Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7576
15.3.13 14:52

@smotlaska Driclor se patla dle potreby, mi to vychazi tak jednou tydne jednou potrit. Kozar rika, ze omezit poceni v podpazi neni potiz, telo si najde jinou cestu, kudy pot dostat ven. A ze hodne poceni dela civilizacni stres, takze nejde o klasicke poceni, ktere ocistuje a ochlazuje. Mne to prijde celkem logicke :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
15.3.13 15:06
@Háta_x píše:
@smotlaska Driclor se patla dle potreby, mi to vychazi tak jednou tydne jednou potrit. Kozar rika, ze omezit poceni v podpazi neni potiz, telo si najde jinou cestu, kudy pot dostat ven. A ze hodne poceni dela civilizacni stres, takze nejde o klasicke poceni, ktere ocistuje a ochlazuje. Mne to prijde celkem logicke :kytka:

OK. Já na to mám jiný názor. S tím, že si tělo najde jinou cestu, kudy dostat pot ven, částečně souhlasím. Ale stejně to není zdravé, v podpaží jsou velké potní žlázy, které vytváří pot s jiným složením-je hustší, nažloutlý. Není to ta „vodička“, kterou produkujou malé potní žlázy rozmístěné po celém těle. A i pocení z civilizačního stresu má pořád svůj důvod, chce to ven… Ale je mi jedno, ja to máš ty, řekla jsem to spíš proto, že jsme na diskuzi ekodomácnost a zabředl se tu hovor o přírodních deodorantech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
16.3.13 11:56

@Háta_x o dricloru jsem slysela. Na jak dlouho pomuze? Ja se prave snazim antiperspirantum vyhybat. Jednak kvuli chemii, ale hlavne jsou spojovany s rakovinou prsu :nevim: :zed:

@Herminka píše:
@Vemas Používám pánské Alverde (vůně je jemná, nepůsobí moc pánsky), ale zatím ho nemám odzkoušené ve vedru. Každopádně mi připadá, že zatím funguje líp než kterákoli dámská varianta (možná šalvějový sprej není špatný, ale v těhotenství a při kojení ho nechci používat).

Ja mam pravd ten damsky a potim se dost… Bohuzel. Zakryje zapach, ale jen na par hodin :think: a to jeste nejspou paraky :nevim:
Asi zkusim jeste ten pansky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
16.3.13 13:47

@Vemas Kdysi jsem ho parkrat pouzila na poceni nohou a dodneska se mi nepoti. V podpazi jsem ho davala asi 3-4 dny kazdy den a ted tak jednou tydne. Kamaradka jo pouziva i na celo, taky jen obcas a funguje.

Ohledne te rakoviny prsu je to pry neopodstatnena obava. Castecky hliniku a dalsich slozek jsou velke natolik, ze do kuze neproniknou a ohledne potu si telo najde jinou cestu, jak se ho zbavit. To treba hormony jsou skutecny svinstvo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
16.3.13 23:20

Hliník je jedna věc, druhá jsou parabeny, které jsou prokazatelně rakovinotvorné a ve většině antiperspirantů jsou. Ale přibývá na trhu výrobků bez nich, jen je otázka, čím ty parabeny nahradili…
Já mám na doma crystal, ale na ven pro jistotu klasický antiperspirant bez parabenů. Potím se hodně a mám hrůzu z představy, že bych byla cítit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
17.3.13 10:52

V průběhu let jsme doma vyzkoušeli mnohé přírodní a nakonec zůstali u deodorantu od Melvity. I muž, který se hodně potí, jej prohlásil za první skutečně účinný. Samozřejmě je to záležitost hodně individuální. Bohužel Melvita jako značka v ČR právě končí a zbývá jen objednávka např. z Německa. Kdybych pominula poštovné, je jeho cena v eurech v přepočtu dokonce nižší než bývala tady v korunách… Prodávají i v pánském provedení, ale není to podstatné. Ve všech případech má zvláštní (nic moc) vůni, navenek pak ale cítit není. Takže pro pocit nějaké vůně přes něj používám citrusový od Weledy. Ten je příjemný, ale sám o sobě nedostatečný. Stejně jako šalvějový.

Účinný mi přišel i tento od Primavery, bohužel mě nějaká jeho složka alergizuje a chvíli mi trvalo, než jsem odhalila, že je to právě on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
17.3.13 12:10

@Jitu2 Taky to hlidam, Driclor obsahuje jen 3slozky: cistenou vodu, ethanol a hexahydrat chloridu hliniteho. Kdyz k tomu pripoctu, ze staci maznout jednou za 1-2 tydny, naplaca toho clovem na sebe minimum. A jeste je to setrnejsi k zivotnimu prostredi. Ten prvni Driclor mi vydrzel snad rok. Tak clovek i usetri :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.13 08:33
@CokeLady píše:
Můžete mi, prosím, doporučit nějaký eko sprej na kuchyňskou linku? Mám tmavou matnou pracovní desku :zed: a dost často jí postříkám nějakým čističem a utřu do sucha, aby nebyly fleky. Používám to současně i na indukci. Máte zkušenost s nějakým dobrým EKO? A aby to nesmrdělo :D

já používám výrobky Dedra, takže ti asi moc neporadím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.13 09:38
@CokeLady píše:
proč ne? :mrgreen: tak mi napiš, co z dedry odpovídá tomu, co chci já nebo čím ty čistíš linku?

http://www.dedra.cz/cz/produkty/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
2.4.13 11:44

Mydlovy sliz :kytka: krasne umyje i skrinky, podlahy, nabytek, dvere… Pro desinfekci pak muzes pretit octovou vodou.

@CokeLady píše:
Můžete mi, prosím, doporučit nějaký eko sprej na kuchyňskou linku? Mám tmavou matnou pracovní desku :zed: a dost často jí postříkám nějakým čističem a utřu do sucha, aby nebyly fleky. Používám to současně i na indukci. Máte zkušenost s nějakým dobrým EKO? A aby to nesmrdělo :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
2.4.13 13:01

@CokeLady já myju všechno jen švédskou utěrkou, indukci případne troškou jaru. Víc nic nemám, stačí to. Můžeš zkusit Frosch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
2.4.13 13:11

@Jitu2 Frosch mam na nadobi, myje dobre a dobre se oplachuje. sklokeramiku myju vyzdimanym hadrem a skrabkou, jednou za uherak pouzivam ten sajrajt na to urceny, ostatni pripravky se na tom pry napaluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
3.4.13 07:38

Ja pouzivam frosh. Tu sodu
@CokeLady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
4.4.13 17:59

Já na pracovní desku používám octový čistič (Frosch, DenkMit, W5 - podle toho, jaký mám zrovna doma). S indukcí neporadím, nevlastním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
5.4.13 00:07
@CokeLady píše:
mám od frosche, ale smrdí to jak bolavá noha :D používám na koupelnu, pracovní desu utírám denně třeba 2×, tak tam nechci takovej smrádek 8)

Já už jsem si za ty roky na octový smrad zvykla, ale máš pravdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný