Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
a ty máš postižené dítě popř. v okolí že si můžeš dovolit říct…ano přivest na svět postižené dítě je dobře…vždyt to dítě nežije ale přeživá…jako v budoucnu chci svoje vlastní a zdravé dítě a když se nepodaří tak než mít vlastní dítě ale posttižené tak raději budu zdravé dítě adoptovat..a to jsem ještě před několika lety kdy jsem nevěděla co to starost o postížené dítě je jsem si říkala že bych adoptovat nedokazala…ale po těch zkušenosti raději bych šla se svojím dítětem které ma být postižené na potrat a zvolila bych adopci..
Nerozumime si. Ja tady mluvím o tom, ze řekla ze vse dopadlo DOBRE. A já tady vůbec nemluvím o postižených dětech. To jeji díte mělo rozštěp, to neni postiženi.
I kdyby postižené dítě nemělo bolesti a dokonce snad bylo i š´tastné, tak je třeba brát v potaz blaho všech zúčastněných nejen postiženého. Postižené dítě svého rodiče často připraví nejen o zaměstnání. někteří se intenzivně starají tak, že dát tuto péči zdravému dítěti tak dosáhnou obrovské výsledky. U postiženého se však někdy nedosáhne vůbec nic nebo jen nepatrné zlepšení
A když má zdravého sourozence, tak se tomu zdravému dítěti často nemohou rodiče tolik věnovat.
Rodina mívá maximálně 2-3 děti, takže počet dětí co dostanou šanci na život je omezen a každé dítě defakto zabírá místo někomu jinému. Je proto lepší jít na potrat a mít jiné-zdravé dítě. Většinou to jde.
@Loki01 píše:
Nerozumime si. Ja tady mluvím o tom, ze řekla ze vse dopadlo DOBRE. A já tady vůbec nemluvím o postižených dětech. To jeji díte mělo rozštěp, to neni postiženi.
Rožštěp postižení je, byť většinou řešitelné. Při některých rozštěpech však chybí značná část patra.
A taky mnohdy se rozštěp pojí s jinými vadami.
@Loki01 píše:
jestli jsem to správně pochopila, tak se tu vyskytl deníček, kde šla ženská na potrat protože měl prcek rozštěp?
Jo. Holky přečtete si ten deníček a udělejte si názor. U té holcicky pokud si dobre pamatuju zadne další vady nebyly.
Bylo to řesitelne.
@Eugenia píše: …
Ty si to taky představuješ jako housky na krámě.. Jejda, tady je riziko vady.. Vůbec netuším, zda plod nějakou vadu skutečně má, ale testy vyplivly takové výsledky, já chci jen superzdravé děti - takže potrat.. Za rok to zkusíme znovu.. A jéje, zase blbý výsledky.. No, za rok to zkusíme dotřetice, protože zase, aby mi ty potraty nějak nepškodily moje vlastní zdraví.. A pak kdyžtak adoptujeme nějaké zdravé chytré bílé miminečko..
Máme my to ale dokonalý, jednoduchý, černobílý život ![]()
Ahoj všem maminkám. Viděla jsem dokument Zachrante Edwardse a fandím paní Elišce a jejímu muži. Přeji celé rodině hodně zdraví!
@fiali @Loki01 To snad ani číst nebudu. Každého vlastní, soukromá věc, jak „zachází“ se svými dětmi..
Ale přemýšlím, jak by na to reagovala moje pediatrička, jejíž dcera má též roštěp horního patra.. Paní doktorko - vy byste ale nám, maminkám, měla jít příkladem a rodit jenom samé krásné, dokonalé děti.. Proč jste si tu vaši princezničku nechala? ![]()
Bych asi dostala pár facek ![]()
@Loki01 píše:
Jo. Holky přečtete si ten deníček a udělejte si názor. U té holcicky pokud si dobre pamatuju zadne další vady nebyly.
Bylo to řesitelne.
hmm
ačkoliv bych si postižené dítě sama nikdy plánovaně nenechala, tak tohle je teda šálek trochu silné kávy i pro mě ![]()
ale pokud věděla, že to bude holka, tak už musela být těhotná dýl jak 12 týdnů ne? To jí ten potrat udělali?
@fiali píše:
hmm![]()
ačkoliv bych si postižené dítě sama nikdy plánovaně nenechala, tak tohle je teda šálek trochu silné kávy i pro mě
ale pokud věděla, že to bude holka, tak už musela být těhotná dýl jak 12 týdnů ne? To jí ten potrat udělali?
Byla no. Je to legální, mas VVV mas na vyber. Špatně se kreslí cara co ještě jo a co uz ne. A hlavne, Dr to neradi vidi, bude to stát peníze.
Ovšem velmi zajímavý byl pak ke konci velice dlouhý příspěvek jedné paní, která byla již v nemocnici (také potrat plodu s rozštěpem), ale nakonec to zastavili, protože by bývala prý nestihla potratit včas a další den už by museli dítě všemi dostupnými prostředky zachraňovat rozštěp nerozštěp. Dnes má krásnou dceru.
@eva valoi píše:
Ovšem velmi zajímavý byl pak ke konci velice dlouhý příspěvek jedné paní, která byla již v nemocnici (také potrat plodu s rozštěpem), ale nakonec to zastavili, protože by bývala prý nestihla potratit včas a další den už by museli dítě všemi dostupnými prostředky zachraňovat rozštěp nerozštěp. Dnes má krásnou dceru.
Jako z důvodu překročení termínu pro UPT? To je snad nějaký nesmysl, ne?
Copak je její doktor tak hloupý, že neuměl správně spočítat termín?
![]()
Amber: Je to komentář od Leni-Bu. Čtěte: https://www.emimino.cz/…ankovani/21/
Amber: Ta holčička je tam i vyfotografovaná. A vidíte, kdyby to paní stihla k potratu o den dřív, tak by tu nebyla. To jsou paradoxy.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
a ty máš postižené dítě popř. v okolí že si můžeš dovolit říct…ano přivest na svět postižené dítě je dobře…vždyt to dítě nežije ale přeživá…jako v budoucnu chci svoje vlastní a zdravé dítě a když se nepodaří tak než mít vlastní dítě ale posttižené tak raději budu zdravé dítě adoptovat..a to jsem ještě před několika lety kdy jsem nevěděla co to starost o postížené dítě je jsem si říkala že bych adoptovat nedokazala…ale po těch zkušenosti raději bych šla se svojím dítětem které ma být postižené na potrat a zvolila bych adopci..