Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
26.12.12 22:07

@smotlaska No.. Můžeš se jí jít zeptat, jak se jmenují a od jaké firmy jsou ty bílé výplně (je jich nespočet druhů, ale je jich cca do deseti nejpoužívanějších u nás, takže není tak těžké to dohledat, kor, když existují tři velcí dodavatelé stomavýrobků a pár lokálních, kteří berou od nich..) a pak si na netu někde seženeš složení, případně ji požádej o papírovou krabičku od nich - všechny typy jsou i v papíru.
Nicméně.. Je to samé jako pryskyřičné (míchací plomby) nebo gelové (předmíchané) nehty a smrdí to stejně - takže bílý prášek a „vteřinové lepidlo“ :roll: Ne, vteřinové lepidlo by tě do pár hodin zabilo, musí to být netoxické, ale i tak.. smrdí to stejně jako to lepidlo..

• Citovat
  • Upravit
2589
27.12.12 13:49

Amber, díky moc za rozšíření obzorů! I za poslední odpověď, na něco takového jsem se taky chtěla zeptat. I když mně by se, narozdíl od smotlasky) nejvíc hodila výměna zubařky… Jenže kde ji vzít a nekrást, že :roll: A hlavně aby byl/a dobrá- jak to poznat? U té naší už jsem z různých indicií za pár let nabyla vlastně jistotu, že dobrá není, ale jak rychle poznat opak, to netuším… Tipy od profíka? ;)
( a jinak pardon za OT, moc ekodom to zrovna není :oops: tedy ty plomby asi byly, ale zubař už moc ne- i když… vlastně by se mi líbilo, aby byl/a ekosmýšlející :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
27.12.12 14:51

@EvaM Hele.. Když umřel táta (zubař), tak jsem myslela, že budu ze zoufalství dojíždět za jedním cca 200 km do Východních Čech.. Nakonec jsme v našem regionu otevřeli celkem 13 ordinací, v nichž se už tak kolem dvacítky zubařů určitě vystřídalo.. Postřeh z toho je tristní - Češi nad čtyřicet let = katastrofa, buď chlastají nebo nemakají, v každém případě jejich práce.. Škoda mluvit a najít mezi nimi někoho kvalitního.. je peklo - myslím si, že všichni dobří mají vlastní privátní praxi, nejlépe někde v centru Prahy.. Češi mlaďoši po škole - většinou dobrý, mají už opravdu přehled, ví, co a jak, ale nemají to ještě v ruce, takže i blbý odvrtání plomby je u nich záležitost na půl dne.. Ale vědí a zajímají se a budou z nich jednou opravdu dobří doktoři :palec:
Ukrajinci, Rusáci = špička, která právem nosí nosy nahoře, to se s našimi doktory prostě srovnat nedá, ovšem vyváženo tím, že oni s „levnými“ materiály, nedejbože s amalgamem pracovat nebudou, protože takový „sajrajt“ by přeci svému pacientovi do pusy nedali - jde o vlastní prestiž.. Takže občas celkem problémy s pojišťovnami i pacienty :mrgreen: :zed:
Obecně asi těžko budou na našem území pracovat neschopní cizinci - zubaři se všude mívají o něco málo líp než průměrní pracanti, takže když už odejdnou.. Těžko to budou nějací tajtrlíci..
No ale hledat si zubaře podle národnosti.. To je taky pěkná blbost, že jo.. :roll: Myslím si, že nejlepší je asi dát na reference a prostě přijít a vyzkoušet, minimálně ti dobří nebudou pracovat v postkomunistické kůče, ale budou mít moderně vybavenou ordinaci se spoustou přístrojů navíc, aby tě nemuseli s každým prdem posílat do nemocnice.. :think: Nebudou si vše dělat sami, ale budou hodně zapojovat i sestru, která se tak stává jejich asistentkou při výkonech, nikoli jen zapisovatelkou do karet a míchačkou amalgámu.. No, co dál? Melu to tu furt - já si jednu naši doktorku prověřila tak, že jsem si nechala dát bílou plombu do osmičky.. - ti lepší doktoři, pokud osmička vyloženě neroste tak, že ti ničí ostatní zuby, je nechávají žít a netrhají.. Jo a nikdy ti neřeknou, že bílá plomba v zubu nevydrží tak dlouho jako amalgam - to je totiž nesmysl vypovídající pouze o tom, že s bílýma výplněma neumí pracovat..
Ještě se dá trochu něco odvodit podle konkrétních typů anestezií a výplňových materiálů, dočasných vložek.. se kterými pracují - ale tomu zase musí člověk rozumět..

• Citovat
  • Upravit
1144
27.12.12 17:22

Jo, dobry zubar je fakt zazrak. Vim, o cem mluvim. Moje byvala zubarka se na me dopustila dosti silenosti. Tuhle nevymenim ani za nic. Mela jsem kliku, ze me zrovna vzala, ze ji zrovna nekdo odesel, asi po mesici jsem ji doporucovala kamaradce, a mela narvano.
Zase mam problem sehnat dobreho gynekologa a detskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
27.12.12 18:16

@smotlaska Dětskou neporadím, za gynekologem jezdím do Prahy Hloubětína (okrajovka Prahy vedle Černého Mostu) - na kliniku Gyncentrum k Dr. Liboru Novákovi - nějakých patnáct let a nedám na něj dopustit, i když jsme se loni pohádali kvůlli glukotestu - letos už rovnou rezignoval :lol:
 www.gyncentrum.cz

• Citovat
  • Upravit
1144
27.12.12 19:43

@Amber_1977 Diky! ja mam takovou predstavu, aby se s nim dalo mluvit jako rovny s rovnym, aby na me mel dost casu a nevyrizoval prohlidku za 2 minuty, abych mela pocit v tehotenstvi, ze me chape (a kouka se na me jako na celek), ne ze mu jde jen o to, aby vyridil, co musi. Aby mi v teh. necpal zbytecny testy, ultrazvuky, triply a ogtt. Aby nebagatelizoval problemy jenom proto, ze jsou hodne casty. Mam otresnou zkusenost s gynekology jako lidmi, takze mi jde hlavne o to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
27.12.12 19:58

@smotlaska No, tak to je ten můj, velice pečlivej, přitom lidskej, a hezkej, sympatickej chlap. Na každýho má času, kolik je třeba a když mi vyšly hraničně testy na ty genetické vady, tak mi v klidu řekli, že to vůbec nic neznamená - že mě pošlou ke konkurenci na UTZ s kvalitnějším rozlišením.. Výsledek byl úplně někde jinde 8)

• Citovat
  • Upravit
1144
27.12.12 23:12

@Amber_1977 vazne? tak na diskuzi ekodomacnost bych necekala, ze prijdu k suer tipu na gynekologa. Kteryho potrebuju fakt moc :oops: a vzhledem k tomu, ze jsem furt registrovana u jednoho, kteryho nemuzu ani cejtit, tak mam fakt dost proslou prohlidku. tak diky!
(je to sice chlap, a ja tajne touzim po citlive chapajici zene, ale asi do toho pujdu-ovsem jestli jeste bere nove lidi) Zkusim stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
27.12.12 23:36

@smotlaska Tak tam už principu by měli být samí min. lehce nadprůměrní doktoři - je to soukromé a existuje tam roční nepovinný příspěvek 900,– Kč, za který financují rekonstrukce a kupují či modernizují přístroje.
Já bych zase nešla k babě :nevim: Ale ten můj si teď udělal něco s rukou, tak jsem už na třech těhu kontrolách byla u takového dědečka, myslím, že se jmenuje Divila, nebo tak nějak a taky moc fajn, ale můj je můj :hug: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2589
28.12.12 22:11

Amber, díky ti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
16.1.13 15:34

Ahojte, prepacte, ze vam sem leziem..
Chcela by som sa spytat ohladom prania v slize..Chcem to vyskusat, ale manzel nosi do prace vylucne len kosele a na to vlnene vesty, alebo pulovre.. Ze ci ten sliz neuskodi koseliam, hlavne tym bielym.. alebo ci sa tie pulovre nejak nezgrcnu… ci to mozem pouzit aj na taketo oblecenie..

Dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
16.1.13 16:02

@zulok
Košile jsem ve slizu normálně prala a dobrý. Svetry mi v tom ale nešly, ne že by sliz ublížil, ale pořádně se z nich asi nevymáchal nebo co a na tmavých svetrech (nebo i flísových mikinách) byly pak vidět mýdlové fleky, muselo se to ještě jednou vymáchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
16.1.13 16:58

@zulok
mydlo muze na vsechny prirodni materialy, tedy i na bavlnu, vlnu.. nemelo by ji to nijak uskodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
16.1.13 17:07

@zulok můžeš určitě, ale já si třeba netroufám. Manželovy a svoje bílé věci peru v Qaltu, to je jediné, na co beru něco se zjasňovači. Pokud jsou vzorované (kostky a tak), tak to už se nebojím.
Na mikiny, svetry a spol. mám Frosch - mají na barevné i na jemné vč. vlny. To se mi vyprané ve slizu nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
16.1.13 18:16

Jeej, dakujem vam za pomoc.. :kytka:
a ked je to vlastne husty sliz, ide to vyplachnut aj z obycajnych veci? ci to plachate 2krat?? ze cis a mi nestane, ze tam budem mat hore dole take kusky slizu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný