Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
KackaDoup
28.7.15 21:41

@rusovlaska.e aha,pekne si me to nandala, byla tady proste reklama, kterou patrne admin smazal.

• Citovat
  • Upravit
5
28.9.15 17:06

ecover a tmavé oblečení

Dorbý den, chtěl bych se zeptat jaký ekologický prostředek mám používat na tmavé prádlo. Zatím peru v Ecover gelu, ale poslední dobou se mi rozšířil šatník o černé kousky a rád bych aby mi vydržely co nejdéle. Mám je prát v prášku Ecover na barevné? Ten gel je universální, neobsahuje žádná bělidla, ale raději se chci zeptat někoho, kdo s tím má zkušenost. Komerční prostředky se mi používat moc nechce…hodně často jsem se po nich osypával.

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
29.9.15 12:40

@novotacek
Zkusila bych ten na barevné a prát jemnějším způsobem na nižší teploty. No a samozřejmě nesušit někde na slunci. :mrgreen: Ale upřímně, časem černé věci zkrátka přirozeně praním blednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.10.15 23:10

A co takhle praní v kuchyňské soli.

Všimla jsem si, že moře je skoro vždy čistší než ostatní netekoucí vodní plochy (kromě nových pískoven), snad díky své velikosti, snad díky vysokému obsahu soli. Sůl má dezinfekční účinky. Snad by se dala použít i místo pracího prášku jako ekologická varianta, je to čistě přírodní sloučenina. Stačilo by snad jen odhadnout správnou koncentraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
14.10.15 00:14
@pinoki píše:
Všimla jsem si, že moře je skoro vždy čistší než ostatní netekoucí vodní plochy (kromě nových pískoven), snad díky své velikosti, snad díky vysokému obsahu soli. Sůl má dezinfekční účinky. Snad by se dala použít i místo pracího prášku jako ekologická varianta, je to čistě přírodní sloučenina. Stačilo by snad jen odhadnout správnou koncentraci.

nehledě na ootazku funkčnosti by to možná mohlo vadit pračce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.10.15 10:14

Peru na 30, suším v sušičce…šetrněji už to nejde…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
14.10.15 22:39

Prát se má 40, teplota při praní by měla být vyšší, než teplota lidského těla, aby se to všechno pořádně rozpustilo. Náklady jsou jen o malinko dražší než při 30. Sušení v sušičce zas až tak šetrné není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.10.15 16:15

Já se hlavně řídil štítky na oblečení…tam je doporučená teplota 30…Šlo mi hlavně o druh ekologického pracího prostředku na černé prádlo. Z toho práškového Ecoveru na barevné mám trochu strach - prý se hůř rozpouští…Nechci prát v Perwollu apo… :nevim:. Nemám jinou možnost…než prádlo sušit v sušičce, určitě to ale té černé barvě pomůže víc, než sušení na slunci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
16.10.15 11:30

@novotacek
Tak sušit v sušičce je všechno ostatní, jen ne šetrné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
16.10.15 14:56

@novotacek Já bych možná na černé zkusila tekutý Ecover.
Já se při praní neřídím etiketami, peru na 60 (plenky, ručníky, spodní prádlo, prostěradla) nebo na 40 (ostatní) a ještě se mi nestalo, že by se mi něco praním poškodilo.
Sušička skutečně eko není, ale věřím, že např. v malém bytě se sklonem k plesnivění moc jiné řešení není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
16.10.15 16:56
@Herminka píše:
@novotacek Já bych možná na černé zkusila tekutý Ecover.
Já se při praní neřídím etiketami, peru na 60 (plenky, ručníky, spodní prádlo, prostěradla) nebo na 40 (ostatní) a ještě se mi nestalo, že by se mi něco praním poškodilo.
Sušička skutečně eko není, ale věřím, že např. v malém bytě se sklonem k plesnivění moc jiné řešení není.

nejen v malem byte, ale i ve velkem starem dome…

• Citovat
  • Upravit
1409
16.10.15 17:50

@KackaDoup To asi mám štěstí, máme starý dům, ale naštěstí neplesniví a suším na chodbě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
16.10.15 17:56

@Herminka u nas taky nepplesivy diky kanum novym, ktere u nas spatnou pristavbu vyresili, ale susit neni kde.dum je vlhky stoji na skale..

• Citovat
  • Upravit
7240
8.3.16 16:31

Dávám si sledovací očičko, tak se omlouvám za „spam“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
21.4.16 23:14

Dobrý den,
ráda bych používala nějaké eco produkty do myčky, pračky, na úklid koupelen. Může být i vlastní výroby. Můžete mi něco poradit? Předem velice děkuji k

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný