Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5894
22.2.17 20:03

@Gábííí vsechno polivam horkym roztokem jiz zminene kyseliny citronove a funguje mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
11.3.17 22:18

Jdu se opět zeptat. Skoro veškerou chemii už jsem vyřešila. Nepoužívám třeba desinfekce typu Savo, Domestos. Ale mám ráda vonící záchod. Co používáte místo WC bloků??? Děkuji

A k mému nedávnému dotazu. Silný roztok té kyseliny v rozprašovači nic nedělá, prostě namíchám a používám dokud nedojde.

@Gábííí píše:
Dobrý večer maminky, mohla by mi prosím nektera z vás poradit, co je opravdu účinné na vodní kámen, který mám usazeny na skleněných dveří u sprchového koutu. Záhadne se usazuje jen na jednom křídle a nevím, čím ho dát dolů. Máte něco vyzkouseneho? Děkuji

určitě kyselinu citronovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.3.17 22:45

@Aries6
to by mě taky zajímalo. Žádný eko blok k připevnění na wc jsem na trhu neobjevila. Jinak takové ty sajrajty, co se lijí do wc k desinfekci, jsou dostupné i v eko řadách - ale to určitě víš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
11.3.17 23:09
@pe-terka píše:
@Aries6
to by mě taky zajímalo. Žádný eko blok k připevnění na wc jsem na trhu neobjevila. Jinak takové ty sajrajty, co se lijí do wc k desinfekci, jsou dostupné i v eko řadách - ale to určitě víš.

Nevím, já zkrátka nepoužívám nic. Ale ráda se přiučím.
Jasně, jedna věc je to, co se vypouští do odpadu a další, jaký je z toho odpad (hromada plastových obalů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.3.17 23:13
@Aries6 píše:
Nevím, já zkrátka nepoužívám nic. Ale ráda se přiučím.
Jasně, jedna věc je to, co se vypouští do odpadu a další, jaký je z toho odpad (hromada plastových obalů).

já si ted značky těch eko čističů wc nevybavím, ale viděla jsme je normálně v drogerkách. No byly v plast. flaškách - dávám do tříděného.
Ale takové ty bločky, co se věší an wc a voní při každém spláchnutí, ty jsem v eko verzi ještě neobjevila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
12.3.17 09:39

@Aries6
Mě by zajímalo, jak se ti podařilo nahradit Domestos? Já jsem vyzkoušela už hodně věcí, ale nic prostě nevyleští dřez tak jako on, bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
12.3.17 09:42

Ecover cistic zachodu a stetku a ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
12.3.17 09:50

Ja miluju na cisteni povrchu Orange Sanitol od Hadka, je to pomerancovy olej a opravdu hodne voni, redi se. Tak si rikam, ze az dodelam to, co na zachode mame, dala bych do te bafobky ten Orange Sanitil, trochu koncentrovanejsi. Vonet to.bude urcite, ale neni to gel, ale tekutina, takze to bude asi hned pryc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
12.3.17 12:00

@Aries6 děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
12.3.17 12:40
@Jana525 píše:
Ecover cistic zachodu a stetku a ruce.

Já čistím záchod štětkou a tou kyselinou citronovou. Jde mi spíš o to, že je člověk tak nějak zvyklý tam mít ten závěs a na to, že to sem tam zavoní. Používám různě vonné oleje. Tak se na ty bloky asi úplně vykašlu. Stejně nevěřím, že to nějak čistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
12.3.17 12:42
@hehehe píše:
@Aries6
Mě by zajímalo, jak se ti podařilo nahradit Domestos? Já jsem vyzkoušela už hodně věcí, ale nic prostě nevyleští dřez tak jako on, bohužel…

Já ho nenahrazuju, páč jsem ho nikdy nepoužívala :D Ale mám prostě tu kyselinu a sem tam písek od Frosch. Máme hodně tvrdou vodu a všude pořád mapy kamene. Nic nevyčistilo umyvadla ani dřez, tak jak kyselina. Jinak na nerez se taky doporučuje rozříznutá brambora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
12.3.17 16:35

Holky ale já slyšela, že ty kyseliny - ocet, kys. citronová, hodně ničí povrchy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.4.17 11:08

Ahoj, na nádobí používám Frosch z DM. je super. Nehorší se mi po něm ekzém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
20.4.17 14:46

@lucka.ba Taky používám Frosh. To není DM značka, dá se koupit všude možně. Ale není to nějak zvlášť eko prostředek, asi je lepší (méně agresivní), než běžný Jar, některé jeho varianty jsou vyrobené z bio surovin, ale třeba o biologické odbouratelnosti si moc iluze nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.5.17 19:56

Holky, vlezu vám do diskuze a zeptám se - jaký byste dle osobní zkušenosti doporučili eko prací prášek? Já bych ráda něco, co pěkně voní, ale zároveň je snadno odbouratelné, dobře to pere a hlavně je to také šetrné k pokožce, synek míval atopický ekzém a teď máme miminko. Dřív jsem používala Batole (to asi ale není úplně ekologické), ale to mi přišlo, že dost opíralo barvy. Pak jsem zkoušela Karapuz, s tím jsem celkem spokojená, ale bohužel ho přestali vyrábět a zanedlouho mi už dojde. Docela je mi sympatický Sonett, máte někdo zkušenost? Ještě dodám, že preferuji prášek, nikoliv gel - z mé zkušenosti gely hrozně zaneřáďují pračku. Díky za případné tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný