Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Niemeyer S tím neporadím, do myčky kupuji eko tablety v DM. Do prášku jsem se ještě neodvážila pustit. ![]()
Prasek do mycky delam ze soli do mycky… praci, jedlou sodu a kyselinu kupuju na eshopu ekokozy, maj tam dobry ceny, velky baleni a postovny na zasilkovnu, nebo ulozenku, ted nevim je 45,–, neprijde mi to tak hrozny…
Ahojky, prosím o radu. Koupila jsem si 3 balení tablet do myčky ECOVER XL balení 1,4kg. Ale nádobí není vůbec dobře umyté. Na skleničkách zůstávají bílé skvrnky a jsou jakoby mastné. A často uvnitř zůstává něco usazené. Jakoby hrubý prášek? Zároveň zůstává mastný filtr. To se mi s neekologickými tabletami tedy ještě nestalo. Vždycky byl krásně čistý. Těšila jsem se na eko, ale s tím se nedá mýt! Ráda bych je používala i nadále, ale nevím co mám dělat. Mám myčku Whirlpool, nikdy jsem sní neměla problém. Prosím poraďte.
@lucka.ba píše:
Ahojky, prosím o radu. Koupila jsem si 3 balení tablet do myčky ECOVER XL balení 1,4kg. Ale nádobí není vůbec dobře umyté. Na skleničkách zůstávají bílé skvrnky a jsou jakoby mastné. A často uvnitř zůstává něco usazené. Jakoby hrubý prášek? Zároveň zůstává mastný filtr. To se mi s neekologickými tabletami tedy ještě nestalo. Vždycky byl krásně čistý. Těšila jsem se na eko, ale s tím se nedá mýt! Ráda bych je používala i nadále, ale nevím co mám dělat. Mám myčku Whirlpool, nikdy jsem sní neměla problém. Prosím poraďte.
Co mas za lestidlo? Jakou ma program teplotu vody? A jeste me se treba u kratkyho programu nestihne cela tableta ani rozpustit…
Leštidlo nepouzivam, aby to bylo eko..a programy mam 40,60,70st.
Děkuji za tip! Vyzkouším. O těch jsem ještě neslyšela, pouze Ecover nebo Frosch.
Prosím o radu,
velice se mi osvědčila kyselina citronová na úklid všeho druhu. Tak se chci zeptat. Můžu dát roztok do rozprašovače? Mám tady jakousi lahvičku, už nevím od čeho - plastovou. Nerozleptá ti to nějak nebo neucpe? Moc by mi to pomohlo.
Děkuji
@Aries6 Normálně tím odvápňuju plastovou rychlovarku a nikdy mě nenapadlo, že by to něco mělo rozleptat. Myslím, že na plast v pohodě.
Akorát pozor na smalt - jednou jsem dala něco odvápňovat do plechu na pečení a povrch mu pak úplně zhrubl.
@klamonožka Tak takhle jednorázově, to jo, to dělá každý. Ale mě spíš zajímá, co to udělá po čase v té plastové lahvičce. Protože vím, že kyselina citrónová vlhkem ráda tvrdne, tak nevím, co udělá koncentrovanější roztok s těma uzoučkýma otvorama v rozprašovači.
@Aries6 píše:
Prosím o radu,
velice se mi osvědčila kyselina citronová na úklid všeho druhu. Tak se chci zeptat. Můžu dát roztok do rozprašovače? Mám tady jakousi lahvičku, už nevím od čeho - plastovou. Nerozleptá ti to nějak nebo neucpe? Moc by mi to pomohlo.
Děkuji
jakou máš koncentraci? vem si, že ocet se prodává v plastu a ten má tuším 8%… ale myslím, že pokud je to ten silnější plast, né obyčejná petka, tak ještě těch 20% by zvládnout mohl…
@Aries6 píše:
@klamonožka Tak takhle jednorázově, to jo, to dělá každý. Ale mě spíš zajímá, co to udělá po čase v té plastové lahvičce. Protože vím, že kyselina citrónová vlhkem ráda tvrdne, tak nevím, co udělá koncentrovanější roztok s těma uzoučkýma otvorama v rozprašovači.
před použítím protřepat a po použití ten rozprašovač „propláchnout“
@Aries6 Aha, tak to nemám vyzkoušené. Taky si počkám, jestli se někdo ozve, že s tím má zkušenost. Používám takhle (v rozprašovači) ocet, ale asi bych zkusila i tu kyselinu, jestli říkáš, že se ti osvědčuje.
@Gosi píše:
jakou máš koncentraci? vem si, že ocet se prodává v plastu a ten má tuším 8%… ale myslím, že pokud je to ten silnější plast, né obyčejná petka, tak ještě těch 20% by zvládnout mohl…
Zatím žádnou
Míchám si to před každým použitím. Ale dělávám to silnější. No nic, zkusím, když tak se to ucpe no. Ten rozprašovač se dá když tak kdykoliv koupit.
Díky
Dobrý večer maminky, mohla by mi prosím nektera z vás poradit, co je opravdu účinné na vodní kámen, který mám usazeny na skleněných dveří u sprchového koutu. Záhadne se usazuje jen na jednom křídle a nevím, čím ho dát dolů. Máte něco vyzkouseneho? Děkuji