Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Atra Máš pravdu, že názor „je nás tu moc“, obvykle nezahrnuje maminku, partnera či děti, toho, kdo to říká. Moc je těch bezejmenných támhle někde… ![]()
@Atra
to je v pořádku, nikdo nechce vidět umírat své blízké. ale je jistější, že se vysypeš v autě, než, že dostaneš ebolu. Na ebolu se ani lék nebude vyrábět, je málo nemocných, tak bylo řečeno v TV jen opakuji.
@Atra napadnout nás může cokoli, ale nesmíme se tomu poddávat
proto už i naše babičky byly vděčné, že člověk neví dne ani hodiny. Svět je děsná díra, ale život je fajn, tak proč si ho neužít ![]()
@bozska-mrcha
ano, tak to je.
Když je válka je mimimum chorob na které se umírá, díky Bohu je klid, tak jsou nemoci, ale je jich všude plno i v ČR a není nutné mluvit př. o ebole. Když jdeš nakupovat ochytáš upatlaný koš, nepřemýšlíš nad nemocí, a že jich tam je i závažné
@Bábrdl Presne tak, ja jak slysim je nas moc, jezi se mi chlupy:( Asi ano, to co se u nas povazuje za normalni, myt si ruce atd. v mnoha rodinach kdesi v kotehulkach, nebo pochazejicich z kotehulek normalni neni. Chodim na stranky lekaru bez hranic a smekam, ja bych ta nevlezla ani za milion.
@pana Malo nemocnych, hmm, tak jsem asi fakt cita nebo nevim. Jinak ano, je mi jasne ze muzu upadnout, prejede me auto.Ale proste tohle me desi. Jinak se nepru o tom, ze tezko tohle nekdo ovlivni, je to tak a je mi jasne, ze ja jsem na tohle maly pan. @bozska-mrcha Mas pravdu, je to tak:)
@pana No to jo, ale sahnu na kosik a domu si donesu leda strevni virozu, za 3 dny se oklepu a je mi dobre, chripka, ryma, bezna viroza.Ok zloutenka, ale to bych rekla ze je slaby cajicek, proti ebole.
Nectu to od zacatku, ale prozatim se eboly nebojim…ebola potrebuje k velkosireni teplo, navic hygienicky navik je u nas lepsi…ale bohuzel si nejsem josta zda nevyhladi pul afriky.
@Atra píše:
@pana No to jo, ale sahnu na kosik a domu si donesu leda strevni virozu, za 3 dny se oklepu a je mi dobre, chripka, ryma, bezna viroza.Ok zloutenka, ale to bych rekla ze je slaby cajicek, proti ebole.
To teda jo. Připadá mi, že to ty špitály berou na lehkou váhu. Už druhá nakažená sestra a mluvčí té americké nemocnice řekla, že se obává, že bude jediný nakažený zdravotník.
Jak se ukazuje, zkrátka rouška, brejle a rukavice nestačí ![]()
U nás by s takovým člověkem zacházeli lidé, kteří to co čtrnáct dní trénují. Tohle mohla být obyčejná zdravotní sestra, které řekli, tohle si obleč, to tě ochrání.
@Atra
víš těch záhadných nemocí už tady bylo hafo. Ptačí…já nevím co, krávy apod.
Jen se ptám, k čemu byla taková informace, že je v Praze nakažený ebolou. Je to nesmysl, je to pouze jakási informace, která nás má varovat k větší zodpovědnosti, hygieně, lidé si nemyjí ruce ani po WC - všimla jsem si, že i ženy ![]()
Při dnešní migraci lidí je možné chytit kde co. Jsme malá země, v Praze na letošti není tolik lidí z celého světa jak třeba Anglie, Španělsko, Fran…
Raději v klidu a nepanikařit stejně nám nic jiného nezbývá
@Malike
je to kruté, ale není jich tam dost? z toho 75% HIV pozitivních? Co s tím chceš dělat?
Jsou i veselejší téma.
Netrpte se něčím o čem ani nic pořádně nevíme
@pana jsou to lide, jezis…po celem svete je dost lidi, chces vyhladit za to pul planety?
ne, ne to si nerozumíme já ne, je mě jich opravdu líto. Ale nedokážu jim pomoct ani ty, ani zbytek světa.
Vždyť říkali, že nebudou vyrábět lék, že se to nevyplatí, je to hrozná věta, ano jsou to především lidé a to je potřeba respektovat.
@Bábrdl Ja bych to proste daleko vic zprisnila. Tohle je neco jineho nez nejaka viroza, zanedba se par pripadu a uz to jede. Proste mi prijde, ze to berou jak ty rikas na lehkou vahu.Ale mozna jsem plasan ja, to netvrdim
@pana
Ano, to je mozne, plasilo se ze vsim moznym. Pamatuji si, ze kdyz mi bylo cca 18 radil tady prave SARS a me to bylo fuk, no jo nejaky kasel:)Dnes na to koukam jinyma ocima. Dalelo vic ustaranyma.Ale jak tu bylo receno, snazim se tomu nepoddavat i kdyz mi to jde proste nekdy hur. Pravr jakmile prijde zprava-podezreni na ebolu, potvrzena ebola, tak me to pak vydesi. S tou Afrikou je to slozity…