Edwardsův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27259
2.1.13 15:57
@asha píše:
Ehh…no tak to jediny mame vsichni spolecny, ze?

Akorát někdo umře na nemoc, někdo na stáří a někdo na blbost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.1.13 16:05
@lleennttiillkkaa píše:
Akorát někdo umře na nemoc, někdo na stáří a někdo na blbost…

A nekdo driv a nekdo pozdeji… zivot je holt riziko s jistym vysledkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
2.1.13 16:09
@asha píše:
A nekdo driv a nekdo pozdeji… zivot je holt riziko s jistym vysledkem.

No A co teprve Julánka a Amálka, ty maj tak strašně zlý život. Jednu nechali naživu pro svojí sobeckost a druhou si pořídili, aby mohla žít celý život jenom na desáté koleji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.1.13 16:13
@lleennttiillkkaa píše:
No A co teprve Julánka a Amálka, ty maj tak strašně zlý život. Jednu nechali naživu pro svojí sobeckost a druhou si pořídili, aby mohla žít celý život jenom na desáté koleji…

A hlavne je tady fura lidi, ktery to tak radi resi. Nikdy neprestanu zasnout nad tou lidskou touhou, nekomu se stale sr. t do zivota. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
2.1.13 16:22

Asho oni se jim, ale do života neser… řekli svuj názor, jako my tady…není nutné je kamenovat, sice s nima nesouhlasím, ale říkají jen názor, smaozřejmě oponovat jim budu, ale kamenovat ne, proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.1.13 16:34

No to uz jsem dlouho necetla…to je nejaky trend, to slovo „kamenovat“ ne? :mrgreen:
A ano, ja proste myslim, ze se s..ou, pokud nekdo pise o sobeckosti lidi, kteri neodepisou svoje dite, o tom, jak si poridi dalsi, i kdyz se mu nemuzou venovat… je to nazor, to nepochybne, stejne, jako ten muj ;) Ale taky je to propirani cizich problemu, se kteryma nemam nic spolecnyho, lidove receno „s..ni se nekomu do zivota“. ;) Zalezi na uhlu pohledu. Ja jsem celkem zaujata a klidne to priznam, ale osudy Julianky sleduju od jejiho narozeni a uz jsem nejak unavena stale stejnyma recma… :nevim: (ale to je jen muj problem, to jen pro vysvetleni).
Vis, to povzdechnuti bylo navic mineno obecne, proste mne to fascinuje… Zkus si procist na netu nejaky diskuze na tema Julianka a jeji zivot, treba z toho budes taky otravena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.1.13 17:02

Zajimavy clanek je tady
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
2.1.13 17:12

Asho, nezastávám se těch holek, jen si mylsím že měli právo říct co si myslí, stejně jako my. O Juliánce jsem také už dříve slyšela, jeji rodiče ušli kus cesty a mají můj obdiv. Články a diskuze po nima moc nesleduji, protože se pak rozčílím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.1.13 17:21
@Dita01 píše:
Asho, nezastávám se těch holek, jen si mylsím že měli právo říct co si myslí, stejně jako my. O Juliánce jsem také už dříve slyšela, jeji rodiče ušli kus cesty a mají můj obdiv. Články a diskuze po nima moc nesleduji, protože se pak rozčílím

Jiste, ja ani nepsala, ze nemaji pravo na nazor, jen mne je z nej nanic. A ani nikoho nekamenuju, to je fakt neco jinyho, nemyslis? ;)
Mne proste nadzvedlo, ze se mam zamyslet… zamyslet nad tim, ze zrejme i ja se mozna jaksi nehodim a pro spolecnost by mozna bylo prinosnejsi, kdybych kdysi skoncila kdesi… :nevim: A se mnou spousta dalsich, jen na tomto webu, u nas to k tomu docela speje :roll: K takovym nazorum proste tolerantni nejsem a nikdy nebudu, zavani to selekci, o jakou uz se v minulosti pokouseli.
Ja neodsuzuju ale ani toho, kdo takovymu diteti sanci neda. Kazdy je zodpovedny sam za sebe a svoje deti. :nevim: I kdyz i s timhle ma nase spolecnost trochu problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
2.1.13 18:06
@pisarka píše:
Takže teď už moc doktory nevymetáme, ze začátku to bylo horší. Průser je jejich přístup - 90% doktorů - proč s takovým děckem chcete něco dělat, nechte ji v klidu umřít…atp. Vůbec nevidí, že se Julča umírat nechystá a že i kdyby tu měla být třeba jen pár let, tak je rozdíl, jestli je jen proleží nebo bude třeba sedět a hrát si.

8o A netýká se to spíš té starší generace kolem padesátky a víc, která si prožila život ještě za komunismu? Ti na takové „problémy“ měli celkem jasné a rychlé názory :(
Pročítám tvoji diskuzi a postupně zjišťuji, cože to ten Edwardsonův syndrom je.. A strašně moc ti přeju, aby se zrovna u vás stal ten zázrak, kdy přes veškerá očekávání vaše holčička bude žít - a tím myslím „dlouho“.. :hug:
Prosím tě, pokud tě to moc nebolí - jak tohle zvládá vaše nejbližší okolí, a jaké je vyrazit s holčičkou „mezi lidi“? Pomáhají vám? Můžeš vůbec malou někam „tahat“, nebo trávíte svůj čas převážn doma? A může se teoreticky někdy zařadit mezi děti - že si s nimi dokáže nějak vyhrát?

• Citovat
  • Upravit
14809
2.1.13 18:14

Všichni zemřeme. Juliánka, její rodiče, já i vy. Otázka je, jak žijeme. I kdyby mé mělo přežít jen v děloze, mělo vadu neslučitelnou se životem, mělo zemřít pár hodin po porodu, tak bych mu jeho život násilně nezkrátila. Vždyť ty děti mají vyměřen krátký čas, tak proč ho ještě zkracovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.1.13 18:16

@Amber_1977 Ja myslim, ze Sarka uz sem moc nepise, ale treba se objevi :) Kazdopadne, jak jsem sem dala ten odkaz, tak tam najdes link na jeji blog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
2.1.13 18:38
@SAJ píše:
Marcel a Šárka se rozhodli a s tím rozhodnutím žijí. Musí. A žijí s tím i jejich rodiny. Taky musí - žít.
Každopádně přeji všem zúčastněným co nejvíc sil a vše nejlepšího do dalších let.Obdiv necítím, jen soucit.

Nemusí. Rodiče, dospělí a svéprávní lidé, se s plným vědomím a zodpovědností nějak rozhodli. A jejich rodiče či ostatní příbuzní či „přátelé“ mají také volbu - pokud je jim taková princezna tak strašně na obtíž, jak se tu snažíš podsunovat, mohou se s nimi přestat stýkat - to je zase jejich volba, jak se k danému faktu postaví.
Osobně zcela chápu obojí typy rodičů - ty, co si nechají vyvolat potrat, i ty, kteří mimi za každou cenu donosí (my jsme o tomto s přítelem před těhotenstvím hodně diskutovali a došli jsme k názoru, že patříme do druhé skupiny, tudíž já ani žádné takové testy ani v jednom těhotenství nechtěla, zítra mám UTZ termín druhého porodu a jsem „stará“ rodička), koho ale nechápu, jsou lidi, kteří sami tuto životně těžkou volbu nazažili, ale druhé si dovolí soudit. Život je už tak dost těžký a každý den může přinést nějaké zásadní zvraty a otázky k řešení - tak proč si ho ještě komplikovat zlou vůlí a netolerancí? :nevim:
Kousek od našeho domu bydlí lidé stižení Downovým syndromem - téměř každý den tu skupinku potkávám na ulici, jak jdou na pravidelnou procházku - to jsou zářící sluníčka, která mi vždycky zamávají a neuvěřitelně mě dobijí, takže mám pak sílu na to, jít mezi „normální“ zpruzelé spoluobčany.. I když je mi tak moc líto toho, co je stihlo, tak jsem sobecky ráda za to, že i oni tu s námi žijí a zpříjemňují nám život.. Je to asi hodně blbě vyjádřeno, ale je mi jich líto méně než např. těch superinteligentních, kteří mezi námi „blbečky“ též musí žít - ale narozdíl od mentálně retardovaných si svůj „hadnicap“ uvědomují a vědí, že jsou na tomhle světě celoživotně sami, i když mezi spoustou lidí.. :( Vím, o čem mluvím - měla jsem takového spolužáka a pro něj (a bohužel i pro jeho mladšího bratra - průměrně inteligentního) to bylo a je peklo.

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
2.1.13 18:41

@emulinka3 Jo, tyhle selekce se dělaly ve Spartě, v Číně, za druhé světové války a taky za komunismu - nevím, do které z těch ér byste se chtěla vrátit, ale asi by vám tam bylo líp než v době, kdy má každý svéprávný člověk právo svobodné zodpovědné volby a naštěstí se nemusí ze svých rozhodnutí nikomu zpovídat.

• Citovat
  • Upravit
9821
2.1.13 18:43

Amber, Šárka a Marcel s holkama podnikají hodně výletu, více do dovíš na jejich stránkách. Myslím, že se lidí nestraní a chodí všude, kde by se Julince mohlo líbit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty