Edwardsův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2411
4.1.13 12:17

@emulinka3

Ty v..e, ja sem cynik jako prase, ale tebe nedavam a nedavam…meles jak chlapy v Horni Dolni po 12 pivech.

Ty testy se nedelaji primarne kvuli tomu, aby se selektovali (tohle prirovnani ti sedi, ne?)postizene deti a matky se jich zbavovaly, ale kvuli tomu, aby si na urcitou „komplikaci“ byla pripravena.Ano a jakooli v se rodice rozhodnou, tak je to jejich vec. Myslis, ze ty matky po tom, co se dozvedej, ze cekaj postizene dite berou do ruky kalkulacku a pocitaj, kolik jim z toho kapne???

Postizene (jakoliv) dite neni nadstandart (i kdyz tim, co nas dokazou naucit je to urcitej „up-grade“), ale predevsim clovek (!!!) s mozna predem urcenym casem, ale clovek.

Ano, dnesni doba je o penezich (vnima to tak kazda generace a asi i bude), sama ses obeti tohodle konzumu: precti si to po sobe, ale sem na 100% presvedcena, ze rodice chteji predevsim temto detem posytnout lasku a peci, ne novej tablet.

To ze chodis do prace (do pr..le a kdo ne - pripadas si jako jedina?)a pestujes zeleninu te slechti.

Nesnasis rodiny, ktere porad skuci „my nic nemame“: to bude tvuj hlavni problem: nenavist a mozna zavist.

Nepsala si nekde, ze tvoje kadernice ma chlapce s DS: uz si ji pretlumocila svuj nazor na postizene deti (selekci) a nezapomnela se ji zeptat kolik ji to ze statu kapne mesicne???

Ted di pohladit ty svoje dva dokonaly modrooky blondacky.

Fakt neverim tomu, ze nezijes sama…ze existuje clovek, kterej te vedle sebe snese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
4.1.13 12:21
@emulinka3 píše:
Ano, to je pravda.
Ale proto se tyto testy dělají, aby se postižených dětí rodilo co nejměně.
Pokud ale výsledky znám a přesto přivedu na svět velmi postižené dítě, tak jak jste tu všichni obhajovali, je to čistě privátné rozhodnutí.
Myslím, že to je tydy určitý nadstandart.
Dnes je svět bohužel hlavně o penězích. Slyšíme to a vidíme všude, bez peněz nic nejde.
Chi, aby se moje děti měli dobře, abychom jezdili na dovolené, na lyže, kola,,,měli hezké oblečení, PC a jiné vymoženosti
Chodím do práce, ještě privátně učím a pomáhám v další firmě s tlumočením. Můj manžel se také snaží…
Navíc si pěstujeme sami ovoce, zeleninu, rodiče svířectvo…
Je to špatně?
Nebo je dobře živořit a ještě se s tím chlubit?
Nesnáším rodiny, které pořád skučí-my na to nemáme…a přitom hulí jak fabriky, chlastají a jsou nezaměstnaní, nebo stále na MD.

já už jsem se s tímto názorem setkala, kdysi dávno, na jiné diskuzi. Byla to taková podobná ženská, jako je Emulinka… Hlásala, že lidé by měli mít nejlépe jen jedno dítě a snést mu modré z nebe. Bylo to v diskuzi, kde se řešilo, zda „smí“ mít rozvedený chlap další dítě s novou partnerkou, ta dáma se tvrdě bila za názor, že v podstatě už další dítě mít nesmí, protože jak by k tomu přišlo to první dítě.

Takové názory jsou mi proti srsti, protivné, přijdou mi skoro až obludné… doufám, že takových lidí moc není, co toto vyznávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
4.1.13 12:24

Neboj, stíhám všechno. Jedno dítě je ve škole a druhé ve školce.
Snažím se vše stihnout, když nejsou doma.
Do divadla a na plesy chodíme večer a to už většinou leží a spí.
Jen nechci, aby byly smutné, když jiní jedou na lyžák, k moři…
Co bych měla říct? Že jsem lína jako prase a nechce se mi dělat?
Já si musím vydělat na vše, zadarmo nic nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
4.1.13 12:37

Já svoje děti hladím. Milujuje nadevše a snažím se jim dát jen to nej.
Juliánku už nechte být, zvrhlo se vše úplně jinam.
Měj te si dětí kolik chcete, když je uživíte, vaše věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
4.1.13 12:41

@emulinka3 Juliánku už nechte být, zvrhlo se vše úplně jinam. ty jsi to začala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
4.1.13 12:53

@emulinka3 Rozpoutáš flame a pak zdrhneš :lol:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.1.13 13:08
@emulinka3 píše:
Myslíš, že je to stejné starat se o zdravé děti a o takto postižené?
Mysli!
Miminko stává s věkem samostatnější a vyspělejší,,,ale takto postižené dítě ne nebo jen minimálně, to je ten rozdíl.
Ještě jedna věc a názor.Pokud se takto rodina rozhodne a zvolí narození takto postiženého dítěte, tak by stát neměl dát ani korunu!
Tvé rozhodnutí, tak se starej, jak umíš.
Ono je to fajn být doma, stát se postará, že.

Stát jsem já :pankac: a doknce i ty, ale jsem ráda, že jsme my v „přesile“. Mně tedy přijde lidské přispívat ze společných peněz těm, co nemeli tolik štěstí, ale maj tolik odvahy na to, aby vychovávali takové dítě a neflákli ho do ústavu, kde to mmch stojí stát daleko víc. A o vraždění takových dětí se už vážně bavit nechci. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
4.1.13 13:12
@emulinka3 píše:
Já svoje děti hladím. Milujuje nadevše a snažím se jim dát jen to nej.
Juliánku už nechte být, zvrhlo se vše úplně jinam.
Měj te si dětí kolik chcete, když je uživíte, vaše věc.

Jediný kdo tu pořád mele o Juliánce jsi ty, víš co jdi se vycpat fakt, jsi zlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
4.1.13 13:14

To rozhodně ne.
Ale s vámi to prostě nemá smysl.
Máte tu svou pravdu a já zase svou. šlo mi o to proč přivádět na svět děti, které trpí?
Myslím tím s ES nebo jiným podobným defektem neslučitělným se životem.
Vždyť Juliánku odmítli operovet jak nemocné srdce, tak i roštěp…
Prostě jí bohužel není možné medicínsky pomoc.
Začali jste do toho plést i jiná postižení, jiné příběhy.
Nikdo nejsme dokonalý, pomoc a péči si zaslouží všechny děti.
Mě šlo konkrétně o ES.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
4.1.13 13:17

Uklidni se, jsem jen realista.
Vycpat se jdi sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.1.13 13:19
@emulinka3 píše:
Ano, to je pravda.
Ale proto se tyto testy dělají, aby se postižených dětí rodilo co nejměně.
Pokud ale výsledky znám a přesto přivedu na svět velmi postižené dítě, tak jak jste tu všichni obhajovali, je to čistě privátné rozhodnutí.
Myslím, že to je tydy určitý nadstandart.
Dnes je svět bohužel hlavně o penězích. Slyšíme to a vidíme všude, bez peněz nic nejde.
Chi, aby se moje děti měli dobře, abychom jezdili na dovolené, na lyže, kola,,,měli hezké oblečení, PC a jiné vymoženosti
Chodím do práce, ještě privátně učím a pomáhám v další firmě s tlumočením. Můj manžel se také snaží…
Navíc si pěstujeme sami ovoce, zeleninu, rodiče svířectvo…
Je to špatně?
Nebo je dobře živořit a ještě se s tím chlubit?
Nesnáším rodiny, které pořád skučí-my na to nemáme…a přitom hulí jak fabriky, chlastají a jsou nezaměstnaní, nebo stále na MD.

Ale no prosimtě. Dvakrát jsem byla těhotná, dvakrát jsem absolvovala skrínink a ani jednou mi nikdo neřekl, že se testy dělaj proto, aby se nerodily postižené děti. :-O Sakryš asi bych měla ty gynekology zažalovat, ne? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jediný důvod, proč já na ty testy šla bylo to, abych se dopředu mohla připravit na nějaké ty „vady“ kdyby je miminko mělo. Třeba rozštěp se dá operovat hned třetí den života, tak bych šla rodit rovnou na Vinohrady. Nebo některé porodky maj specializovanou neonatologickou péči třeba na vady srdce apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
4.1.13 13:19
@emulinka3 píše:
Uklidni se, jsem jen realista.
Vycpat se jdi sama.

Hele, a pochopíš ty někdy, že prostě nemůžeš jiným lidem krafat do života? Doma si to zařiď podle sebe, ale nemá smysl, abys tady hodnotila jejich rozhodnutí, oni si nesou důsledky, a vypadá to, že je nesou rádi. Ty si pak můžeš nést důsledky svých rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
4.1.13 13:20

@emulinka3 zvláštní je, že Juliánka má už 5 let a to přesto, že má vady neslučitelné se životem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
4.1.13 13:20

Tak to doufám, že v přesile nejste.
Snad je minimum takových sobců, kteří chtějí dítě za každou cenu-s ES.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.1.13 13:21
@emulinka3 píše:
To rozhodně ne.
Ale s vámi to prostě nemá smysl.
Máte tu svou pravdu a já zase svou. šlo mi o to proč přivádět na svět děti, které trpí?
Myslím tím s ESnebo jiným podobným defektem neslučitělným se životem.
Vždyť Juliánku odmítli operovet jak nemocné srdce, tak i roštěp…
Prostě jí bohužel není možné medicínsky pomoc.
Začali jste do toho plést i jiná postižení, jiné příběhy.
Nikdo nejsme dokonalý, pomoc a péči si zaslouží všechny děti.
Mě šlo konkrétně o ES.

No tak právě Juliánka už 5 let dokazuje, že ES s životem slučitelný je. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty