Ebola a my

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65424
11.10.14 22:09

@Bábrdl No já tím právě myslím, že bude zbytečná panika a šílenství kolem toho, hlavně když to patřičně podpoří novináři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.10.14 22:11
@vokishka píše:
@Bábrdl No já tím právě myslím, že bude zbytečná panika a šílenství kolem toho, hlavně když to patřičně podpoří novináři.

A já ti na to říkám, že panika (jestli tím myslíš podle mě oprávněná bezpečnostní opatření) bude jenom kolem lidí, co se právě vrátili z subsaharské Afriky. A těch není zase tolik :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
12.10.14 09:04
@kristyn.g píše:
To jo, ono prý existují různé efektivnější léky na kde co, ale firmy si je dlouho nechávají v záloze aby mohli na trh vnášet nové a nové léky. Takže na trh nejde hned nejnovější účinnější preparát dokud se nezaplatí ten předchozí. Někde jsem to četla…

Vubec by me to neprekvapilo… v tomhle byznysu se proleva vic penez nez ve zbrojnim prumyslu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
12.10.14 16:34

Nechapu jednu vec, jak je mozne ze se nakazi lekari od pacientu s ebolou, kdyz maji super zdravotni pomucky? Pripad ve Spanelsku a ted novy v Americe.Tomu proste nerozumim, tak bud nam kecaji a nebo jsou tam ignoranti:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
12.10.14 16:38
@vokishka píše:
A co tepve až se rozjedou virozy a chřipky na podzim, to bude podezření každou chvíli.
:pankac: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.10.14 17:03
@Atra píše:
Nechapu jednu vec, jak je mozne ze se nakazi lekari od pacientu s ebolou, kdyz maji super zdravotni pomucky? Pripad ve Spanelsku a ted novy v Americe.Tomu proste nerozumim, tak bud nam kecaji a nebo jsou tam ignoranti:(

Já mám pocit, že se nakazila ve chvíli, kdy nevěděli, že má ebolu a mysleli, že je to angína :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
12.10.14 17:08

@Bábrdl Jo aha, to je mozne. Porad pisou, ze to neni jako chripka, myslim nakazlivost. Prave proto me desi, ze se nakazi i personal v takove nemocnici. Docela zacinam mit nervy a to jsem si porad rikala, ze nebudu plasit:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
12.10.14 17:12
@Atra píše:
@Bábrdl Jo aha, to je mozne. Porad pisou, ze to neni jako chripka, myslim nakazlivost. Prave proto me desi, ze se nakazi i personal v takove nemocnici. Docela zacinam mit nervy a to jsem si porad rikala, ze nebudu plasit:

když ono "něco " chytit ve špitále není až zase takový problém. Dost často se stane, že jde pacient na banální zákrok a později si odnese nějakou památku nebo si pobyt prodlouží a občas se ani nevrátí :roll: špitál je rej bacilů a virů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.10.14 17:15
@Atra píše:

Já nevím. Jinde zase píšou, že o něj pečovala „před smrtí“.
Třeba ten špitál nebyl připravený, já když vidím ty skafandry na bulovce, tam by neprošla ani ta chřipka, nebo…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pana
12.10.14 17:20

@gabki
Uzavřít hranice? Nejsi mimo? to už tu bylo.
Lidi cestují jak pominutí po celém světě a ty řešíš, jestli dostaneš ebolu v ČR, když to nebude ebola, bude to něco jiného. Je nás moc, příroda si poradí. a ty to nevyřešíš. Co se stresuješ?

• Citovat
  • Upravit
220
12.10.14 17:20

@bozska-mrcha @Bábrdl Asi mate pravdu, snazim se na to koukat racionalne, necist radeji zadne konspiracni teorie. Zacina to ale na me dolehat vic nez bych chtela, asi je to i tim, ze jsem tehotna a doma mam uz malou cacoru.Jen si rikam, ze by meli delat vic. Rozhodne bych nenechala litat lidi z Afriky, proste karantena a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
12.10.14 17:32

@Atra klid jestli nás to má někdy dostat, tak nás to dostane i kdybychom se na hlavu stavěli, ale stejně tak nás může dřív než ebola zítra srazit auto a tisíc jiných věcí. Na všechno tohle praktikuju svoji teorii o kočce a váze.
Měla jsem krásnou velkou vázu po babičce a blbou kočku co kolem té vázy ráda chodila, pokaždé když jsem ji viděla se kolem té vázy ometat tak jsem ji odháněla nebo si v duchu říkala, že až ji shodí, tak ji roztrhnu vejpůl. No jednou jí ta potvora fakt sundala a váza na kusy, tak jsem si pobrečela a po čase si pořídila jinou. I kolem té se začala ta kočka ometat, ale už mi to bylo jedno, jak jsem ji viděla nic to se mnou nedělalo a kočka se kolem ní šourala ještě dalších pět let než šla do kočičího nebe. Zkrátka někdy je strach větší než nebezpečí samo a tím že na to pořád myslíme to svým způsobem přitahujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
12.10.14 17:36

@pana To se mi libi tohle, je nas tu moc, priroda si poradi, ale myslis lidi v Africe co…Lidi co maji tento nazor me fascinuji, ale kdyby byli prvni na rade, sesypou se jako domecek z karet.To jsou takove reci…Ano muzeme chytit cokoli, ale zrovna ebola patri mezi ty nemoci, ktere bych nikomu neprala a rozhodne uz vubec nechtela na ni videt umirat sve blizke…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
12.10.14 17:38

@bozska-mrcha Ano mas pravdu, souhlasim s tebou. Nikdo s tim nic neudela. Verim, ze to bude dobre.Jen me to tak proste napadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.10.14 17:42
@Atra píše:
@pana To se mi libi tohle, je nas tu moc, priroda si poradi, ale myslis lidi v Africe co…Lidi co maji tento nazor me fascinuji, ale kdyby byli prvni na rade, sesypou se jako domecek z karet.To jsou takove reci…Ano muzeme chytit cokoli, ale zrovna ebola patri mezi ty nemoci, ktere bych nikomu neprala a rozhodne uz vubec nechtela na ni videt umirat sve blizke…

No, zrovna jsem si na bildu četla zdravotní dokumentaci toho liberijce, co to přivezl do USA. A řeknu vám, žádná sranda. Musela jsem toho nechat…

Na druhou stranu, asi je fakt pravda, že nakažlivost v inkubační době není tak velká, protože chlapa i s příznaky poslali domů, kde bydlel se třema dalšíma z rodiny. Nechci být nějak xenofóbní, ale řekla bych, že jejich pojetí hygieny bude volnější než naše. A stejně oni zatím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová