54

Snad se to nepotvrdí. Ale dobrý pocit z toho nemám. Nechápu, proč země s výskytem nemoci stále nemají úplně uzavřené hranice, zrušené veškeré civilní mezinárodní lety :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
1067
9.10.14 19:55

@LuciElle174 taky v to doufám. Na jednu stranu si říkám, že má příznaky po těch 3 týdnech a údajně pouze horečky, tak si říkám, že to může být opravdu cokoliv jiného i třeba naše „pitomá“ angína" a jen jsme zasáhli preventivně když řekl, že dorazil z Afriky. Pokud se to, ale potvrdí je hrozný, že byl tak dlouhou dobu mezi náma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15408
9.10.14 19:56
@lillifee píše:
Cetla jsem pred par dny neco ve stylu, ze nam vsichni lzou a ebola se prenasi i vzduchem.. Ja vlastne nevim co si o tom vsem mam myslet a to pracuji ve zdravotnictvi..

Tak myslím, že kdyby se to přenášelo vzduchem, tak v Africe nebudou v tuhle chvíli tisíce obětí ale miliony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
9.10.14 20:00
@saani píše:
@LuciElle174 taky v to doufám. Na jednu stranu si říkám, že má příznaky po těch 3 týdnech a údajně pouze horečky, tak si říkám, že to může být opravdu cokoliv jiného i třeba naše „pitomá“ angína" a jen jsme zasáhli preventivně když řekl, že dorazil z Afriky. Pokud se to, ale potvrdí je hrozný, že byl tak dlouhou dobu mezi náma

Doufám že je to jen malárie, nebo něco podobného.. :nevim: Kdyby se to potvrdilo, asi bych se začala bát a to hodně :|

• Citovat
  • Upravit
10848
9.10.14 20:00
@lillifee píše:
Cetla jsem pred par dny neco ve stylu, ze nam vsichni lzou a ebola se prenasi i vzduchem.. Ja vlastne nevim co si o tom vsem mam myslet a to pracuji ve zdravotnictvi..

lilifee - jsi zdravotník, a věříš pitomosti, která z logiky věci nemůže být pravdivá? Uvědomuješ si, jak rychle by se šířila? to už by v Africe nežil nikdo

pro mne je to zbytečná panika, Eboly se nebojím, pravděpodobnost, že kdokoli z nás umře na Ebolu je mizivá- proč se nebojíte stejným způsobem aut? přeci je jasný, že riziko, že umřete v autě je několikanásobně vyšší než na Ebolu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
9.10.14 20:01
@kacz píše:
Samozřejmě, že tady nějaké případy budou. To není nic zas tak podivného.

No zrovna v tuto chvilku mi to příjde dost divný pokud se to u pána potvrdí vem si, že byl 3týdny mezi náma. A teď je jen otázka času než se objeví někdo jiný. Měl rodinu, vem si ta rodina s ním byla 3týdny a mezi tím chodili do práce do škol atd. Myslím, že zrovna touto formou by se nejednalo o pár případu, když už mají po pár hodinách v karanténě 22 lidí.

@lillifee píše:

Já myslím, že vzduchem se to nešíří jak píše @ivašot. to by bylo už miliony mrtvých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
@ivašot. píše:
Tak myslím, že kdyby se to přenášelo vzduchem, tak v Africe nebudou v tuhle chvíli tisíce obětí ale miliony.

S tím naprosto souhlasím…Ale nikdo nemůže vědět, kdy vir zmutuje a tím vzduchem se vážně přenášet bude… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Je mi zle s toho co jsem teď četla, hlavní zpráva Muž s podezřením na Ebolu, byl hospitalizovaný v nemocnici na Bulovce.. Někdo si můžete říct, že jsem cíťa, ale podlomili se mi kolena.. Člověk neustále čte, kde všude se to šíří a ve skrytu duše doufá, že je to jenom zlý sen, který se ho netýká.. ale bohužel, pokud se toto podezření potvrdí, tak se to může pěkně rozjet, určitě přišel s několika lidmi do kontaktu a pokud tuto nemoc má může ji rozšířit mezi své okolí a takle to půjde dál..? Proč všechny z těchto rizikových zemí, kteří míří k nám do Čr, hned nezavřou do karantény?? :cert:

• Citovat
  • Upravit
15408
9.10.14 20:04
@harpyje píše:
lilifee - jsi zdravotník, a věříš pitomosti, která z logiky věci nemůže být pravdivá? Uvědomuješ si, jak rychle by se šířila? to už by v Africe nežil nikdopro mne je to zbytečná panika, Eboly se nebojím, pravděpodobnost, že kdokoli z nás umře na Ebolu je mizivá- proč se nebojíte stejným způsobem aut? přeci je jasný, že riziko, že umřete v autě je několikanásobně vyšší než na Ebolu :nevim:

Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.10.14 20:05
@harpyje píše:
lilifee - jsi zdravotník, a věříš pitomosti, která z logiky věci nemůže být pravdivá? Uvědomuješ si, jak rychle by se šířila? to už by v Africe nežil nikdopro mne je to zbytečná panika, Eboly se nebojím, pravděpodobnost, že kdokoli z nás umře na Ebolu je mizivá- proč se nebojíte stejným způsobem aut? přeci je jasný, že riziko, že umřete v autě je několikanásobně vyšší než na Ebolu :nevim:

Když sedneš do auta tak máš dost velkou pravděpodobnost, že přežiješ. Naopak, když chytíš Ebolu, tak máš více jak 50% šanci, že nepřežiješ. Takže je to dost divný srovnání :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8020
9.10.14 20:05

Vcera jsem si rikala ze doufam ze se to co nejdyl vyhne nasi zemi a pokud mozno navzdy.
Doufam ze to je jen plany poplach.
Doufam ze se to nepotvrdi jinak vznikne panika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
9.10.14 20:06

@LuciElle174 rozhodně by to nebyl příjemný pocit a já také jen dooufám, že to není ebola-nesmí

@harpyje pokud by tě to nechalo v klidu, tak buď jedině ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
9.10.14 20:06

@LuciElle174 ono i kdyby se to nepotvrdilo, tak to sem dojde stejně. Jestli se něco nastane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová