Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@emulinka3 píše:
Tak to doufám, že v přesile nejste.
Snad je minimum takových sobců, kteří chtějí dítě za každou cenu-s ES.
Jediný sobec kterého tu vidím jsi ty. Nemáš vůbec žádnou úctu k životu. Jednou se má narodit postižené dítě, je to z určitého důvodu a to, že někdo jde na potrat a zabije ho tak podle mě selhal ve svém životním ukolu a navíc to je ještě vrah. Postižené děti nejsou žádný odpad společnosti, jsou stejně nádherné jako ostatní děti, to se totiž nesmíš dívat na fyzický vzhled ale na to jejich nádherné nitro.
Něco ti řeknu, ty bud vděčná za to, že máš zdravé děti a za všechno co máš, protože tohle není samozřejmost a být tebou, tak si to radši uvědomím, on ti totiž život může někdy pěkně namlátit.
@emulinka3 píše:
To rozhodně ne.
Ale s vámi to prostě nemá smysl.
Máte tu svou pravdu a já zase svou. šlo mi o to proč přivádět na svět děti, které trpí?
Myslím tím s ES nebo jiným podobným defektem neslučitělným se životem.
Vždyť Juliánku odmítli operovet jak nemocné srdce, tak i roštěp…
Prostě jí bohužel není možné medicínsky pomoc.
Začali jste do toho plést i jiná postižení, jiné příběhy.
Nikdo nejsme dokonalý, pomoc a péči si zaslouží všechny děti.
Mě šlo konkrétně o ES.
a zase jsme na začátku. Jak víš, že trpí, ty jsi ona?
Tak potrat je nabízen i u vad s životem zcela slučitelných, čili toto bych asi raději nevytahovala. A tak že by se rovnou zavedl pojem normativni dítě a vše mimo do zumpy, ne?
@Lastkecka píše:
Jediný sobec kterého tu vidím jsi ty. Nemáš vůbec žádnou úctu k životu. Jednou se má narodit postižené dítě, je to z určitého důvodu a to, že někdo jde na potrat a zabije ho tak podle mě selhal ve svém životním ukolu a navíc to je ještě vrah. Postižené děti nejsou žádný odpad společnosti, jsou stejně nádherné jako ostatní děti, to se totiž nesmíš dívat na fyzický vzhled ale na to jejich nádherné nitro.Něco ti řeknu, ty bud vděčná za to, že máš zdravé děti a za všechno co máš, protože tohle není samozřejmost a být tebou, tak si to radši uvědomím, on ti totiž život může někdy pěkně namlátit.
@emulinka3 píše:
Co to je dva roky? Někteří čekají i déle.
No a co? Jdou pak na potrat, když jim táhne třeba na čtyřicet a neví, jestli nějaké další dítě někdy bude?
Já nikdy neřekla, že není krásná.
Má vady orgánu a ty vidět nejsou.
Ale ona s tím má problém.
Neber se tak vážně. Myslíš, že každý který rozumě uvažoval je vrah?
Jsem š'tastná, že mám zdravé děti, to snad každý ne?
@emulinka3 píše:
Tak to doufám, že v přesile nejste.
Snad je minimum takových sobců, kteří chtějí dítě za každou cenu-s ES.
A pod pojmem sobec si představuješ vlastně co? Nějak nechápu v čem je jednání rodičů Julianky sobecké?
Myslíš, že je teda lepší nechat si plod o kterém vím, že stejně během těhotenství zemře nebo těsně potom, nebo za 3 roky…Lékaři ho odmítají jakýmkoliv způsobem léčit…
@emulinka3 píše:
Myslíš, že je teda lepší nechat si plod o kterém vím, že stejně během těhotenství zemře nebo těsně potom, nebo za 3 roky…Lékaři ho odmítají jakýmkoliv způsobem léčit…
Lidi mají k tomuto různý přístup. Podle mě chtějí svému postiženému dítěti dát šanci, aby prožilo aspoň ten kousek života, který mu byl dán. A aby ho mohlo prožít v lásce. Že bych se ve své životní situaci pravděpodobně rozhodla jinak, to už je jiná věc.
@emulinka3 píše:
Co to je dva roky? Někteří čekají i déle.
To je 24 měsíců, 730 dní… Jak jen chceš.
Někteří čekají měsíc, jiní rok, další tři roky. To je přece individuální, jak kdo nazývá „dlouho jsme čekali“.
V tom, že za každou cenu chtěli dítě i když věděli jaké jsou výsledky.
@emulinka3 píše:
Myslím, že je to věc matky a otce. A zpochybňovat tu jejich volbu a psát, že byla špatná, není správné. Můžeš o tom napsat svůj názor - ale ty nepíšeš názor. Ty kritizuješ a jsi zlá.
@emulinka3 píše:
Já nikdy neřekla, že není krásná.
Má vady orgánu a ty vidět nejsou.
Ale ona s tím má problém.Neber se tak vážně. Myslíš, že každý který rozumě uvažoval je vrah?
Jsem š'tastná, že mám zdravé děti, to snad každý ne?
Ty pořád omíláš to samé. Všechno vidíš černobíle. Všechno hrotíš, zveličuješ nebo naopak snižuješ, nevidíš nic mezi. S takový přístupem se nedá diskutovat, sorry.
@emulinka3 píše:
V tom, že za každou cenu chtěli dítě i když věděli jaké jsou výsledky.
Hele, když na něco reaguješ, dej citaci nebo aspoň reaguj na jméno. Kdo se v tom má vyznat.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.