Edwardsův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
4.1.13 21:37

No nic, fakt už jdu, už to tu na mě hodně potemnělo..

• Citovat
  • Upravit
Eugenila
4.1.13 21:43
@Loki01 píše:
Já uz se pomalu ztrácím:)
Vím, ze můžeš mít přidružené vady. Ale taky nemusíš. Já jsem třeba měla na druhou stranu mít úplne zdrave díte. A nemela :nevim:Příspěvek upraven 04.01.13 v 21:37

No to je pak ale na úplně jinou diskusi, když jste to nevěděla. nicméně já se klidně přiznám, že v některých případech bych neváhala využít možnosti ústavní péče.
Jinak prostě já chápu, že někdo jde na potrat, když má dítě vadu. To že se to nemusí podařit ani při dobrých výsledcích je věc druhá.
Co mě spíš zaráží, že jde někdo na potrat z jiných důvodů než zdravotních nebo znásilnění.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.13 21:53
@Eugenila píše:
Mě to potkat, tak si teda žádné deníčky psát nebudu. asi bych si pár dní pobrečela a pak bych se snažila co nejrychlejš vzpamatovat. něco hezkého bych si dopřála, přihlásila bych se na nějaký kurs, abych na to nemusela pořád myslet. pak bych se s tím srovnala a život by šel prostě dál.
Určitě by těch slz bylo méně, než kdybych se měla celý život koukat na své dítě, které by nemělo šanci být ani trochu samostatné. Nota bene, když by mi to přineslo ještě třeba ztrátu zaměstnání.

zrátu zaměstnaní to přinese většinou..ale jinak souhlasím..jen tady ostatní holky nejsou schopné pochopit že ne každý na to má starat se o postižené dítě a že pro někoho je potrat lepší

• Citovat
  • Upravit
Eugenila
4.1.13 21:56
@Anonymní píše:
zrátu zaměstnaní to přinese většinou..ale jinak souhlasím..jen tady ostatní holky nejsou schopné pochopit že ne každý na to má starat se o postižené dítě a že pro někoho je potrat lepší

A pak je tu ještě například případ, kdy otec takové dítě nechce a matka si ho přesto prosadí. A pak brečí, že ji opustil a jaký je to hulvát.
Je třeba si uvědomit, že to ovlivní nejen matku, ale i mnoho lidí kolem.

• Citovat
  • Upravit
8814
4.1.13 22:23
@Eugenila píše:
No to je pak ale na úplně jinou diskusi, když jste to nevěděla. nicméně já se klidně přiznám, že v některých případech bych neváhala využít možnosti ústavní péče.
Jinak prostě já chápu, že někdo jde na potrat, když má dítě vadu. To že se to nemusí podařit ani při dobrých výsledcích je věc druhá.
Co mě spíš zaráží, že jde někdo na potrat z jiných důvodů než zdravotních nebo znásilnění.

To já jsem zmínila jen protože nic nezaručuje zdrave díte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
5.1.13 09:14

@Loki01 No a když se cokoli nepozná in utero, po porodu hodíme ze skály, protože TOHLE JE SPARTAAA! No nic, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
5.1.13 09:22
@eva valoi píše:
Ovšem velmi zajímavý byl pak ke konci velice dlouhý příspěvek jedné paní, která byla již v nemocnici (také potrat plodu s rozštěpem), ale nakonec to zastavili, protože by bývala prý nestihla potratit včas a další den už by museli dítě všemi dostupnými prostředky zachraňovat rozštěp nerozštěp. Dnes má krásnou dceru.

My jsme právě o tomto příspěvku diskutovali s mužem. A došli jsme k závěru, že zdravotníci „ušili“ na tuto paní takovou pěknou malou boudičku. Přišlo jim asi nesprávné a neetické vyvolat ten porod (to úplně chápu). Tak jí řekli toto a poslali ji domů. Protože ve skutečnosti, pokud vím, se v těchto případech píchne injekce přímo do srdce miminka a miminko se zabije. Takže o zachraňování by nemohla být vůbec řeč, dítě se rodí mrtvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.13 10:26

@Cuarentena
Ne, nic neusili. Do srdce se nic nepicha, dite vetsinou zemre behem porodu.
Prvni injekce na vyvolani nemusi zabrat, druha se dava az po 48 hodinach, takze by se to do konce 24. tydne nestihlo. Pozdeji se potraty delaji taky, ale musi jit o mnohem zavaznejsi vady nez je rozstep.

• Citovat
  • Upravit
lekno
5.1.13 10:44

Holky a jak byste teda myslely, že to bude správné? Zakázat prenatální diagnostiku? Nebo nechat a lékař by jen mamince řekl - vaše dítě bude mít tu a tu vadu, ten a ten syndrom, jeden z vás se bude muset vzdát zaměstnání a zůstat s ním a pečovat o něj doma - deset, dvacet, možná více let…pokud nemáte x tisíc měsíčně na pečovatelku a tečka, protože potraty jsou nelegální?
Nebo zrušit i babyboxy, protože se má každý postarat o své dítě sám? Zrušit ústavy, prosadit pěstounskou pěči? Co by tedy byl správný přístup, aby většině vyhovoval?
Sparta už tu zmíněna byla, ale i v pozdějších dobách neměli třeba sirotci na růžích ustláno - viz Bídníci, román David Copperfield, dokonalost péče popsala i Charlote Bronteová v Janě Eyrové.
O postižených - pokud se vůbec dočkali porodu - když nebyly rizikáče a většina národa a žen tvrdě dřela na obživu (předčasné porody velmi časté)o jejich zavírání do klecí v blázinci, nebo ukazování v cirkuse…víc raději pomlčím.
Až dnešní ekonomická situace a lékařská péče umožňuje více pomoci ovšem za cenu našeho pohodlí, kdy už nemáme deset dětí nebo pět - to už je vyjímka. Kdysi se z těch deseti dožilo dospělosti třeba dva nebo žádný pokud si to tu prohnala morová, tyfová epidemie, černé neštovice a podobně a nikdo nad smrtí tolik netruchlil jako dnes, prostě zbyly i jiné děti.
Dneska když má někdo jedno dvě a doba umožńuje diagnostiku, tak je jasné, že chce každý zdravé dítě, co bude v budoucnu soběstačné a potěší rodiče vnoučátky.
Pro někoho hnus, ale to je obecný trend, což umožňuje vyspělost péče.

• Citovat
  • Upravit
4637
5.1.13 11:14

@lekno Zakaz potratu nic neresi, tam bychom se dostali k ilegalnim zakrokum, coz neni absolutne zadouci. Ja bych chtela naprosto nestranne lekare, kteri bez jakychkoli emoci sdeli diagnozu ditete, prognosticky predpoklad. Uvitala bych, aby lekar v takovem pripade spolupracoval s psychology, rodinami deti s danym problemem, poskytnul informace plne srozumitelne a vznikla tu jakasi komplexni informacni a pomocna sit. Reci typu: Budete chudak vy i dite, mrzak, debilek, zkazite si zivot, udelate si jine… jsou mimo a neprofesionalni. Pro ne je to vadny kus, ktery pokazi statistiku, pro tehotnou jeji dite, kus ji same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.13 11:26
@MaDoRaBe píše:
@lekno Zakaz potratu nic neresi, tam bychom se dostali k ilegalnim zakrokum, coz neni absolutne zadouci. Ja bych chtela naprosto nestranne lekare, kteri bez jakychkoli emoci sdeli diagnozu ditete, prognosticky predpoklad. Uvitala bych, aby lekar v takovem pripade spolupracoval s psychology, rodinami deti s danym problemem, poskytnul informace plne srozumitelne a vznikla tu jakasi komplexni informacni a pomocna sit. Reci typu: Budete chudak vy i dite, mrzak, debilek, zkazite si zivot, udelate si jine… jsou mimo a neprofesionalni. Pro ne je to vadny kus, ktery pokazi statistiku, pro tehotnou jeji dite, kus ji same.

máš pravdu že zákaz potrattu nic neřeší…ale i kdyby mi doktor řekl bez jakychkoli emoci že dítě bude nemocne a udělal vše jak si to představuješ..tak si nemyslím že by to rozhodnuté matky odradilo od potratu mě by to teda neodradilo…a v dnešní době jsem ještě ani neslyšela aby doktor řekl že bude dítě mrzák že si matka zkazí život atd..spíš naopak doktoři vždy řeknout aspon ve vetšině případu vaše dítě je postižené bude mít takovou a takovou vadu a popř. dá se to lečit a kdy a nebo se to nedá lečit..

• Citovat
  • Upravit
4637
5.1.13 11:34

Anonymní, zkus se poptat lidi, kteri se odvazili s panem doktorem nesouhlasit. Ve vetsine pripadu se dozvis zajimave veci. Samozrejme pokud panu doktorovi vsechno odkyvas, bude stale hodnym a milym clovekem. Jenze on se o dite starat nebude, narodi-li se, ani si za danou zenu neodzije posttraumaticky stres po potratu v pulce tehotenstvi. Pece o cloveka jako celek nam tu chybi, tehotna neni jen bioinkubator, nema diky HCG snizeny IQ. ;) V tomto smeru je to tu stale jak za komaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
5.1.13 12:27

@MaDoRaBe
Mas pravdu. Nebo by třeba cloveka nemeli nutit k tem testům apod. Mne to tady třeba vysvětlili a zeptali se co chci, ne ze mi proste nabrali krev aniž by mi něco říkali ( jak jsem kolikrát slyšela)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eugenila
5.1.13 14:27
Vytrvalost@centum.cz
@MaDoRaBe píše:
@lekno Zakaz potratu nic neresi, tam bychom se dostali k ilegalnim zakrokum, coz neni absolutne zadouci. Ja bych chtela naprosto nestranne lekare, kteri bez jakychkoli emoci sdeli diagnozu ditete, prognosticky predpoklad. Uvitala bych, aby lekar v takovem pripade spolupracoval s psychology, rodinami deti s danym problemem, poskytnul informace plne srozumitelne a vznikla tu jakasi komplexni informacni a pomocna sit. Reci typu: Budete chudak vy i dite, mrzak, debilek, zkazite si zivot, udelate si jine… jsou mimo a neprofesionalni. Pro ne je to vadny kus, ktery pokazi statistiku, pro tehotnou jeji dite, kus ji same.

Ale z druhý strany by taky neměl používat spojení že potrat je vražda. To je ovlivńování zase na druhou stranu a ještě hnusnější.
Já jsem pro to aby prostě sdělil diagnózu, a o co jde a jaká je prognóza. mě by stačila ta diagnóza a zbytek bych si našla sama a rozhodla bych se bez ohledu na to co bych chtěl doktor. Pouze bych si našla diagózu a rozhodla se podle toho co chci já. Kdyby doktor prudil najdu si jinýho.

• Citovat
  • Upravit
Eugenila
5.1.13 14:44

A co říkáte na případ, kdy se matce
narodilo dítě s Downovým syndromem. Dle tvrzení matky lékař zatajil výsledky
provedených genetických testů a neupozornil ji na vhodnost dalšího vyšetření pro
možnost výskytu vývojových vad u dítěte. Později se ve své dokumentaci dočetla
o doporučení dalšího vyšetření, o kterém však nebyla informována. Lékař jako člen
sekulárního františkánského řádu, který pořádá besedy proti potratům, byl tedy nejspíše ovlivněn vírou a matku o výsledcích testů dostatečně neinformoval.

A že se objevují i takovéto názory
„Faktem je, že i kdyby snad zde opravdu došlo k zatajení nějakých informací na základě toho, že měl doktor Gazda obavu, zda by výsledky (nepoužitelné k léčení) neinspirovaly matku k potratu, pak podle mne MUDr. Gazda jednal správně.“
http://www.helpnet.cz/…prihlasit-se
 http://cirkev.wordpress.com/…potrebujeme/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty