Ebola a my

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1067
9.10.14 20:30
@bozska-mrcha píše:
co by, každý takový „magor“ ví že pokud něco, doma má větší šanci. Že tím ohrozí stovky jiných v tu chvíli neřeší. Jinak rozdané karty jsou pěkně, z jedné strany boje na Ukrajině, z druhé Islámský stát a jako červená nit se tím táhne ebola, jak jsem byla vždycky klidná, že žiju ve středu Evropy, tak s tím je šlus :,(

To jo dřív jsme byly od všeho pěkně daleko a teď se to tak nějak obrací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
9.10.14 20:30

Ja taky nechápu, proč se nějak neřeší prevence. Izolovani území, uzavření hranic, přerušení civilních letu. A ten kdo ma v téhle době potřebu do postižených oblasti cestovat, by po návratu mel byt v karantene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
9.10.14 20:32

@Gina108 jinak já to s řízením právě nesrovnávám. Reagovala jsem na tento příspěvek

@harpyje píše:
lilifee - jsi zdravotník, a věříš pitomosti, která z logiky věci nemůže být pravdivá? Uvědomuješ si, jak rychle by se šířila? to už by v Africe nežil nikdopro mne je to zbytečná panika, Eboly se nebojím, pravděpodobnost, že kdokoli z nás umře na Ebolu je mizivá- proč se nebojíte stejným způsobem aut? přeci je jasný, že riziko, že umřete v autě je několikanásobně vyšší než na Ebolu :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
9.10.14 20:32

Já si počkám na potvrzení/vyvrácení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
9.10.14 20:33
@saani píše:
To jo dřív jsme byly od všeho pěkně daleko a teď se to tak nějak obrací

jako dneska už chápu babičku a její rodinu, když byl rok 1936 a oni měli neodbytný pocit, že musí pryč. Všichni se tenkrát chlácholil, že se přeci nic nemůže stát, že to ostatní země nedovolí…no jak je vidět :roll: :zed: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909

Teda taky to nechápu - já bych taky ty civilní lety zrušila…jasně - nemůžeme je odříznout a pomoc by tam posílána být měla - ale taky by poté Ti lidé měli být v karanténě a počkat, jestli budou opravdu zdraví… teď je trochu pozdě, když tu běhal několik týdnů… tomu se mohlo předejít :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067

@kačka25 hlavně ten kdo má tu potřebu tam letět, tak ať si tam zůstane a neohrožuje lidi kolem sebe doma.
Já kdybych měla teď letět do Afriky, tak mě tam nikdo ani náhodou nedostane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.14 20:36

Nemám nervy to číst, je tu spousta příspěvků, s kterými naprosto souhlasím, ale pořád doufám, že to je jenom nějaká malárie, nebo něco takového.. a po této zkušenosti udělají přísnější pravidla, pro lidí, kteří jsem z Afriky přiletí, to že tam jedou a ohrožují svůj život, je jejich věc, ale bezohledně se sem do čr vrátit a roznášet tu nákazu jako letáky tesco.. to je fakt hnuj!!

• Citovat
  • Upravit
7369
9.10.14 20:37

@saani - taky nechápu, co tam ti lide jezdí dělat. Me by tam nedostali ani náhodou. Chápu ti doktoři nebo humanitární pracovnici, ale s téma by pak meli zacházet jak s nakazenymi do konce inkubační doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.10.14 20:39
@saani píše:
@Gina108 50 na 50 rozhodně není. Záleží jaký typ přesně chytíš, ale většinou cca 70% nakažených umře a 30% přežije
Na tu Zaire je úmrtnost 90%

No, ještě lepší než jsem doufala :( :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
9.10.14 20:41

@Gina108 tady jsem něco našla, tak můžeš mrknout přímo na % úmrtnosti tak jak se objevila a jaký typ

http://cs.wikipedia.org/wiki/Ebola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.10.14 20:43
@saani píše:
@Gina108 jinak já to s řízením právě nesrovnávám. Reagovala jsem na tento příspěvek

Promiň :kytka:, jsem tě citovala blbě.
Taky nechápu, proč je takovej problém uzavřít hranice pár prdelních africkejch států :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
9.10.14 20:45

Stres způsobený strachem z nákazy oslabuje imunitní systém, a lidi jsou pak vůči virové nákaze náchylnější. Mám pocit, že se možná začíná šířit strach, úzkost a stres z této choroby. A co chřipky-pandemie. Taky jsme to přežili a byla u toho masová hysterie.Je lepší se k tomu postavit s odvahou a nestahovat kalhoty, když je brod daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
9.10.14 20:49
@Lady4 píše:
Stres způsobený strachem z nákazy oslabuje imunitní systém, a lidi jsou pak vůči virové nákaze náchylnější. Mám pocit, že se možná začíná šířit strach, úzkost a stres z této choroby. A co chřipky-pandemie. Taky jsme to přežili a byla u toho masová hysterie.Je lepší se k tomu postavit s odvahou a nestahovat kalhoty, když je brod daleko.

Jasně, nic jiného ani dělat nemůžeme…ale ten brod zas tak daleko už není :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
9.10.14 20:52
@lucenka píše:
Když sedneš do auta tak máš dost velkou pravděpodobnost, že přežiješ. Naopak, když chytíš Ebolu, tak máš více jak 50% šanci, že nepřežiješ. Takže je to dost divný srovnání :nevim:

toto uvažování není logické - když sednu do auta, mám docela velkou pravděpodobnost že přežiju, když chytnu HIV, je dost pravděpodobný, že do 20 let jsem pod kytkama a kvalita mýho života bude stát za Hare Krišna. Jenže pravděpodobnost že chytnu HIV je mizivá a můžu k tomu sama přispět. zatímco že mne někdo sejme v autě absolutně neovlivním. stejný s Ebolou, pravděpodobnost je mizivá

takže dle tvé logiky- když chytnu Ebolu mám to 50 na 50 že nepřežiju. Když mne někdo v autě sejme čelně ve 100km rychlosti, mám to taky tak 50 na 50, že vůbec budu žít než dorazí pomoc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová