Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7840
3.4.14 23:44

March, já ho do pračky s bílým prádlem k perkarbonátu přidávám, pokud peru na 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
4.4.14 08:53

@Bluesky diky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
1.5.14 21:46

Dočetla jssem se, že se dá místo leštidla do myčky použít kyselina citronová. Máte s tím, prosím, někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
2.5.14 11:39

@Pětikytka kyselinu citronovou nepoužívám, ale dávám ocet. účinek bych řekla, že bude stejný. po octu to po vytažení z myčky nesmrdí a přijde mi to jednodušší na používání. ocet jsem prostě nalila do nádržky na leštidlo a o nic se nestarám. kyselina by se asi musela dávkovat pokaždé tam, kde se dává prášek/tableta? nevím jistě, nemám zkušenost, myčkuju teprv pár měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
4.5.14 23:24

@maffi Matně si vybavuji, cosi o 5% roztoku kyseliny citronove. Ta by měla být účinější než ocet. máme hodně tvrdou vodu, tak potřebuju něco silnějšího. Kyselinu doma mám, tak vyzkouším oboje a uvidím. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
11.5.14 20:47

Můžete se mi někdo mrknout, kdo tomu víc rozumí, jak je na tom Bupi prací gel? Jestli je to ok, chtěla bych v tom oprat barevné věci na miminko. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
11.5.14 23:08

Ahoj Tilio, neříkám, že já tomu rozumím, ale těžko lze něco omrknout, když jsi nenapsala jaké má ten prostředek složení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
12.5.14 07:37

Pardon :) Na obale je psané 5 - 15% aniontově povrchní látky, méně než 5% neiontov povrchově aktivní látky, méně než 5% mýdlo, parfum, methylchloroisothiazolinone, methylsothiazolinone
Datový list jsem nenašla, ale píší, že neobsahuje enzymy, fosfáty, bělidla, optické zjasňovače. Parfém neobsahuje alergeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
23.6.14 07:31

Sháním jednorázové eko pleny v natahovací variantě, už pro větší dítě co se učí na nočník, nevíte zda nějaké existují? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
23.6.14 09:28
@anairda píše:
Sháním jednorázové eko pleny v natahovací variantě, už pro větší dítě co se učí na nočník, nevíte zda nějaké existují? Děkuji :)

Podívej se na stránky babystart.cz. Kupuju tam plenky Naty a jsem moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
23.6.14 09:47

@Ennyka
A oni mají i ty natahovací? Já právě všude vidím jenom ty klasické na suché zipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
23.6.14 09:48

@anairda tak to asi nemají, omlouvám se. Jsou to jen normální jednorázové ekologické pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
23.6.14 09:50

@Ennyka
To je škoda, mám pocit, že je nemají nikde… Ach jo. :,( Ale stejně děkuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
23.6.14 10:56

@Ennyka
Tak jsem paní psala a odepsala mi, že existují - ty Naty, akorát je nemají v sortimentu. Takže jdu hledat dál, ale naděje tady je. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
23.6.14 13:16

@anairda Tak to je super, že existují……jen je v ČR sehnat. A neobjednali by je, když už berou i ty normální? Cca za půl roku bych o ně měla taky zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný