Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky už jsem v koncích. Mám doma 14 denního chlapecka. A pořád mi pláče budí se na jídlo co dvě hodiny takže hlady to být nemůže. Spíš bych řekla prdíky. Chci se zeptat než zítra půjdem k pediatrovi. Můžu mu dát espumizan kapičky? A kolik a kolikrát denně děkuji za radu
Davame od deseti dni pet az sedm kapek klidne pred kazdym kojenim, zalezi, jak se chova a brisko ho zlobi.
Kvuli espumisanu nemusi k doktorovi, rid se pribalovym letakem, stejne jak u jinych kapek na prdy.
@debra.morgan ja to myslela tak že stejnak zítra jdeme k Mudr na preventivní prohlídku. Vím že espumizan je bez předpisu jen sem si nebyla jistá podávání u miminek ale děkuji za radu
7 kapek do každého jidla. Kup mimcu probiotika, dceri to espumizan zhoršoval..
Espumisan se dává před každým jídlem, jedno kolikrát denně, nevstřebává se to.
Moc se k tomu neupínej, neřekla bych, že by to nějak výrazně pomáhalo.
Ale vřele doporučuju karpovu metodu - nám zachránila život. Malá tenká knížečka Nejšťastnější miminko v okolí, je i ke stažení na netu. Pevné zavinutí a bílý šum dělají divy.
A vydržet. Až povyroste, bude lépe ![]()
Malému ho dávali na bolest bříška už v porodnici, žádný strach ![]()
@Lenicka24 My dávali 5 kapiček Espumisanu a masírovali bříško ve směru hoď. ručiček s Pupíkem. Také jsme dávali kmínový čajík, nebo fenikl. Espumisan nám vždy pomohl, vyzkoušejte a uvidíte. S prdíkama jsme měli hotové peklo, vždy něco z výše jmenovaných rad zabralo
![]()
@Mauša5218 děkuji za radu dala sem espumizan namazala bříško pupíkem a najednou jako když utne. Je klid a spinká
@Lenicka24
Když jsem byla v porodnici na konci března sestřička dala malému také Espumisan. Říkala mi, ať ho pořídím na prdíky a davam 5-6 kapek před každým kojením. Teď už nám teda nepomáhá, takže jsem přešla na Baby Calm.
@Lenicka24 píše:
@Mauša5218 děkuji za radu dala sem espumizan namazala bříško pupíkem a najednou jako když utne. Je klid a spinká
Jé, tak to jsem ráda
Až maličký bude starší, pomalá i cvičení s nožičkami. Jako kdyby šlapal na kole
Tak ať se daří, maličký je zdravý a má už jen spokojené bříško ![]()
A někdy pomůže jen vysadit Vigantol, který je známý tím, že způsobuje prdíky a bolení bříška a místo něj se dávají kapičky vit. D od Terezie, které bolení nezpůsobují.