Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
pisarko: ahojky musím taky napsat a říct že malá je úžasná a krásná holčička. Je až neuvěřitelné jakou sílu musí malá a ty mít a v tom Vás strašně obdivuji a smekám před váma. Přeji vám do života to nejlepší jste úžasní!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pisárko , já bych nedokázala donosit miminko s vědomím, že o něho po porodu přijdu…O to víc před vámi smekám, to co jste udělali vy je obdivuhodné a snad vám to osud vrátí v tom, že malá všechny nástrahy zvládne.Moc vám to přeju.Fotky mě taky rozbrečely, hlavně jak malá sleduje tu knížku, tam je tak krásná a je na ní vidět, jak moc je ráda, že může být na světě.
Díky za reakce na fotky… krásná… my ji prostě milujeme takovou jaká je. A jsme rádi za každý malý pokrok, který udělá, za každou blbinku, kterou třeba rodiče zdravého dítěte při jeho rychlém vývoji ani nestačí zaregistrovat… Někdy mám splín a říkám si, že dlouho nic nového, pak stačí mrknout na starší fotky či video a vidím rozdíl. Děti potřebují hlavně lásku, snažíme se jí její vymezený čas co nejvíce zpříjemnit a ona to vrací, díky ní jsme o hodně dál než před dvěma lety, jako lidé, rodiče i partneři. Snad jí i ty sourozence pořídíme.
Tak nás kontaktovala jedna rodina ze Slovenska, mají 3 letou holčičku s ES a ta dokonce žvatlá - tata, mama, baba. Paráda. Nesmí se házet „flinta do žita“ a věřit bezhalvě všemu, co lékaři napovídají.
DOBRÝ DEN, PISÁRKO, OBDIVUJI VÁS, JSTE SILNÍ S MANŽELEM… SMÍM SE ZEPTAT, JAK MOC ŠPATNĚ VÁM VYŠLY TRIPPLE TESTY? JAKÉ BYLO PROCENTO, ŽE VAŠE MIMINKO MÁ ES? DĚKUJI MOC, DANA
Tripple test vyšel opravdu špatně už na první pohled - riziko 1:5. Ale jako laikovi mi to tehdá nic moc neřeklo a až do poslední chvíle (do výsledku amniocentézy) jsem věřila, že se nic neděje. Je totiž pravda, že spoustě to vyjdě špatně a je to falešný poplach.
Ahoj Pisarko
musím prostě reagovat..............
před chvílí jsem dočetla celou diskuzi a moc jsem si pobrečela............
Jste úžasní a skvělí lidičky-zasloužíte obdiv opravdu............
A malá je opravdu krásná, mě by nenapadlo, kromě toho malého rozštěpu, že je jakkoli postižená…je krásná, má nádherný kukadla...... člověk by jí, jak napsala Lentilka opravdu nejraději pohladil.............
A je pravda, že až s takovými lidmi, jako jste vy, si člověk uvědomí, jaké malichernosti člověk řeší................
Díky za to, že jste ![]()
krásný sluníčkový den, Pisarko, moc si vážím vaší odvahy a síly. malinká potřebuje spouuuuustu lásky a Vy s manželem ji jí dáváte a ona je šťastná. Je to z ní cítit, že je v bezpečí vašich náručí. Je pravdou, že asi většina maminek to nezvládne. Tyto výsledky byly Triple test v 17. týdnu či screening v 13. týdnu? já se také moc bojím, výsledky mám 1:100, ale doktor se tvářil dost vážně, netuším… navíc mám doma dva kluky, kteří jsou také malí a potřebují mě, a tak nemám dost klidu to procítit, hledat odpověď… ale lidé jako vy dodávají sílu, opravdu…
anonymní - výsledky byly v 17 týdnu, na jiných testech před tím jsem nebyla. Já moc doufám a přeji, aby u vás vše dopadlo dobře a nemuseli jste nic rozhodovat.
Neodsuzuji nikoho za potrat, každý je v jiné výchozí situaci. S manželem jsme naštěstí byli zajedno a věřili jsme, že vše zvládnem. Začátky nebyly lehké, zatím se daří. Ale nebudu lhát, že nemám smutné chvíle, že mi není líto, že Juliánka není zdravá, že je stejné starat se o postižené jako o zdravé, že mi to někdy nepřijde těžké… Každý ať se rozhodne dle svého svědomí, já mohu jen přispět svou „troškou do mlýna“ s tím, že to jde a není to nutně jen utrpení, ale radosti a štěstí díky ní si taky užijeme.
dobrý den, Pisarko, tak my máme rozhodnuto… včera jsme o miminko přišli, ráno mě vše dole bolelo, a cítila jsem, že miminko už je na cestě ven, potratila jsem. Jen brečím, snažím se to chápat a nerozumím, v bříšku je tma a náš uzlíček je v nebíčku… moc mi chybí, cítím se, jakoby mě bylo polovic, prosila jsem Boha, aby mi dal sílu zvládnout to, má-li být miminko nemocné, ale ať mě nenutí rozhodovat o životě a smrti… ale ve skrytu duše jsem doufala, že je miminko zdravé, že výsledky byly mylné… no a tohle přišlo velmi nečekaně brzy. V nemocnici nemohli pochopit, proč chci zpět fotečku našeho miminka, proč nechci prostě jen zapomenout… nemůžu, miminko je tady s náma a já vím jediné, že jsem mámou a můj manžel tátou andělíčka… Vám držím pěstičky, ať je vaše holčička šťastná a vy s ní, d.
Na to není moc co říci, je mi to líto..snad jen, že asi opravdu bylo velmi nemocné..Bůh to vyřešil takto a maličkému je teď určitě krásně. A čeká na vás, až bude čas se setkat. Myslím na vás, držte se a vše dobré.
Vím, čím procházíš… Je mi to strašně moc líto, i když teď slova jsou asi zbytečná. Hodně sil !!
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Sleduji diskuzi už od začátku a strašně před vámi smekám a moc držím palce.Když jsem už díky filípkovi hledala info na internetu tak jsem brečela jak želva.Vubec mě nenapadlo že dítě s takovim postižením co se všude uvádí muže žít a natož aby to byla tak strašně krásná a užasně šikovná holčička.Vubec bych nepoznala že trpí nějakym postižením.je moc krásná a sladká a musim jen brečet .
Maličká je opravdu krásná princezna .
katty ty si nemáš co vyčítat.udělali jste pro filípka vše co jste mohli a stále je ve vašich srdcí a je i tet moc milován.Když tu čtu takové příběhy tak vždy si uvědomím jaký malichernosti v životě řeším a přitom to největší štěstí mám.
Pisarko držím Vám palce
Kamča