Edwardsův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Eugenila
4.1.13 20:59
@Amber_1977 píše:
Ty si to taky představuješ jako housky na krámě.. Jejda, tady je riziko vady.. Vůbec netuším, zda plod nějakou vadu skutečně má, ale testy vyplivly takové výsledky, já chci jen superzdravé děti - takže potrat.. Za rok to zkusíme znovu.. A jéje, zase blbý výsledky.. No, za rok to zkusíme dotřetice, protože zase, aby mi ty potraty nějak nepškodily moje vlastní zdraví.. A pak kdyžtak adoptujeme nějaké zdravé chytré bílé miminečko..
Máme my to ale dokonalý, jednoduchý, černobílý život :dance:

Ano, dítě není houska na krámě, kterou sežeru za jeden den a i kdybych je sušila a měla jich doma sto, tak to můj život zásadně neovlivní.

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
4.1.13 21:11

@eva valoi Musím říct, že jako laikovi mi ten vyhazov od potratu stále hlava nebere.. Na druhou stranu - ty jo, umíte si představit potrat dítěte ve 23. týdnu? 8o 8o 8o
To znamená (opět vydedukováno mým laickým rozumem), že se vyvolá porod a dítě se poté nějak usmrtí, nebo naopak - nějakým zásahem dojde k úmrtí dítěte a vyvolá se porod - takže já porodím nikoli nějakou malou larvičku, ale zmenšené „kompletní“ mimi.. Mrtvé.. 8o 8o 8o A to proto, že mě k tomu donutila rodina, aby dcerka neměla těžký život za to, že je jiná 8o 8o 8o
:zed:
Dámy, končím tuto diskuzi, posunula se někam úplně jinam, než bylo v požadavcích zakladatelky.. A moje citlivé nervy teď teda pracují ostošest..
Někdy jindy v nějaké příjemnější diskuzi (ve které budu mít co říci k tématu :) ).. ;)

• Citovat
  • Upravit
23847
4.1.13 21:14
@Amber_1977 píše:
Ty si to taky představuješ jako housky na krámě.. Jejda, tady je riziko vady.. Vůbec netuším, zda plod nějakou vadu skutečně má, ale testy vyplivly takové výsledky, já chci jen superzdravé děti - takže potrat.. Za rok to zkusíme znovu.. A jéje, zase blbý výsledky.. No, za rok to zkusíme dotřetice, protože zase, aby mi ty potraty nějak nepškodily moje vlastní zdraví.. A pak kdyžtak adoptujeme nějaké zdravé chytré bílé miminečko..
Máme my to ale dokonalý, jednoduchý, černobílý život :dance:
…a pak ještě napíšeme smutný deníček o tom, jakou máme strašnou smůlu, vyrobíme si metříky s andílky a brečíme jak želvy… :roll: :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.1.13 21:21
@eva valoi píše:
Amber: Ta holčička je tam i vyfotografovaná. A vidíte, kdyby to paní stihla k potratu o den dřív, tak by tu nebyla. To jsou paradoxy.

Tyy kráso, já to teda četla, ale přemýšlela jsem co bude, až ta holčička vyroste a tohle se dozví. Nooo nebylo by mi teda z matinky moc dobře :roll: být v kůži té holčičky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eugenila
4.1.13 21:21

Mě to potkat, tak si teda žádné deníčky psát nebudu. asi bych si pár dní pobrečela a pak bych se snažila co nejrychlejš vzpamatovat. něco hezkého bych si dopřála, přihlásila bych se na nějaký kurs, abych na to nemusela pořád myslet. pak bych se s tím srovnala a život by šel prostě dál.
Určitě by těch slz bylo méně, než kdybych se měla celý život koukat na své dítě, které by nemělo šanci být ani trochu samostatné. Nota bene, když by mi to přineslo ještě třeba ztrátu zaměstnání.

• Citovat
  • Upravit
8814
4.1.13 21:22
@Eugenila píše:
Mě to potkat, tak si teda žádné deníčky psát nebudu. asi bych si pár dní pobrečela a pak bych se snažila co nejrychlejš vzpamatovat. něco hezkého bych si dopřála, přihlásila bych se na nějaký kurs, abych na to nemusela pořád myslet. pak bych se s tím srovnala a život by šel prostě dál.
Určitě by těch slz bylo méně, než kdybych se měla celý život koukat na své dítě, které by nemělo šanci být ani trochu samostatné. Nota bene, když by mi to přineslo ještě třeba ztrátu zaměstnání.

Kdo neni samostatný? Díte a rozstepem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
4.1.13 21:24
@Anonymní píše:
Vy co tady odsuzujete potraty pro VV, viděli jste někdy umírat dítě? Dělám 15 let sestru na DK a za tu dobu jsem toho viděla dost. Asi si představujete, že dítě dodýchá mamince v náručí s úsměvěm na rtech, ale tak to není. Ty děti velmi trpí, jsou na opiátech a to nemluvím o tom, co tomu předchází, dlouhodobé hospitalizace, operace, nepříjemné výkony. Pochybuji, že ty děti jsou šťastné, že jim ke štěstí stačí to, že mají milující rodinu.To utrpení je daleko větší a některé ty děti vypadají doslova jako kdyby prosily, ať už to skončí. A věřte, že to je pro matku to nejhorší, co může zažít. Ty ženský jsou trosky, na AD, většinou jsou u nás dlouhodobě nebo opakovaně, takže je za tu dobu poznáme, svým způsobem se i s nimi sblížíme. A jeden postřeh, ty co o postižení nevěděli, nebo dítě onemocnělo během života to snášejí daleko líp, jestli se to tak dá vůbec napsat než ty, co nemocné dítě přivedly na svět vědomě. Ty k tý vší hrůze mají totiž ještě výčitky, že to způsobily ony.
Omluva za anonym, přece jenom se to týká mé práce

Mě přijde kruté, že dítě jde preventivně potratit i pro menší vady, aby náhodou netrpělo, ale pokud už trpí, tak se uměle udržuje při životě, i když už dýchá jen na přístrojích. Nebylo by etičtější nechat děti a i dospělé např. trpící rakovinou v relatvním klidu na opiátech umřít, než jim prodlužovat život uměle za cenu velkého utrpení, o kterém píšeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eugenila
4.1.13 21:25
@Loki01 píše:
Kdo neni samostatný? Díte a rozstepem?

No já jsem měla na mysli ten Edvardsův syndrom. U dítěte s rožštěpem bych nikoho na potrat neposílala, ani bych mu ale případný potrat neměla zazlé.
Ono není rozštěp jako rožštěp a když má dítě rozštěp, je větší pravděpodobnost i jiných vad.

• Citovat
  • Upravit
23847
4.1.13 21:26
@Eugenila píše:

tak ta poslední věta, to už je mooooc teda :roll: :mrgreen:, to už musí psát fakt nějakej nudící se zhulenej puberťák a ne dospělá ženská, jinak si to nedovedu vysvětlit. Taktéž končím :mavam:, s dětma se tu bavit nebudu a omlouvám se Šárce za odklonění diskuze :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
4.1.13 21:28

@Amber_1977 Ano, zavedou se tyčinky do děložního čípku, nechá se rozjet porod, případně se podá oxytocin. Plod se často narodí mrtvý, někdy zmírá ale až po porodu/potratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
4.1.13 21:29

Eugeniko, ty jsi extra případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
4.1.13 21:31
@Alenaxxxx píše:
Mě přijde kruté, že dítě jde preventivně potratit i pro menší vady, aby náhodou netrpělo, ale pokud už trpí, tak se uměle udržuje při životě, i když už dýchá jen na přístrojích. Nebylo by etičtější nechat děti a i dospělé např. trpící rakovinou v relatvním klidu na opiátech umřít, než jim prodlužovat život uměle za cenu velkého utrpení, o kterém píšeš?

A dyť se to tak v nemocnicích a LDN dělá, akorát se o tom nemluví - jakmile je na tom nemocný už skutečně velice, velice špatně, tak ho předávkovávají opiáty a ono to pak má celkem rychlý konec.. Jen to nikdo nepřizná, protože tento humánní akt je zkrátka nelegální.

• Citovat
  • Upravit
Eugenila
4.1.13 21:31
@eva valoi píše:
Eugeniko, ty jsi extra případ.

Myslím, že ani ne.

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
4.1.13 21:35
@eva valoi píše:
@Amber_1977 Ano, zavedou se tyčinky do děložního čípku, nechá se rozjet porod, případně se podá oxytocin. Plod se často narodí mrtvý, někdy zmírá ale až po porodu/potratu.

No.. Tak tohle se mi stát, tak si vůbec neumím představit, že bych se následně nějak vyhla hospitalizaci na psychiatrii.. Takže pokud bych vůbec nad tak pozdním potratem přemýšlela.. Tak by rozhodně do uvažování nevstupovala možnost ztráty zaměstnání a podobné, pro mě oproti tomu aktu ukončení života nepodstatné záležitosti, ale muselo by tam být skutečně vysoké, vysoké, téměř 100% riziko nějaké velice závažné vady neslučitelné se životem - a i tak..
Ne, holky, osobně bych tohle nedala, to prostě vím. Takže jsem ráda, že žiju v době, kdy už mohu svobodně volit a nemusím chodit nikam před komise zpovídat se z vlastního života..

• Citovat
  • Upravit
8814
4.1.13 21:36
@Eugenila píše:
No já jsem měla na mysli ten Edvardsův syndrom. U dítěte s rožštěpem bych nikoho na potrat neposílala, ani bych mu ale případný potrat neměla zazlé.
Ono není rozštěp jako rožštěp a když má dítě rozštěp, je větší pravděpodobnost i jiných vad.

Já uz se pomalu ztrácím:)
Vím, ze můžeš mít přidružené vady. Ale taky nemusíš. Já jsem třeba měla na druhou stranu mít úplne zdrave díte. A nemela :nevim:

Příspěvek upraven 04.01.13 v 21:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty