Edwardsův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11689
3.1.13 13:54
@emulinka3 píše:
Ať je mamince, jak chce, byla to její volba, musela s tím počítat.
Nikomu ubližovat nechci, ale nelíbí se mi, když obdivujete lidi, kteří si to nezaslouží.
Co to je za hrdinství přivést na svět chudáčka¨a nechat se obdivovat?
Vždyť místo kočárku koupili místo pro urnu.
Nesnáším, když se zbytečně ubližuje malým bezbranným dětem, aby se mohl někdo zviditelnit.
Také nejsem dokonalá, ale v určitých případech by měl človět zapojit mozek a ne boha.

Jak si ty vůbec dovolíš něco takového napsat!!! Byla jsi někdy v podobné situaci? Víš sakra jak těžké to je? Evidentně ti scházejí základy etiky. Já zakladatelku obdivuji, protože opravdu obdivuhodna je. Každá bytost má právo na život, každá a je úplně jedno zda je postižená nebo ne, každá ta bytost totiž v sobě má nádhernou duši. Zbavit se malého tvorečka v bříšku jen proto, že bude mít nějaký defekt je prostě vražda a je úplně jedno jak se to nazve, je to vražda a vraždou to zůstane.

Normálně na takové příspěvky nereaguju, ale ty jsi mě opravdu neskutečně vytočila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
3.1.13 14:02

Ahoj písarko, nejsi to ty ta z tv? Koukala jsem na ten dokument a byla jsem strašně na konci pořadu nadšená, že holčička žije :))))))) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
3.1.13 14:20

Základy etiky mě neschází, ale jsem realista.
Zbavit se malého tvorečka v bříšku jen proto, že bude mít nějaký defekt je prostě vražda a je úplně jedno jak se to nazve, je to vražda a vraždou to zůstane.

• defekty jsou různě závažné, jak už jsem psala, ale přivést na svět dítě, které budu vidět umírat a udělat to vědomě je zvrácené.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
3.1.13 14:23
@emulinka3 píše:
Lékaři opravdu někdy a někteří reagují neeticky, ale o to realističtěji.
Co to je za módu odmínat vyšetření, která nikomu neublíží a dokážou odhalit různě závažné problémy, to samé odmítat očkování pro děti???
Vždyť snad není naším cílem rodit na smrt defektní děti o kterých je jasné, že je přežijeme.
Zamyslete se na tím.

Tak tohle je opet trochu pres caru, kde beres tu jistotu, ze tvuj pohled je spravny? 8o A to i s tim ockovanim, s tim radsi nezacinej vubec. :roll:
A defektni deti? Mam silny pocit, ze defektni nejsou jen ty deti, defektni je hlavne tenhle zpusob mysleni. Co treba takovi defektni dospeli, kteri cely zivot bojuji s nemoci, co nejde vylecit, cely zivot snaseji bolest a zhorsujici se zdravotni stav a to s vedomim, ze tu budou o dost kratsi dobu, nez vrstevnici? Tem bys taky to utrpeni zkratila? A kdyby byla ta sance rozpoznat nemoc v prenatalnim stadiu, byla bys pro potrat? Moc prosim, odpovez mi na tuhle otazku, vazne mne zajima, diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
3.1.13 14:24
@emulinka3 píše:
Základy etiky mě neschází, ale jsem realista.
Zbavit se malého tvorečka v bříšku jen proto, že bude mít nějaký defekt je prostě vražda a je úplně jedno jak se to nazve, je to vražda a vraždou to zůstane.
  • defekty jsou různě závažné, jak už jsem psala, ale přivést na svět dítě, které budu vidět umírat a udělat to vědomě je zvrácené.

A vedome se rozhodnout pro potrat, tj. zabiti ditete zvracenost neni? :think: Kdyz uz to teda beres takhle… :nevim:
Precetla sis ten clanek, na ktery jsem dala odkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.13 14:25
@Amber_1977 píše:
Ne, tohle opravdu malé dítě „nevidí“. To vidíš ty.

He. Tak jako,,postižený" tvrdím, že si i dítě sakra uvědomuje a taky mu to okolí dá dost sežrat. Bohužel nejen děti. Klidně i dospělí. I vlastní rodina.

• Citovat
  • Upravit
Madorabe
3.1.13 14:30

Já bych tu jen ráda poznamenala, že zabitím plodu, dítěte v jakékoli fázi těhotenství, se jaksi rodiče automaticky dostávají do role toho, kdo přežil své dítě. Ona totiž ani z pomatených, lidských chromozomů nevznikne vačice nebo velryba… Dále bych zmínila fakt, že slušné procento dětí samovolně potracených po 20tt, se na tento svět dostane ve stavu „živém“ a pokouší se dýchat. Nikdo ze zdejších odpůrců se o malou Juliánu pravděpodobně osobně nestará, nicméně tito jsou přesvědčeni o tom, že dívenka celých pět let trpí. Manželé Sladkowští měli Juliáně přestat zpívat a měli ji raději prenatálně odkrouhnout, onen proces by všechny jistě lechtal na duši i těle a místo rádoby realistických výkřiků by se na netu dočkali srdíček, smajlíku a dalších pičičand… jsme přece tak empatičtí, že.

• Citovat
  • Upravit
27259
3.1.13 14:38
@emulinka3 píše:
Lékaři opravdu někdy a někteří reagují neeticky, ale o to realističtěji.
Co to je za módu odmínat vyšetření, která nikomu neublíží a dokážou odhalit různě závažné problémy, to samé odmítat očkování pro děti???
Vždyť snad není naším cílem rodit na smrt defektní děti o kterých je jasné, že je přežijeme.
Zamyslete se na tím.

Nezlob se na mě, ale pokud se rozhodnu odmítnout testy, tak je to jenom a jenom moje rozhodnutí. Nikdo mě k tomu nemůže nutit. Moje tělo, moje volba…a dítě je také moje a jeho otce a pokud se nějak rozhodneme, je to naše volba ohledně našeho dítěte.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
3.1.13 14:47

Ráda odpovím.
Nemocných růžně závažně je na světě moc.Na něco léky jsou na něco bohužel ne.
Mám dvě děti a u každých testů jsem se klepala, jak to dopadne.
Proto se všechny testy dělají, aby se předešlo těmto závažným postižením.
Není to vražda, ale vítězství zdravého rozumu. Proto se vše zjišťuje tak brzy.
Chcete zastavit pokrok a vrátit se na stromy?
Chcete aby vám děti umíraly na u nás již potlačené-očkováním-choroby?
Nepleťe jablka s hruškami.-Co treba takovi defektni dospeli, kteri cely zivot bojuji s nemoci, co nejde vylecit, cely zivot snaseji bolest a zhorsujici se zdravotni stav a to s vedomim, ze tu budou o dost kratsi dobu, nez vrstevnici? Tem bys taky to utrpeni zkratila? -To je zcela jiná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
3.1.13 14:48

Jen a jen vaše volba, je demokracie. Váš názor-vaše volba, vy se s ní musíte srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
3.1.13 14:51
@emulinka3 píše:
Jen a jen vaše volba, je demokracie. Váš názor-vaše volba, vy se s ní musíte srovnat.

No a o co ti teda jde? Já myslím, že rodiče Juliány jsou srovnaní s tím jak se rozhodli a jediný komu to vadí, jseš ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
3.1.13 14:51

Článek jsem nečetla, jaký je to odkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
3.1.13 14:53

Jediná tedy nejsem.
V tom dokumentu to přišlo nenormální všem kromě rodičů Juliánky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
3.1.13 14:54
@emulinka3 píše:
Ráda odpovím.
Nemocných růžně závažně je na světě moc.Na něco léky jsou na něco bohužel ne.
Mám dvě děti a u každých testů jsem se klepala, jak to dopadne.
Proto se všechny testy dělají, aby se předešlo těmto závažným postižením.
Není to vražda, ale vítězství zdravého rozumu. Proto se vše zjišťuje tak brzy.
Chcete zastavit pokrok a vrátit se na stromy?
Chcete aby vám děti umíraly na u nás již potlačené-očkováním-choroby?
Nepleťe jablka s hruškami.-Co treba takovi defektni dospeli, kteri cely zivot bojuji s nemoci, co nejde vylecit, cely zivot snaseji bolest a zhorsujici se zdravotni stav a to s vedomim, ze tu budou o dost kratsi dobu, nez vrstevnici? Tem bys taky to utrpeni zkratila? -To je zcela jiná věc.

Jina vec? Mluvila jsi o bolesti a utrpeni, a to i kdyz nevis, jestli Julianka vubec nejak trpi, zato ja vim o mnoha dospelych, kteri bolest snaseji od detstvi, tak se ptam, jestli bys volila i v takovym pripade potrat, pokud by takova nemoc byla diagnostikovana v tehotenstvi???

Jinak mi prijde, ze pletes hrusky a jablka ty a moc toho o nemocech nevis :nevim: Ale nerada bych se do tyhle debaty poustela.

Na stromy se vazne vracet nehodlam a ani si nemyslim, ze jiny zpusob zivota, nez ten materialisticky a zamereny na dokonalost, je cestou zpet, naopak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
3.1.13 14:55
@emulinka3 píše:
Jediná tedy nejsem.
V tom dokumentu to přišlo nenormální všem kromě rodičů Juliánky.

Ano, ale jejich rozhodnutí bylo respektováno a to je myslím důležité…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty