Edwardsův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6882
3.1.13 20:24

nekoukej se na ně, jsou nemocní tohle jsem doma slýchávala taky, nebo umyj si po něm pořádně ruce.
Vím, že v osmdesátých letech byl nedostatek speciálních škol a internátů pro tyto děti. Teta byla zdravotní sestra a vybojovala si to, že si Láďu nechá doma. Doktoři ho viděli jako ležáka, ale ona s ním poctivě dělala Vojtovku-díky tomu normálně chodí, jezdí na koni. Vymýšlela pro něj různé vyukové pomůcky. Dělala a dělá pro něj maximum. I když někdy padá na „hubu“.
Nelámu hůl nad těmi, kteří volí ústav. Ne každý je na to stavěný a tak raději volí odbornou pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
3.1.13 20:33

Myslím, že, když zakladatelka zakládala dizkuzi ptala se jestli někdo má podobnej problém jako oni, ale asi by jí nenapadlo kolik hrůz se tu bude o chudince psát :( je smutné, že někdo dokáže někoho potápět, když ví čím si prochází…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
3.1.13 20:35

Uroven naroda se pozna i podle toho, jak se chova ke svym nemocnym… ja jen doufam, ze uz se to nevrati tam, kde to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
3.1.13 20:37

Četla jsem celou diskuzi, Juliánčin blog čtu už velmi dlouho, vždy mě pozitivně naladí :-)

Já si myslím, že zakladatelka, kdyby to tu četla, smutná nebude. POzitivních příspěvků je mnohem víc než negativních a myslím si, že za těch pět let (nebo kolik to Juliánce bylo?) je určitě na takové lidi „zvyklá“.

Fakt mě moc „pobavil“ názor, že když mám nemocné jedno dítě, nemůžu se věnovat druhému. Hm… asi bych měla uvažovat o tom, že bych svého nemocného syna někam odložila, aby ten zdravý nebyl chudinka utlačován, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
3.1.13 20:39

To už Juliánce je 5let?:)))fíha, já myslela, že mín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
3.1.13 20:43
@ninuska100 píše:
To už Juliánce je 5let?:)))fíha, já myslela, že mín

nejsem si jistá… možná kecám? Čtyři, pět? Já mám pocit, že jsem četla, že oslavila páté narozeniny. Jdu se pro jistotu podívat.

EDIT: ano, 20. prosince oslavila 5. narozeniny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
3.1.13 20:46

Tak to je parádní :)))to musej lékaři koukat, že i oni jsou omilní, když říkali, že miminko umře…
jen tak dál a koukala jsem, že mají ještě jednu holčičku.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
3.1.13 20:48
@ninuska100 píše:
Tak to je parádní :)))to musej lékaři koukat, že i oni jsou omilní, když říkali, že miminko umře…
jen tak dál a koukala jsem, že mají ještě jednu holčičku.)

každý jednou zemře :-) Jen se neví, kdo kdy.
To je podle mě celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
3.1.13 20:53
@asha píše:
Uroven naroda se pozna i podle toho, jak se chova ke svym nemocnym… ja jen doufam, ze uz se to nevrati tam, kde to bylo.

Nebojte se, většina nemocí bude v budoucnu odhalena zavčasu - aby se dalo těhotenství ukončit. Na světě budou jenom samí krásní, chytří a úspěšní lidé. To bude nuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
3.1.13 20:54

Přesně tak každej jednou umře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
3.1.13 20:56
@eva valoi píše:
Nebojte se, většina nemocí bude v budoucnu odhalena zavčasu - aby se dalo těhotenství ukončit. Na světě budou jenom samí krásní, chytří a úspěšní lidé. To bude nuda.

Hm, ja jsem rada, ze uz budu mit odzito…aspon doufam, jeden nikdy nevi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
3.1.13 20:57
@eva valoi píše:
Nebojte se, většina nemocí bude v budoucnu odhalena zavčasu - aby se dalo těhotenství ukončit. Na světě budou jenom samí krásní, chytří a úspěšní lidé. To bude nuda.

doufám, že se toho nedožiju teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
3.1.13 20:58

@asha Leda že byste nemohla kdykoliv umřít, a tudíž byla nesmrtelná. To byste se pak toho dožila a ještě mnoha dalších neuvěřitelných věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
3.1.13 21:04
@sovicka1 píše:
nejsem si jistá… možná kecám? Čtyři, pět? Já mám pocit, že jsem četla, že oslavila páté narozeniny. Jdu se pro jistotu podívat.EDIT: ano, 20. prosince oslavila 5. narozeniny :-)

Juliánka oslavila teďka 5. narozeniny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
3.1.13 21:14
@eva valoi píše:
@asha Leda že byste nemohla kdykoliv umřít, a tudíž byla nesmrtelná. To byste se pak toho dožila a ještě mnoha dalších neuvěřitelných věcí.

No ja spis doufam, ze se sem nebudu muset vratit… 8) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty