Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
March, já ho do pračky s bílým prádlem k perkarbonátu přidávám, pokud peru na 40.
Dočetla jssem se, že se dá místo leštidla do myčky použít kyselina citronová. Máte s tím, prosím, někdo zkušenost?
@Pětikytka kyselinu citronovou nepoužívám, ale dávám ocet. účinek bych řekla, že bude stejný. po octu to po vytažení z myčky nesmrdí a přijde mi to jednodušší na používání. ocet jsem prostě nalila do nádržky na leštidlo a o nic se nestarám. kyselina by se asi musela dávkovat pokaždé tam, kde se dává prášek/tableta? nevím jistě, nemám zkušenost, myčkuju teprv pár měsíců.
@maffi Matně si vybavuji, cosi o 5% roztoku kyseliny citronove. Ta by měla být účinější než ocet. máme hodně tvrdou vodu, tak potřebuju něco silnějšího. Kyselinu doma mám, tak vyzkouším oboje a uvidím. díky
Můžete se mi někdo mrknout, kdo tomu víc rozumí, jak je na tom Bupi prací gel? Jestli je to ok, chtěla bych v tom oprat barevné věci na miminko. Děkuji.
Ahoj Tilio, neříkám, že já tomu rozumím, ale těžko lze něco omrknout, když jsi nenapsala jaké má ten prostředek složení…
Pardon
Na obale je psané 5 - 15% aniontově povrchní látky, méně než 5% neiontov povrchově aktivní látky, méně než 5% mýdlo, parfum, methylchloroisothiazolinone, methylsothiazolinone
Datový list jsem nenašla, ale píší, že neobsahuje enzymy, fosfáty, bělidla, optické zjasňovače. Parfém neobsahuje alergeny.
Sháním jednorázové eko pleny v natahovací variantě, už pro větší dítě co se učí na nočník, nevíte zda nějaké existují? Děkuji ![]()
@anairda píše:
Sháním jednorázové eko pleny v natahovací variantě, už pro větší dítě co se učí na nočník, nevíte zda nějaké existují? Děkuji
Podívej se na stránky babystart.cz. Kupuju tam plenky Naty a jsem moc spokojená.
@Ennyka
A oni mají i ty natahovací? Já právě všude vidím jenom ty klasické na suché zipy.
@anairda tak to asi nemají, omlouvám se. Jsou to jen normální jednorázové ekologické pleny.
@Ennyka
To je škoda, mám pocit, že je nemají nikde… Ach jo.
Ale stejně děkuji. ![]()
@Ennyka
Tak jsem paní psala a odepsala mi, že existují - ty Naty, akorát je nemají v sortimentu. Takže jdu hledat dál, ale naděje tady je. ![]()
@anairda Tak to je super, že existují……jen je v ČR sehnat. A neobjednali by je, když už berou i ty normální? Cca za půl roku bych o ně měla taky zájem.