Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ennyka
Tak jsem je našla tady: http://www.naty.com/…ants/size-4/
V ČR nejsou nikde.
Mě se jí tak nechce dávat do těch smradlavých chemických jednorázovek, ale co nadělám.
@anairda no ty normální jednorázovky jsou fakt hnus, já je dala dvakrát a nikdy více. Vyzkoušela jsem snad všechny eko jednorázovky na trhu a Naty jsou za nás nejlepší. Tak přeji hodně štěstí ještě při dalším hledání. Mě to teda čeká za pár měsíců. Kdybys náhodou našla, tak sem dej odkaz. Děkuji ))
@anairda
Natahovací jednorázovky jsou dost špatně k sehnání i ty neekologické. Nechceš zkusit látkové tréninkové kalhotky? Měla jsem tyhle a super:
http://www.grovia.cz/cs/15-produkty#…
je jich samozřejmě víc druhů.
Příspěvek upraven 23.06.14 v 13:37
@robínek
Nachází mi to kokosový tuk. ![]()
Ale já spíš opravdu ty jednorázové, navíc musí ještě pojmout i celou dávku, teprve se jí snažím naučit.
@anairda píše:
@robínek
Nachází mi to kokosový tuk.
Ale já spíš opravdu ty jednorázové, navíc musí ještě pojmout i celou dávku, teprve se jí snažím naučit.
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s domácím octovým čističem z citrusových slupek? Zkouším udělat, dala jsem tam i jeden malý celý pomeranč a ne zcela vymačkaný citron, pár hřebíčků a badyán. Říkám si, jestli by nebylo dobré přidat tam i trochu kyseliny citronové pro lepší efekt
. Díky.
@Genovesa neee.kyslinu neeee.ocet je uz kyselina..jaky efekt? byla by nejaka divna chemicka reakce urcite. Mesice to tam muzes nechat…spousty slupek na drobno natrhanych a badyan mam taky…muzes i skorici, co mas rada a i par kapek nejake mandarinove nebo jine esence citrusove…mam jeden litr octa v petilitrovce a kuru uz tak z 20 citrusu
to co popisujes urcite nestaci ![]()
@KackaDoup píše:
@Genovesa neee.kyslinu neeee.ocet je uz kyselina..jaky efekt? byla by nejaka divna chemicka reakce urcite. Mesice to tam muzes nechat…spousty slupek na drobno natrhanych a badyan mam taky…muzes i skorici, co mas rada a i par kapek nejake mandarinove nebo jine esence citrusove…mam jeden litr octa v petilitrovce a kuru uz tak z 20 citrusuto co popisujes urcite nestaci
Tak obvykle spolu reagují kyseliny a zásady, ne? Kyseliny - tam by připadala v úvahu jen hydrolýza, podle síly smísených kyselin
. Ale pokud vím, třeba octový čistič z DM taky obsahoval obě dvě. Už ho doma nemám, tak se nemůžu podívat. Kyselina citronová třeba vodní kámen odstraní rozhodně líp, než ocet.
Ještě k tomu nálevu - mám tam samo i kůru z několika citrusů, spíš mi jde o to, jestli přídavek celého citrusu (i té dužiny) má smysl. Já to mám jen v sedmičce sklenici zatím. Ten nálev děláš vždy nový? Tolik citrusů asi zas nepojíme
.
@Genovesa ne prihazuju stale dalsi a dalsi, odleju, prileju a prihazuji..duzina tam nema co delat..budes to pak muset pres neco prefiltrovat..
@KackaDoup píše:
@Genovesa ne prihazuju stale dalsi a dalsi, odleju, prileju a prihazuji..duzina tam nema co delat..budes to pak muset pres neco prefiltrovat..
To nevadí, sliju přes plínu, mám jich tu kvůli sirupům dost, naposled jsem slévala jitrocelový. Ocet je konzervant, kazit by se to nemělo. A přeliju do větší flašky. Nebo myslíš, že mám to s dužinou vyndat? Mám to hned nahoře. Přišlo mi, že s tou dužinou to bude vonět víc
.
Ahoj, snažila jsem se aspoň část pročíst, i když to bylo skoro nemožné. Mám dotaz, neustále řešit nějakou alternativu v praní, jenže vždy mě na chvíli zabrzdí neznalost jednotlivých složek. Jelikož peru na 40 a nemám v plánu prát na víc, bude třeba v případě perkarbonátu sodného použít navíc TAED (Tetra Acetyl Ethylene Diamine). A to je právě ono - co je to za látku? Je neškodná, rozložitelná, nebo ne? Nedaří se mi dohledat něco, kde bych našla jasné odpovědi. Jestli někdo víte, prosím o odpověď. Díky moc. B.
Ahoj řeším teď něco podobného jako je ekologická domácnost, ráda bych chemii v bytě nahradila něčím přírodním. Chápu, že se dají nakoupit šetrné a ekologické přípravky, ale spíš mi jde o to, co jde nahradit jako např. výměna aviváže za ocet apod…
Taky jak doma udělat nějaký přípravek a co chemického vynechat, aby bylo čisto, ale aby se použití chemie minimalizovalo? Např. nechci používat benzoany, chlory atd…čpí to do vzduchu a děti to dýchají. Díky všem eko-hospodyňkám za rady ![]()
@isp Jeden návod na mýdlový čistič, jde tím i hodně zašlá špína u digestoří apod. a je to jednoduché. Jinak ocet a houbička, případně soda. S tím vyčistíš skoro všechno ![]()
@isp píše:
Ahoj řeším teď něco podobného jako je ekologická domácnost, ráda bych chemii v bytě nahradila něčím přírodním. Chápu, že se dají nakoupit šetrné a ekologické přípravky, ale spíš mi jde o to, co jde nahradit jako např. výměna aviváže za ocet apod…
Taky jak doma udělat nějaký přípravek a co chemického vynechat, aby bylo čisto, ale aby se použití chemie minimalizovalo? Např. nechci používat benzoany, chlory atd…čpí to do vzduchu a děti to dýchají. Díky všem eko-hospodyňkám za rady
delam si octovy cistic na kuchyn. lednicku a v podstate na vsechno…do velke zavarovacky 4 l davam slupky z pomerancu mandarinek, grepu, limet..plus badyan, skorice hrebicek apd…zaleji octem, postupne jak slupek pribyva…necham stat, cim dyl tim lip, pak precedim a dam do rozsprasovace…neni nic lepsiho…a ta vuuuneee
kdyz uberu, uberu taky starych slupek…a dam nove a zase zaleju ![]()