Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1580
24.6.17 09:32

@Apocalypse mas nejaky grif, ktery ja neznam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1555
25.6.17 04:28

@Vichrice Já vážně nevím, nemyslím si, začala jsem v něm prát právě látkové plínky a postupně na něj přišla i s naší prádlem. A mmusím říct, že te začátku jsem viděla, jak ty plínky případně i naše bíle je takévé jakoby bělejší no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
25.6.17 08:24

@Apocalypse tak to je super, urcite zkusim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
29.6.17 09:27

Ahoj holky, neznáte službu DejToKarlovi? včera jsem dostala letáček..přijedou, odvezou vám věci zadarmo a pak prodají, něco si strhnout za focení, popsání, poslání kupci…máte zkušenosti? Díky za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
6.7.17 14:23

jak peru já

Já peru už několik let převážně na 40°C, jen občas ručníky a něco hodně špinavého na 60, používám už jen ekologické prací gely, Frosch, Ecover, zkoušela jsem i gel z mýdlových ořechů, ale ten se mi neosvědčil, přišlo mi, že fakt nic nedělal, jako by se prádlo vypralo jen ve vodě. Nedávno jsem narazila na čistě přírodní gel ECOS - má opravdu jen složky které jsou přírodní, tak používám ten, výkonem se neliší od ostatních eko značek, jen teda není moc dobře k dostání, já ho beru zde http://www.zelenadomacnost.com/…l-100-prani/ je hodně koncentrovaný, takže ho stačí fakt málo na jednu dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
8.7.17 22:44

@Eleanora79 super diky za tip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
12.7.17 20:31

Nezkoušela jste některá prací gel či prášek od Bio-d? Jak jste spokojené? Uvažuji, jestli koupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
14.7.17 08:48

Já jsem před pár dny zakoupila (na econea.cz měli 15% slevu, tak jsem neodolala) prací prášek Bio-d, ale zatím nevyzkoušela (vždycky nejdřív dopotřebuju to, co mám). Koupila jsem si i levandulovou aviváž Bio-d a tu jsem už včera prubla, na mokrém prádle voněla moc pěkně, na suchém myslím není znatelná. Ještě uvidím, co to udělá při žehlení, na to se teprve chystám. Jinak aviváže nepoužívám (ty klasické pěkně ničí prádlo - rozvolňují látku, plus máme v rodině občas atopický ekzém), jen mi trochu vadí, že ty eko prášky, co používám, vůbec nevoní, tak jsem chtěla mít možnost to trochu ovonět. Ještě mám do budoucna políčeno na prací prášek Almawin, pokud mě tedy Bio-d neuchvátí natolik, že u něj zůstanu. Co jsem koukala, na obojí jsou dobré recenze. Jestli chceš, až na Bio-d „dojde“ (ještě to asi pár týdnů potrvá, než dojedu předchozí prášek), napíšu pak, jaké z něj mám dojmy :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
14.7.17 11:08

@Anihaj To bych byla ráda ;-). Aviváž také vůbec nepoužívám, ale trošku vůně na prádle mám ráda - krásně voní jablečný Frosch gel, který teď používám. Bohužel máme extrémně měkkou vodu a moc mi pění, a proto koukám po něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
14.7.17 13:08

Prosim a kalhotky perete na kolik? Taky na 40? Ja uz si tolik krajkovych znicila :( nejcasteji proto ze je peru na hodne stupnu a oni se vzajemne seperou a obarvi…a vypada to hrozne. Ale zas prat je na 30 mi prijde malo…leda bych je pak zehlila - to teda ale taky neplati pro ty s krajkou. Ale aspon nebudou seprany a obarveny doseda…:( a vubec s cim dohromady kalhotky perete? Nebo uplne uplne zvlast a tudiz jich mate hodne moc? Aby to treba vystacilo na celou pracku? Ja mam na jednec bavlnenych ruzovych svetlyc napsano dokonce 30. :think: me to prijde malo… :nevim: ale kdyz je peru na vic, znici se to je fakt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
14.7.17 14:38

@knupka Tak ja pak dam vedet, sama uz se tesim, az to vyzkousim :) Ja teda gely od jisty doby nepouzivam vubec, mozna ty eko jsou v pohode, ale klasicky gel mi strasne zaneradil pracku, a taky jsem nekde cetla, ze prasek se z pradla lip vymyva. Nevim, ale kazdopadne se od te doby drzim prasku :).
@Niemeyer Ja peru na 40 vsechno krome obcas rucniku, uterek, plinek apod. na 60 (kdyz jich dost vytridim). Krajkovy kalhotky nenosim, tak nemuzu poradit :P :lol: Mam klasicky bavlneny. Ale mozna bych poradila prat v ruce a pomoct si zlucovym mydlem (vyborne je dm) tam, kde jsou spinavejsi, a jinak nejaky prostredek na jemne pradlo (skvely je treba Sonnet olivovy praci gel na vlnu a hedvabi). To bude asi nejsetrnejsi. Ja jinak zlucove mydlo pouzivam pred pranim na ponozky a taky na cerstve fleky (vetsinou hovinka od miminka - predepiram to zacerstva, to jde nejlip). Na zaschle fleky davam pred pranim Neflek, ale to neni zadna ekologie. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
14.7.17 15:30

@Niemeyer Krajkove prave kvuli prani nemam, ty se asi musi v ruce. Jinak peru oddelene na 60 cca jednou za 14 dni. Mam program na malou napln (1 kg), takze peru na ten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
14.7.17 15:33

@Anihaj Budu se tesit na recenzi. Jinak ja zase cetla, ze prasek se vymacha hur.. Ale praskum se nebranim, jen mi taky trochu vadi ta absence vune…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
14.7.17 15:47

@Niemeyer Jo, tak já krajkové mám a je to pěkná pruda. Proto už 90 % krajkových, které mám, mám černé, takže na nich nějaké seprání není vidět, a peru je na 40 °C a celkem drží. Těch pár světlých, které mám, peru taky na 40 °C, ale s ostatním prádlem, takže prostě žloutnou… Čas od času je nechám namočené přes noc v kyblíčku s „žabkou“ (prostředek na namáčení prádla, ale není to nejspíš nic eko), v nejhorším případě i s lžičkou Sava. Pak vyperu a zas jsou nějakou dobu ucházející… Ale stejně nic moc reprezentativního, proto je nahrazuju těmi černými, na kterých to není tak vidět. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
11.8.17 11:37

Kalhotky

@Niemeyer já peru kalhotky na 40, i kdyz treba na 60 by to taky nebylo od veci, ale to uz by asi neprezily :) mam teda bavlnene, nerada nosim ze syntetickeho materialu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný