Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Takto postiženeé dítě bych na svět tedy rozhodně vědomě nepřivedla.
Já si to ale přizmán, co ty?
Proboha, kam se ta diskuze posunula?! Myslim si, že emulinka by si další svoje názory o tom, že by si nemocné dítě nenechala a že poctivě vydělává a bla bla bla, měla nechat pro sebe a nekritizovat Šárku za to, jak se rozhodla. Tečka
@emulinka3 píše:
Už tě tu žádaly holky několikrát, abys zmiňovala, komu píšeš. Takhle to nemá hlavu ani patu.
@emulinka3 píše:
Jenže tahle diskuze není o tom, co bysme dělaly my
![]()
Holky, v tomhle se prostě nemůže najít kompromisní názor - to je ode zdi ke zdi.
Byla to jejich volba, starají se o malou a to je vše. Když si někdo přizná, že na tohle by neměl povahu ani schopnosti, nevědět, kdy ti dítě zemře, tak je to jen a jen jeho volba.
Je jen málo vyvolených, kteří takto náročnou péči zvládnou, aniž by se sami, nebo rodina zhroutila.
Kdo si na to netroufá, podle mě není horší.
Vy co tady odsuzujete potraty pro VV, viděli jste někdy umírat dítě? Dělám 15 let sestru na DK a za tu dobu jsem toho viděla dost. Asi si představujete, že dítě dodýchá mamince v náručí s úsměvěm na rtech, ale tak to není. Ty děti velmi trpí, jsou na opiátech a to nemluvím o tom, co tomu předchází, dlouhodobé hospitalizace, operace, nepříjemné výkony. Pochybuji, že ty děti jsou šťastné, že jim ke štěstí stačí to, že mají milující rodinu.To utrpení je daleko větší a některé ty děti vypadají doslova jako kdyby prosily, ať už to skončí. A věřte, že to je pro matku to nejhorší, co může zažít. Ty ženský jsou trosky, na AD, většinou jsou u nás dlouhodobě nebo opakovaně, takže je za tu dobu poznáme, svým způsobem se i s nimi sblížíme. A jeden postřeh, ty co o postižení nevěděli, nebo dítě onemocnělo během života to snášejí daleko líp, jestli se to tak dá vůbec napsat než ty, co nemocné dítě přivedly na svět vědomě. Ty k tý vší hrůze mají totiž ještě výčitky, že to způsobily ony.
Omluva za anonym, přece jenom se to týká mé práce
@lekno
Myslím, že tady si to většina uvědomuje a respektuje, že rozhodnutí je pouze na rodičích ať je jakékoliv. Podle mě ani nikdo nemůže s určitostí říct jak by se zachoval, to je vždy takové kdyby… Hádka vznikla s emulinkou, která docela drsně kritizuje rozhodnutí rodičů Julianky.
Moc děkuji pani -anonymní.
Konečně vám to řekl fundovaný a zkušený odborník.
Tak se nad tím vy obdivovatelky zamyslete konečně!!! a neobdivujte někoho, kdo si to nezaslouží.
@emulinka3 píše:
Konečně vám to řekl fundovaný a zkušený odborník.Tak se nad tím vy obdivovatelky zamyslete konečně!!! a neobdivujte někoho, kdo si to nezaslouží.
ty jsi kolovrátek
Pořád jsi nepochopila, že to není o obdivu.
@consi píše:
@Amber_1977 máš pravdu, moje teta za to byla tvrdě odsouzena okolím a rodinou manžela, že si syna nechala doma a neumístila ho v ústavu. Na procházky chodila s kočárkem za tmy, jednou v sámošce jí ženská řekla, ať jde s tím kryplem pryč, že se jí z pohledu na něj zvedá žaludek.
Dokonce i moje máma jí za to odsuzuje a pokaždé, když s tím začne, tak se akorát pohádáme.
To je.. Zvrhlý a šílený.. Ale kdo ví, co bychom povídaly, kdybychom se narodily třeba o padesát let dřív.. Těžko soudit.. ![]()
Sovičko, a co tu teda pořád melete dokola?
Jak je paní Šárka a spol. statečná???
Jak je statečné rodit takto postižené děti???
Dávat těmto dětičkám šanci na život?
Pani anonymní vám to snad všem vysvětlila, jaký je to život.
Chápeš to už konečně? Nebo si tak blbá a nechápeš jaké má nebo bude mít Juliánka bolesti, trápení?
Děti bolest cítí nebo si myslíš, že postižené ne???
Anonymní: Juliána je doma, není v nemocnici. Operace nepodstupuje, dokonce jste asi slyšela, že už před porodem byli rodiče rozhodnuti násilně neresuscitovat. Ona přežila tak nějak bez různých těch procedur. Její nemocnost není vůbec větší, než u normálních dětí. Až nastane její čas, tak prostě zemře, stejně jako kdokoliv z nás.
Ano, skutečně jsou děti, které trpí po nemocnicích, jsou za každou cenu udržování při životě. Nevšimla jsem si, že by Sladkowští nějak znásilňovali život. Zřejmě mluvíte o úplně jiných případech než je ten jejich.
@emulinka3 píše:
Sovičko, a co tu teda pořád melete dokola?
Jak je paní Šárka a spol. statečná???
Jak je statečné rodit takto postižené děti???
Dávat těmto dětičkám šanci na život?
Pani anonymní vám to snad všem vysvětlila, jaký je to život.
Chápeš to už konečně? Nebo si tak blbá a nechápeš jaké má nebo bude mít Juliánka bolesti, trápení?
Děti bolest cítí nebo si myslíš, že postižené ne???
Už toho nechej, už si s tím trapná
Nejednou si tu napsala, že tuto diskuzi opouštíš a že to nemá cenu, proč si nestojíš za svým, tak jak s Juliánkou?
Holky, s emulinka3 platí zlaté pravidlo a to je: Moudřejší ustoupí.
Zdravím,
spory (zejména v diskuzích s citlivých tématech) tu nemají co dělat. O souzení situace tu nikdo nežádal, takže prosím příspěvky mimo téma vynechat. Těm, kteří v dané situaci jsou, to nepomůže.
Monika
@emulinka3 píše:
Konečně vám to řekl fundovaný a zkušený odborník.Tak se nad tím vy obdivovatelky zamyslete konečně!!! a neobdivujte někoho, kdo si to nezaslouží.
Promin, ale podle mne neni sestra na DK fundovany odbornik. ![]()
Porad cekam jak mi vysvetlis ten diabetes.
Je vada a vada a zadna nevime jak to bude prave s nasim ditetem. Nezda se mi, ze by Julianka umirala na opiatech v bolesti (opiaty nezbraly?
) mamince na hrudi. Ono je totiz taky spousta deti, ktere v te nemocnici nejsou, ale ty uz „fundovany odbornik“ nevidi. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.