Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosim tě co to za život se sondou v nose, zácpou…Asi sama téměř nepříjímá potravu, je jako věchýtek…
Pořád se tu mele o šanci na život, hergot to není život ale živoření, i když se rodiče věnují jak mohou, bolesti jí nezmírní.
Při cvičení vojty brečí asi proč? Že se jí to líbí.
jasně vojtu cvičí hodně dětí, ale ty třeba nemají jiné problémy, můžou s tím třeba za rok přestat…
Tady prostě pozitiva co se postižení orgánu týče nejsou.
Tak jestli si tohle myslíš, tak opravdu nemá smysl s tebou diskutovat.
Nikdo, kdo si neprošel stejnou životní zkušeností nemá právo jejich rozhodnutí soudit. Já respektuji jakékoliv rozhodnutí v této situaci.
Přijde mi, že se nejspíš nudíš v práci a tak si hádkou krátíš dlouhou chvíli a ani nepřemýšlíš nad tím co píšeš.
@Cuarentena píše:
Lidi mají k tomuto různý přístup. Podle mě chtějí svému postiženému dítěti dát šanci, aby prožilo aspoň ten kousek života, který mu byl dán. A aby ho mohlo prožít v lásce. Že bych se ve své životní situaci pravděpodobně rozhodla jinak, to už je jiná věc.
S tímto naprostou souhlasím! Přesně za tohle je obdivuju, že dali šanci, že dělají, co mohou, že jsou pořád spolu jako rodina, že dokázali, že se k takové diagnóze dá přistupovat i jinak. Určitě spoustě lidí s postiženými dětmi dali naději - když to zvládají oni, lze zvládnout leccos (a rozhodně tím nemyslím inspiraci ve smyslu „mejtě postižené děti, je to fajn“, aby to zas někdo nepřekroutil). To je síla takových lidí, že dávají naději, jiní ovšem rádi srážejí a deptají, což už se v téhle diskusi taky bohužel povedlo.
Tohle je hrozně složitá problematika, nechala bych na každém, ať se rozhodne, každé řešení bude těžká cesta a nikdo jiný než rodiče do toho podle mě nemá co krafat! A už vůbec nechápu, proč by se zrovna jeden názor měl stát univerzálním receptem pro všechny.
@Cuarentena píše:
Hele, když na něco reaguješ, dej citaci nebo aspoň reaguj na jméno. Kdo se v tom má vyznat.
Podle mě reagovala na můj dotaz v čem jsou sobci.
Juliánka má vyměřen svůj čas. Její rodiče jí v tomto čase ukazují, co to znamená bezpodmínečná láska. Zkrátka oni dělají to, co má v životě skutečně smysl. Bez ohledu na to, jak to budou dělat dlouho. A až jednou Juliánka odejde, oni budou vědět, že jí dali v životě vše, co jí dát mohli.
@emulinka3 píše:
Prosim tě co to za život se sondou v nose, zácpou…Asi sama téměř nepříjímá potravu, je jako věchýtek…
Pořád se tu mele o šanci na život, hergot to není život ale živoření, i když se rodiče věnují jak mohou, bolesti jí nezmírní.
jasně vojtu cvičí hodně dětí, ale ty třeba nemají jiné problémy, můžou s tím třeba za rok přestat…
A ty si myslíš, že neexistují jiné děti, co cvičí Vojtovu metody? Měly přijít na svět nebo neměly?
Myslíš, že neexistují jiné sondované děti? Měly přijít na svět nebo neměly?
Myslíš, že neexistují děti sondované, které cvičí Vojtovu metodu? Měly přijít na svět nebo neměly?
Těm tvým pozitivům nerozumím. Holčička je spokojená, šťastná, projevuje emoce, směje se. Tak určitě nevypadá trpící dítě.
@emulinka3 píše:
Bohužel, Juliánka jiný život mít nemůže. To si opravdu myslíš, že je lepší volba pro to dítě smrt? Pokud bych tak volila, tak se nebudu plácat po rameni, že jsem volila pro dobro toho dítěte, protože si přiznám, že jsem volila pro „dobro“ svoje…
@Cuarentena píše:
Bohužel, Juliánka jiný život mít nemůže. To si opravdu myslíš, že je lepší volba pro to dítě smrt? Pokud bych tak volila, tak se nebudu plácat po rameni, že jsem volila pro dobro toho dítěte, protože si přiznám, že jsem volila pro „dobro“ svoje…
No, to samozřejmě také pro své dobro, protože to je samozřejmě obrovská zátěž pro všechny.
Po rameni bych se také samozřejmě neplácala, ale rozhodně bych to nenazývala vraždou.
@emulinka3 píše:
Ty asi špatně čteš ne?
Prosím, když na někoho reaguješ, dej tam citaci nebo zmiň jeho jméno, jinak se v tom nedá vyznat.
Takto postiženeé dítě bych na svět tedy rozhodně vědomě nepřivedla.
Já si to ale přizmán, co ty?
Proboha, kam se ta diskuze posunula?! Myslim si, že emulinka by si další svoje názory o tom, že by si nemocné dítě nenechala a že poctivě vydělává a bla bla bla, měla nechat pro sebe a nekritizovat Šárku za to, jak se rozhodla. Tečka
@emulinka3 píše:
Už tě tu žádaly holky několikrát, abys zmiňovala, komu píšeš. Takhle to nemá hlavu ani patu.
@emulinka3 píše:
Jenže tahle diskuze není o tom, co bysme dělaly my
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.