Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prý se virus eboly v našem prostředí šířit nemůže. Je tu na něj moc zima.
Mrknete na knihu Zakerna ebola od Richarda Prestona, je podle toho i film Smrtici epidemie. Docela je to zajimave, jsou tam popsany priznaky a podobne veci, neni to nic, co by vyvolavalo paniku, ale na toto tema dobre. Ja sama zatim strach nemam.
@zzuza inkubační doba je 2-21 dní. Příznaky se u něj projevily již po 17 dnech od přicestování. Ale do nemocnice se dostal až po 22 dnech.
Nechápu jak někdo v dnešní době může vědomě jet do Libérie a v klidu ohrozit celou svou rodinu.
@KackaDoup Tak nějak to bude. Strach je dobrá metla a hezky se šíří dál.
@zzuza píše:
Nevim, rekla bych, ze je to plany poplach…ebola ma inkubacni dobu vetsinou jen par dnu a pan je z Afriky uz skoro tri tydny. Jsou i jine nemoce - malarie, chripka, virozy… Media preci musi vyprodukovat clanek, na ktery klikne co nejvic lidi.
Inkubacni doba 21 dni. Pak se to teprv muze projevit. Ackoli pisou, ze behem inkubacni doby to neni nakazlive. Tak aspon neco. Ale ma to vice kmenu a ne vsechny maji stejnou nakazlivost a umrtnost.
Ja to s panikou nepřeháním. V USA pár případů měli a život tam jde vesele dál.
@Lady4 píše:
@KackaDoup Tak nějak to bude. Strach je dobrá metla a hezky se šíří dál.
A pak nějaká farmaceutická firma přijde s lékem nebo vakcinou, jako bylo tamiflu a očkování proti ptačí chřipce.
@Hanulínek píše:
Bojím se a hodně, hlavně o svoje děti-ač se snažím sebevíc občas jsou s hygienou na štíru- prostě děti.
Ale asi začínám být paranoidní- myslím si, že jestli se na té Bulovce nákaza potvrdí, raději to kvůli panice zatají.
A jak by to jako v dnešní době udělali? Šli by dekontaminovat byt a řekli by, že je to kvůli malárii? To by dneska fakt neslo.
@lucenka píše:
@zzuza inkubační doba je 2-21 dní. Příznaky se u něj projevily již po 17 dnech od přicestování. Ale do nemocnice se dostal až po 22 dnech.
Nechápu jak někdo v dnešní době může vědomě jet do Libérie a v klidu ohrozit celou svou rodinu.
Souhlas!
@ivašot. Ano asi tak. Škoda, že žijeme v době, která má ideologii-trhu. Ztrácí se v tom Evropa, která vyrostla na antice, judaismu a křesťanství. Dříve zdatní obchodníci dávali své velké zisky do umění a vědy. Měli ve své družině filozofy a vzdělance. Nyní-idea moci a peněz.
@harpyje píše:
@saani aha, a to je pro tebe plus?myslela jsem, že diskutující zde se bojí, že umřou na Ebolu, neřeší, jak moc bude ta smrt nepříjemná
![]()
hele, to je fuk, Eboly se nebojím, stejně jako moru a pravých neštovic, a přitom ty neštovice bych taky teoreticky chytit mohla
Příspěvek upraven 09.10.14 v 21:14připadá mi, že existuje dost reálných nebezpečí, ze kterých bych mohla mít obavu, proč vymýšlet ještě další?
Já myslela, že pravý neštovice byly vymýceny očkováním. ![]()
A když už jsme u toho očkování, tak Prymula bude asi stejnej ma.gor jak já:
@Fíková píše:
Prý se virus eboly v našem prostředí šířit nemůže. Je tu na něj moc zima.
Může, co by nemohl.
Možná mu vadí mráz, ale chlad rozhodně ne.
Zima ho nezastaví, to budem muset my. Nějak.
@Gina108 píše:
Já myslela, že pravý neštovice byly vymýceny očkováním.
A když už jsme u toho očkování, tak Prymula bude asi stejnej ma.gor jak já:http://video.aktualne.cz/…025900fea04/?…
Vymýcený oficiálně jsou. Ale pár laboratoří ten virus má schovaný. Takže teoreticky by se dal zneužít. Případně nedávno byly nějaké kauzy, kdy s ním nakládali dost lehkovážně.
@zzuza hlavne strasit, valkou, ruskem, ebolou…tak to je..drzet lidi v sachu, ve strachu.co svet svetem stoji