Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Amber_1977 píše:
Tak s prognozou smrti se rodíme všichni, že?
Nebo vy jste snad nesmrtelná? Vy se jmenujete Závist?
Presne tak. Umirame vsichni, jen kazdy jinak rychle. A kdo muze soudit ci zivot ma cenu a ci uz ne? Vzpominam si na jednoho…kdysi…v Nemecku ![]()
@Loki01 píše:
Presne tak. Umirame vsichni, jen kazdy jinak rychle. A kdo muze soudit ci zivot ma cenu a ci uz ne? Vzpominam si na jednoho…kdysi…v Nemecku
Jo jo, strejda M.
Ale vždyť on to myslel dobře ![]()
Rodiče, dospělí a svéprávní lidé, se s plným vědomím a zodpovědností nějak rozhodli. A jejich rodiče či ostatní příbuzní či „přátelé“ mají také volbu - pokud je jim taková princezna tak strašně na obtíž, jak se tu snažíš podsunovat, mohou se s nimi přestat stýkat - to je zase jejich volba, jak se k danému faktu postaví.
Schválně tu citaci dávám anonymně.
Můj nesouhlasný názor odsuzujete, píšete o kamenování, o mé pýše a tak podobně. Lidi, mám osobní zkušenost, navíc znám další rodiny s podobným osudem. A když vidíte to neštěstí, ano, navenek sílu, optimismus a řeči o bohu, ale uvnitř neštěstí, někde alkohol, někde psychiatrickou léčbu prarodičů, jinde nějakou formu násilí (a ne, nepíšu teď konkrétně o Š+M), tak se na to díváte jinak. Mám dlouhou, několik desetiletí dlouhou zkušenost. A ne, nepíšu jen do větru.
Nesnáším internetové humanistické prázdné kecy a dělá se mi zle z až agresivního odsuzování těch, kteří mají jiný názor.
U tohoto případu hluboce lituji zúčastněné. Opravdu. Ale nemohu obdivovat rodiče Juliánky. Nemohu.
Kecy o Spartě, Číně a o Hitlerovi - jo, dobře se to čte, a doufám, že se cítíte lépe. Ale jsou to jen neznalé kecy, až budete desítky let žít obyčejný život s dospělým postiženým řešit jeho vrtochy, agresivitu a třeba i takovou banalitou, jakou je sexuální pud, až začnete přemýšlet, co s ním dál až umřete, až budete řešit běžné věci nejen své, ale rodiny jako celku…
Pak si po mě klidně hoďte kamenem. Prosím, opravdu mi to pak nebude vadit.
@SAJ
KAZDY je jiny. Kazdy tohle resi a proziva jinak.
A pokud vim tak tady mluvime o Juliance a polovina veci se ji tykat nebude. Musis si uvedomit, ze kazdy to proziva jinak. Nekdo se s tim popere jinak nez ses poprala ty ![]()
@emulinka3 píše:
Tak si zkus nacpat hadici do nosu a nejít pár dní na záchod. Pro ispiraci by to zatím mohlo stačit.
Sama mám astma, záchvaty jsou hodně nepříjemné.
No a neměla bys raděj skočit z mostu? Nechápu, co je tohle za život s astmatem - nic jiného než utrpení, co z toho života máš? A žiješ dobrovolně dál - nebylo by nejlepší to všechno skončit, netrápit svý okolí svými záchvaty, nestrhávat na sebe veškerou pozornost rodičů a neodčerpávat prachy z veřejnýho zdravotníctví?
@SAJ píše:
Schválně tu citaci dávám anonymně.Můj nesouhlasný názor odsuzujete, píšete o kamenování, o mé pýše a tak podobně. Lidi, mám osobní zkušenost, navíc znám další rodiny s podobným osudem. A když vidíte to neštěstí, ano, navenek sílu, optimismus a řeči o bohu, ale uvnitř neštěstí, někde alkohol, někde psychiatrickou léčbu prarodičů, jinde nějakou formu násilí (a ne, nepíšu teď konkrétně o Š+M), tak se na to díváte jinak. Mám dlouhou, několik desetiletí dlouhou zkušenost. A ne, nepíšu jen do větru.
Nesnáším internetové humanistické prázdné kecy a dělá se mi zle z až agresivního odsuzování těch, kteří mají jiný názor.U tohoto případu hluboce lituji zúčastněné. Opravdu. Ale nemohu obdivovat rodiče Juliánky. Nemohu.
Kecy o Spartě, Číně a o Hitlerovi - jo, dobře se to čte, a doufám, že se cítíte lépe. Ale jsou to jen neznalé kecy, až budete desítky let žít obyčejný život s dospělým postiženým řešit jeho vrtochy, agresivitu a třeba i takovou banalitou, jakou je sexuální pud, až začnete přemýšlet, co s ním dál až umřete, až budete řešit běžné věci nejen své, ale rodiny jako celku…
Pak si po mě klidně hoďte kamenem. Prosím, opravdu mi to pak nebude vadit.
A jéje, zas známé „kdo nzažil, ten nepochopí“.
![]()
Taky jsem dokument viděla, holčička je krásná, ale… rodiče se rozhodli a svojí cestu si zvolili, upřímně říkám, že já bych to nedokázala. V první řadě kvůli dítěti samotnému, v druhé řadě kvůli dětem které už mám a taky kvůli sobě. Rodiče Julianky neobdivuju. Nevím, jestli to bylo střihem celýho pořadu, ale její maminka mi přišla studená jak psí čumák.
@SAJ Podivej, treba ja pisu, ze je kazdy odpovedny za sebe a svoje deti. Humanisticky kecy si klidne dovolim, protoze ja neodsuzuju ani jednu stranu, ani tu, ktera tohle resi potratem, ani tu druhou. Kazdy si tohle musi rozmyslet sam, stejne jeho zivot nebude zit nikdo jiny.
To, ze nekdo voli zivot a pak to nezvladne je problem, ale neznamena to, ze to tak musi mit kazdy. Stejne jako obracene, nekdo voli potrat a pak skonci v peci psychiatru, protoze to nezvladne, ale neznamena to, ze to tak bude mit zakonite kazdy.
A lip se fakt necitim, protoze jak jiste chapes, prenatalni diagnostika jde dopredu. Takze otazka: dala bys zivot diteti, co bude do smrti na lecich, bude mit spoustu omezeni, nedozije se vysokyho veku, mozna ani stredniho, je tu moznost, ze oslepne, selzou mu organy…
Co s detmi, u kterych se rozvine diabetes, epilepsie, rostrousena skleroza atd.?
A s kamenama uz jdete nekam ![]()
@fiali Tahle maminka sem chodi…
Ja bych byla pred kamerou tak v kreci, ze vyraz „studeny cumak“ by byl tezce nedostacujici ![]()
@asha píše:
@fiali Tahle maminka sem chodi…
Ja bych byla pred kamerou tak v kreci, ze vyraz „studeny cumak“ by byl tezce nedostacujici
no nevim jestli to bylo přímo tím
a co že sem chodí?
@fiali píše:
no nevim jestli to bylo přímo tíma co že sem chodí?
Mozna, kdyby sis s ni promluvila, jevila by se ti jinak. Jen podle televize bych nesoudila. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Tak s prognozou smrti se rodíme všichni, že?
Nebo vy jste snad nesmrtelná? Vy se jmenujete Závist?