Edwardsův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
1.1.13 21:16
@Loki01 píše:
Rodiče nevypadají zdevastovane.
Určitě to je věc, kterou by si nepřáli, ale myslím ze rodice Julianky jsou mentálně úplne někde jinde nez lide, kteří tohle nazazili.

Rodina nejsou jen rodiče. A v televizi je vidět jen to, co je do televize určeno. Tohle je dokument, který neubližuje. Na rozdíl od bulvárních reality show, které zase dělají opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
1.1.13 21:19

Já vůbec nerozumím myšlence, že by kdokoliv kromě rodičů měl nějaké rozhodovací právo v takové situaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
1.1.13 21:19
@SAJ píše:
Nechci, aby to vyznělo zle, to rozhodně ne. Ale je mi hlavně strašně líto rodin Šárky i Marcela, strašně. Ti volit nemohli a muselo pro ně být strašně přihlížet volbě svých dětí. Vím, jak je to zničilo.
Prostě asi není dobře odkládat narození děti tak moc, sami jsem měli děti docela pozdě, ne hned po svatbě, ale rozum nám nedovolil čekat tolik let.

A proc je ti to líto? Já Marcela a Sarku obdivuju. Přesně tak jako bych obdivovala sve díte kdyby mělo silu se takhle rozhodnout. Ale hlavne bych respektovala, ze je to jejich rozhodnuti.
Julianka je ma úrovni miminka, ale radost cítí. A pokud cítí radost a na radost ze zivota, protože si sní neuvědomuje ze je něco špatně tak tohle prece musi dělat kolem ni radost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
1.1.13 21:20
@SAJ píše:
Rodina nejsou jen rodiče. A v televizi je vidět jen to, co je do televize určeno. Tohle je dokument, který neubližuje. Na rozdíl od bulvárních reality show, které zase dělají opak.

Ale ano. Jsou. V tomto případe. Do tohohle nikdo jiny nesmi zasahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
1.1.13 21:21
@SAJ píše:
Rodina nejsou jen rodiče. A v televizi je vidět jen to, co je do televize určeno. Tohle je dokument, který neubližuje. Na rozdíl od bulvárních reality show, které zase dělají opak.

Pořád nějak nechápu, kdo další by měl o tom rozhodovat kromě rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
1.1.13 21:29
@Loki01 píše:
Ale ano. Jsou. V tomto případe. Do tohohle nikdo jiny nesmi zasahovat.

Krásná teorie, taky jsem kdysi mívala jasno. Hele, nechci už psát víc. Jen snad to, že je mi líto obou rodin. Necítím ani trochu obdiv, jen pouhou lítost.

A možná snad i to, že vím, co a proč píšu - z mnoha hledisek.

@Cuarentena píše:
Nekoukala jsem. Jaký věk? Rodiče nevypadají na fotce nijak staře. Nevím, jestli je ES ovlivněn věkem matky, jako DS, i když je to pravděpodobné. Jdu googlit. Ale říkám - nepřipadá mi nijak stará.

Oba věkově patří mezi tzv. Husákovy děti. Což je pěkně pitomej název.

http://cs.wikipedia.org/…vy_d%C4%9Bti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
1.1.13 21:32

Holky omlouvám se, že vstupuju naprosto OT…
:oops:
ale prosím nemáte někdo odkaz, kde by šel dokument stáhnout? Bohužel jsem ho dnes v TV zmeškala, ráda bych se podívala, ale zatím hledám marně.. Dle ČSFD má mít 72min a mě když už tak to nabízí např. na Uložto 42min verze… :think:

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
1.1.13 21:33
@SAJ píše:
Oba věkově patří mezi tzv. Husákovy děti. Což je pěkně pitomej název.http://cs.wikipedia.org/…vy_d%C4%9Bti

Aha. Taky jsem Husákovo dítě - ročník 1972. A jsem těhotná. Jojo, děti se mají rodit mladým matkám, to se říká, ale ne vždycky to vyjde. My jsme teda jiný případ - máme děti za mlada i za „stara“. Prostě průběžně. Podlě mě - když tělo funguje, tak proč ne. Ale upřímně, kdybychom se dozvěděli, že čekáme dítě s ES, asi bychom s těžkým srdcem volili potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evavaloi
1.1.13 21:37

Jsou zářným příkladem, že i s postiženou holčičkou se dá žít život naplno. Já mám děti zdravé a nestíhám to, co oni. Občas závidím (v dobrém slova smyslu), když prohlížím fotky z jejich výletů, dovolených a dalších akcí. Opravdu palec nahoru.

• Citovat
  • Upravit
9821

Saj, zajímalo by mě víc, ale asi už nechceš psát

mě se narodila holčička s genet vaodu, nevěděla jsem o ní a ted s tím musí žít celá naše rodina, dát jí péči, lásku… jak bych se rozhodla kdybych o tom věděla nedokážu odpovědět??? ale asi bych nebyla tak statečná jako Šárka a Marcel a asi rozhodla bych se jinak než oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907

@pisarka Ahoj dnes sem shlédla váš příběh na čt. nemám ani slov. Hodně obdivu. Neskonalý. :hug: ani nevím co říct :,( :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
1.1.13 21:38

Juliančin blog sleduju už dlouho, rodiče jsou opravdu obdivuhodní :kytka:
Do toho, zda si někdo má nebo nemá nechat své dítě, snad mají co mluvit jen samotní rodiče dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
1.1.13 21:39

@SAJ
To neni teorie. To je moje praxe. To zni opravdu hodne povýšeně. Jako kdybys mluvila s dítětem, ktere nic nezna a nic nezazilo. Mám zkušenost s tezce nemocným dítětem. Jina nemoc nez Edwards, ale víš co? Já jsem za tu zkušenost strašně vděčná. Posunulo me to a uz nikdy nebude nic jako dřív.

Příspěvek upraven 01.01.13 v 21:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
1.1.13 21:39

@eshta Abych pravdu řekla, ještě teš smrkám.. Taková krásná kukačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
1.1.13 21:41

Šárka tam říkala myšlenku zda je statečná ona nebo mámy co jdou na potrat, dle mého je statečná Šárka. I když Marcel mluvil velice pěkně, ale asi bych nedokázala přívést na svět dítě a vědět že vše nebude v pořádku, i když to nikdy nevíme ani u zdravého dítěte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty