Ebola a my

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4462
8.8.14 13:08
@gabki píše:
@DeTer @DeTer PARDON NENAŠLA JSEM:-)sorry caps lock ;)

V pohodě. Tam se strhla velká hádanice, na chvíli. Ted to tam naštěstí dost utichlo, protože to šlo tak trochu jiným a nechutným směrem :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305

Z eboly strach nemám… To by se tu mohly znova objevit horší svinstva - cholera, plicní mor, pravé neštovice, sněť slezinná alias antrax… To všechno jsme na našem území v minulosti měli, akorát protilátky proti tomu už nejspíš jaksi nemáme (myšleno ve zdravotnických skladech, ne v těle).
Stačí si vybavit, že poslední epidemie cholery proběhla na Moravě v letech 1883-85.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411

Klid, na Ebolu je tu prislis chladno a zavirat hranice je opravdu nemozne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
8.8.14 13:09
@Petule030 píše:
Nesleduji situaci denně, ale strach mám. Taky bych uzavřela hranice, ať aspoň něco se dělá pro uklidnění paniky. Dřív nás před morem chránilo naše pohoří, dnes ale každý leze po světě sem a tam a myslím, že při epidemiích to dobrotu nedělá :nevim:

Moru jsme se nevyhnuli, hory nehory. :)

Jinak, žádného viru se nebojím, nevidím důvod bát se.

• Citovat
  • Upravit
8071
8.8.14 13:10

Myslím, že uzavření hranic by bylo předčasné, je to určitě velká hrozba, ale momentálně, podle mého názoru, zas až tak velké riziko vzniku celosvětové epidemie nehrozí. Je to ale jen laický názor. Osobně se více bojím chřipkových epidemií, protože se šíří snáz a rychleji a virus rychle mutuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995

Jak si v praxi predstavujete uzavreni hranic? To by me docela zajimalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453

@DeTer Ukrajina x Rusko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
8.8.14 13:11

@Jura007 Zrovna včera jsme koukali na dokument o choleře - respektive součástí toho dokumentu byl děj cholery v Anglii a to taky nebyl žádný med. Ono Asi všechny ty nemoci co jsi napsal ( asi se mýlím, ale vyhledávat to nechci - protože bych se začetla a to už bych strachy spát nemusela taky vůbec) jsou přenášené vzduchem či kapénkově. Ebola zatím ne, ale toho se právě bojí. To, až nastane, bude to mít možná srovnatelný dopad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
8.8.14 13:13

Ono to uzavření hranic je asi nereálné. Jako spustit závory a zavřít letiště?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
8.8.14 13:15

@kamikaa Taky se bojím spíš téhle strany

Co se týká hranic díky Eu a Šengenu jsou nám hranice k prdu. Celňáci tam nejsou, vybavení se prodalo a hranice padly… Dneska už hranice nikdo neuhlídá a je to jen pojem. Ve skutečnosti hranice už nic nejsou ve myslu kontroly nebo zabezpěčení

Já bych spíš když tam ty lékaři bezhranic a podobné musí být snažila nějak izolovat. Jenže i to tam je celkem vzdálené uskutečnění když je to tam samá planina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
8.8.14 13:27

Jsem pro zavření schangenských hranic, hlavně před africkými uprchlíky (s ebolou nebo bez). Z Afriky k nám nic dobrého nepříjde. Práce není pro nás Evropany, co máme vzdělání a známe jazyk, co s těmi, co se neumí ani podepsat? Itálie a Španělsko by mělo promptně posílat domů ty, co se předrápou přes plot. Ne je ještě tahat i s lodí do přístavu. Ať se roznese, že EU uprchlíky z Afriky nepříjmá. Až budeme mít nedostatek doktorů/inženýrů/sester/techniků se znalostí minimálně anglického jazyka, uděláme konkurz na české ambasádě. Dřív ne.

Eboly se nebojím, v našich podmínkách virus nepřežije (ačkoliv viry mutují rychle, tak kdo ví za nějákou dobu :think: ). Přenos je jen blízkým kontaktem, s cizími lidmi se neoblizuju, navíc v našich běžných hygienických normách (mytí rukoumýdlem, spcrha každý den atp.) oproti Afričanům máme prostě jiný hygienický standard. Zvířata na porážku jsou veterinárně kontrolována, nestane se, že koupíme maso od lovce z lesa, které je nakažené a my na to syrové maso sáhnem holou rukou. Myslím nakažené maso. Opice taky nežerem.

Nicméně dokud se situace neuklidní, a tím myslím konflikt v Evropě a taktéž ebola v Africe, nepoletím letadlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
8.8.14 13:42

Ahojky, taky si myslím, že se to poněkud hrotí, každýrok je něco… viz prasečí chřipka atd…
Ale upřímně, strach trochu mám.
Války se taky bojím docela dost, to člověk neovlivní, kdy komu rupne v kouli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
8.8.14 13:50

@Apaji Z toho mám extrémní starost. Uprchlíci, co se snaží zachránit už vyhasínající život v Evropě a Evropa, která ty nakažený ještě dopraví zpátky na loď, k dalším zdravím lidem aby znova absolovovali cestu domů a přitom nakazili další lidi…
Tak trochu se mi to týká a tak z toho mám fakt starost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
8.8.14 14:00

No tak panice nepropadam, ale budu klidnejsi az se chlap vrati domu. Je pracovne v zapadni africe. Doufam, ze mu nekdo nezavre hranice :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
8.8.14 14:02

Z eboly strach nemám, spíš bych měla strach ze situace na Ukraině, média ukáží jsem zloměk toho, co se tam opravdu děje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová