Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5730
12.10.16 12:12

@Niemeyer S tím neporadím, do myčky kupuji eko tablety v DM. Do prášku jsem se ještě neodvážila pustit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
12.10.16 13:07

Prasek do mycky delam ze soli do mycky… praci, jedlou sodu a kyselinu kupuju na eshopu ekokozy, maj tam dobry ceny, velky baleni a postovny na zasilkovnu, nebo ulozenku, ted nevim je 45,–, neprijde mi to tak hrozny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
21.11.16 19:14

Ecover do myčky

Ahojky, prosím o radu. Koupila jsem si 3 balení tablet do myčky ECOVER XL balení 1,4kg. Ale nádobí není vůbec dobře umyté. Na skleničkách zůstávají bílé skvrnky a jsou jakoby mastné. A často uvnitř zůstává něco usazené. Jakoby hrubý prášek? Zároveň zůstává mastný filtr. To se mi s neekologickými tabletami tedy ještě nestalo. Vždycky byl krásně čistý. Těšila jsem se na eko, ale s tím se nedá mýt! Ráda bych je používala i nadále, ale nevím co mám dělat. Mám myčku Whirlpool, nikdy jsem sní neměla problém. Prosím poraďte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
21.11.16 22:08
@lucka.ba píše:
Ahojky, prosím o radu. Koupila jsem si 3 balení tablet do myčky ECOVER XL balení 1,4kg. Ale nádobí není vůbec dobře umyté. Na skleničkách zůstávají bílé skvrnky a jsou jakoby mastné. A často uvnitř zůstává něco usazené. Jakoby hrubý prášek? Zároveň zůstává mastný filtr. To se mi s neekologickými tabletami tedy ještě nestalo. Vždycky byl krásně čistý. Těšila jsem se na eko, ale s tím se nedá mýt! Ráda bych je používala i nadále, ale nevím co mám dělat. Mám myčku Whirlpool, nikdy jsem sní neměla problém. Prosím poraďte.

Co mas za lestidlo? Jakou ma program teplotu vody? A jeste me se treba u kratkyho programu nestihne cela tableta ani rozpustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
5.1.17 10:50

Leštidlo nepouzivam, aby to bylo eko..a programy mam 40,60,70st.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
5.1.17 10:59

Děkuji za tip! Vyzkouším. O těch jsem ještě neslyšela, pouze Ecover nebo Frosch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
5.1.17 11:07

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
22.2.17 18:42

Prosím o radu,
velice se mi osvědčila kyselina citronová na úklid všeho druhu. Tak se chci zeptat. Můžu dát roztok do rozprašovače? Mám tady jakousi lahvičku, už nevím od čeho - plastovou. Nerozleptá ti to nějak nebo neucpe? Moc by mi to pomohlo.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
22.2.17 18:44

@Aries6 Normálně tím odvápňuju plastovou rychlovarku a nikdy mě nenapadlo, že by to něco mělo rozleptat. Myslím, že na plast v pohodě.
Akorát pozor na smalt - jednou jsem dala něco odvápňovat do plechu na pečení a povrch mu pak úplně zhrubl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
22.2.17 18:47

@klamonožka Tak takhle jednorázově, to jo, to dělá každý. Ale mě spíš zajímá, co to udělá po čase v té plastové lahvičce. Protože vím, že kyselina citrónová vlhkem ráda tvrdne, tak nevím, co udělá koncentrovanější roztok s těma uzoučkýma otvorama v rozprašovači.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
22.2.17 18:49
@Aries6 píše:
Prosím o radu,
velice se mi osvědčila kyselina citronová na úklid všeho druhu. Tak se chci zeptat. Můžu dát roztok do rozprašovače? Mám tady jakousi lahvičku, už nevím od čeho - plastovou. Nerozleptá ti to nějak nebo neucpe? Moc by mi to pomohlo.
Děkuji

jakou máš koncentraci? vem si, že ocet se prodává v plastu a ten má tuším 8%… ale myslím, že pokud je to ten silnější plast, né obyčejná petka, tak ještě těch 20% by zvládnout mohl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
22.2.17 18:50
@Aries6 píše:
@klamonožka Tak takhle jednorázově, to jo, to dělá každý. Ale mě spíš zajímá, co to udělá po čase v té plastové lahvičce. Protože vím, že kyselina citrónová vlhkem ráda tvrdne, tak nevím, co udělá koncentrovanější roztok s těma uzoučkýma otvorama v rozprašovači.

před použítím protřepat a po použití ten rozprašovač „propláchnout“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
22.2.17 18:52

@Aries6 Aha, tak to nemám vyzkoušené. Taky si počkám, jestli se někdo ozve, že s tím má zkušenost. Používám takhle (v rozprašovači) ocet, ale asi bych zkusila i tu kyselinu, jestli říkáš, že se ti osvědčuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
22.2.17 18:54
@Gosi píše:
jakou máš koncentraci? vem si, že ocet se prodává v plastu a ten má tuším 8%… ale myslím, že pokud je to ten silnější plast, né obyčejná petka, tak ještě těch 20% by zvládnout mohl…

Zatím žádnou :D Míchám si to před každým použitím. Ale dělávám to silnější. No nic, zkusím, když tak se to ucpe no. Ten rozprašovač se dá když tak kdykoliv koupit.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
22.2.17 19:17

Dobrý večer maminky, mohla by mi prosím nektera z vás poradit, co je opravdu účinné na vodní kámen, který mám usazeny na skleněných dveří u sprchového koutu. Záhadne se usazuje jen na jednom křídle a nevím, čím ho dát dolů. Máte něco vyzkouseneho? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný