Epidemie chřipky u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3145
2.2.18 16:41

@pucinka1 mně se osvědčilo srazit horečku až ve chvíli, kdy je dítě komplet horké, i ruce, nohy, kůže růžová nemramorovana. A pokud to nepřeleze 40, tak ideálně nesrazit vůbec. Ale ne každý na to má nervy, navíc některým dětem to leze přes 40, to už může být nebezpečné, jiné trpí na febrilní křeče… Není to pro každého, ale u nás to utlo vracející se horečky a dítěti bylo druhý den mnohem lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
2.2.18 16:44

U nás starší dcera před třemi týdny v pátek, jednou zvracela, jeden den teplot (39) a hodně dlouho unavená. Já to chytla v pondělí 37,5 teplota dva dny a sedlo mi to na průdušky, takže jsem teprve včera dob dala antibiotika. Mladší dcera chytla v pátek před dvěma týdny, čtyři dny teplot (39) chycené průdušky, antibiotika, tatínek chytil před týdnem, za dva dny celkem ok. Společným jmenovatelem je velká několikatýdenní únava… Připravit si paralen (panadol), nurofen na střídání, kapky do nosu a něco na odkašlávání. A doufat, že to nese dne na průdušky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
2.2.18 17:05
@Helileli píše:
@pucinka1 mně se osvědčilo srazit horečku až ve chvíli, kdy je dítě komplet horké, i ruce, nohy, kůže růžová nemramorovana. A pokud to nepřeleze 40, tak ideálně nesrazit vůbec. Ale ne každý na to má nervy, navíc některým dětem to leze přes 40, to už může být nebezpečné, jiné trpí na febrilní křeče… Není to pro každého, ale u nás to utlo vracející se horečky a dítěti bylo druhý den mnohem lépe.

Srazim kdyz uz fakt syn uplne hori a ma tak tech 39. Jinak je nechavam aby si s tim telicko trochu zabojovalo. Starsi syn (7let) ty tri dny opravdu prospal. Ten mladsi (3roky) i pres horecky moc nespi, jen odpo jak je navyknuty ze skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
2.2.18 18:19
@pikola píše:
No co jsem si přečetla, je v libereckém kraji, kde je teď epidemie chřipky http://www.ceskatelevize.cz/…uji-navstevy

Jestli hned druhy den ma takhle nizkou teplotu, tak to nebude chripka. U chripky je typicka bolest celeho tela a horecky nekolik dni. Clovek je proste hotovej. Tohle asi bude jen viroza

• Citovat
  • Upravit
Verun83
2.2.18 18:24

Ja se v tom placam s detma uz 3.tyden. Nejdriv syn, horecky a nakonec oboustrany zanet usi, takze atb. Za par dni dcera, 6 dni horecky. Crp negativni, poslechove cista, usi ok, bolely ji nohy. Tyden byla v poho a dnes opet horecka. Ja jsem byla 4 dny ko, pak par dni dobry a od pondeli v tom jsem znova. Chyceny dutiny a hnusnej kasel.

• Citovat
  • Upravit
3200
2.2.18 18:58

U chřipky většinou bývá rychlý nástup. Z úplného zdraví najednou zle. Většinou začíná pálit a bolet na průduškách. Bolí klouby, hlava. Vysoké teploty i 5-6dni. Kašel. Většinou není rýma. Chřipku jsem měla několikrát a je to tak na 14dni. Takže může mít klidně virózu. Já naprosto přesně odlisim chřipku od virózy. Při chřipce je mi fakt extrémně zle, že nemůžu ani pomalu chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
28.12.22 12:23

Dobrý den chtěla by se zeptat dcera 2 a půl roku naměřená teplota 38,6 tím ma zvýšenou teplotu mám podat lék sme po horeckach…
Chová jse normálně papa pije hraje si
Jen aby nám zase nezacaly horečky mám ji podat nějaký panecetol na tu teplotu prý odečtu má 38,1 dekujj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9738
28.12.22 16:48
@Laska44 píše:
Dobrý den chtěla by se zeptat dcera 2 a půl roku naměřená teplota 38,6 tím ma zvýšenou teplotu mám podat lék sme po horeckach…
Chová jse normálně papa pije hraje si
Jen aby nám zase nezacaly horečky mám ji podat nějaký panecetol na tu teplotu prý odečtu má 38,1 dekujj

Trošku se v tom ztrácím.

Klíčová je teplota v podpaží nebo teplota po odečtu při měření v konečníku. Do 38 °C (při dobré toleranci až do 38,5 °C) netřeba teplotu srážet, až při vyšších hodnotách ideálně inciálně ibuprofen (např. Nurofen sirup; dávka v ml = hmotnonst v kg dělená 2).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
28.12.22 17:03

Dnes ráno měla 38,6 v konečníku takže při odečtu měla 38,1 takže tě nevim jestli měla zvýšenou teplotu nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí