Ex nám dává nemocné dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6047
6.10.15 12:04

Ex nám dává nemocné dítě

Ahoj mamky, mám takový dotaz. Manželova expřítelkyně nám teď od září dává dítko vždy nemocné. Náhradní termín neexistuje-prostě ho dostanem i nemocného. Bylo by mi to jedno, kdybychom neměli doma ročního prcka. Už když byl náš malý miminko, tak nám ho dávala nemocného, ale teď je to opravdu co 14 dní a buď to odnesu já nebo prcek. J8 musím denně pracovat, což nejde pokud onemocní kdokoliv z nás dvou. Navíc mi nepřijde úplně super, aby byl roční prcek co 14 dní nemocný, když je to jinak dítě, které nikdy ani nebralo prášky.
Jak byste tento rozmar ex řešili?
Přijde mi to ošklivé i vůči staršímu, že než aby ležel doma v klidu u mámy, tak jede k nám 200km celkem.
P. S..moralistky typu-má dítě, tak s tím počítej-nechcte si to rpsoím od cesty. Potřebuji opravdu normální řešení.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
49159
6.10.15 12:07

Myslím si, že pokud je dítě opravdu nemocné - má horečku, zvrací, průjem, antibiotika bylo by lepší aby bylo dma a v klidu a necrcalo se 200km, je to na tátovi jak se s mámou dohodne na náhradě a nebo na návštěvách, ty s tím bohužel asi nic neuděláš…
jinak obyčejná rýmy.. no tam bych byla asi tolerantní

• načítám...
lucenka
6.10.15 12:09

@Motka a kdybys měla 2 vlastní a starší byl pořád nemocný, tak bys ho někam odložila, aby nenakazil tebe a mladší dítě?

• Upravit
6047
6.10.15 12:09

@jdukolem no teď přijel s kašlem, rýmou, horečkou. Matka nic neřekla-vyzvedával ho u babičky a jako typický chlap prý nic nepoznal. A náhradní termín matka odmítá dát. Prý v tento termín je jeho a tím to ahsne. Mě se ale nechce s tím nic nedělat, když se pak nakazíme s malým.
A obyčejná rýma taky vypadá jinak u čtyřletého a u ročního, který neumí smrkat, že… nemluvě o tom, že ex má taky mimino, tak nechápu, co blbne.

• načítám...
1392
6.10.15 12:10
P. S..moralistky typu-má dítě, tak s tím počítej-nechcte si to rpsoím od cesty. Potřebuji opravdu normální řešení.

To tady asi hodně uslyšíš já s tím, ale taky nesouhlasím sama jako matka bych netahala nemocné dítě z postele dala náhradní termín a už vůbec kdybych věděla, že má ex doma mimčo, nejsem pomstichtivá a nedělám naschvály, což většina ex ráda dělá..A co přítel ten s tím souhlasí? A nevadí mu to? Neřeknu sem tam se postarat i onemocné dítě, ale příjde mi hrozné, že si pak bývalí přes dítě vyřizují účty…Jako, že jen ať si fotr užije s tou jeho nemocné děcko a já si budu užívat… Protože to mám zvlastní zkušenosti z druhé strany…

• načítám...
6047
6.10.15 12:11

@lucenka promiň, ale tohle mi fakt nepomůže. Mám nemocné dítě, které celou noc nespalo, teď chvíli chrupe, blbě se mu dýchá a to jen proto, že nějaká madam není schopná dát nám kluka jednou za dva měsíce zdravého!

• načítám...
49159
6.10.15 12:11
@Motka píše:
@jdukolem no teď přijel s kašlem, rýmou, horečkou. Matka nic neřekla-vyzvedával ho u babičky a jako typický chlap prý nic nepoznal. A náhradní termín matka odmítá dát. Prý v tento termín je jeho a tím to ahsne. Mě se ale nechce s tím nic nedělat, když se pak nakazíme s malým.
A obyčejná rýma taky vypadá jinak u čtyřletého a u ročního, který neumí smrkat, že… nemluvě o tom, že ex má taky mimino, tak nechápu, co blbne.

kašel rýmy horečka je dost.. ale opravdu to musí nějak řešit tatínek..
rýma- no to bys to dítě nemousela vidět celou zimu, děti prostě rýmu mívají..

• načítám...
32871
6.10.15 12:12

A jaké to jsou nemoci?
Ono moje děti jsou často nemocné, od 3 let staršího a 1 roku mladšího (ten mladší neumí smrkat dodnes, je mu 3,5 a jsou pořád stejně nemocní), v podstatě každý měsíc od září do května/června. Kdyby nebyli vlastní, tak nevim nevim..asi by se termíny rušily a přesouvaly stále. Ex další rodinu nemá, ale děti fasuje nemocné taky. Pokud mají horečku, zvrací, průjmují tak ne. Ale pokud mají rýmu a kašel tak jo, protože to mají fakt pořád.

• načítám...
6047
6.10.15 12:13

@Danny841 manželje flegmatik, prej to má náš malej z počasí a hotovo…
ANI JI nic neřekl, když jí kluka vezl. Ona bohužel pomsty chtivá je-ačkoliv si ona sama vybrala jiného a vdala se za něj, takže se nemá důvod mstít.
Mě to prostě mrzí kvůli malému… Když jsme prcka neměli, bylo to jiné. Ale proč to má odnášet dítko, které s tím jejich sporem nemá nic společného, tak to mi halva nebere.
A samozřejmě že dítě má být doma u mámy, když je nemocné. S ním se i špatně domlouvá, i když je ok, natož když je mu blbě…

• načítám...
12921
6.10.15 12:14

@Motka co kdyz ma nejaky program taky svuj zivot. Process by otec Mel MIT jenom tu snazsi cast rodicovstvi

• načítám...
6047
6.10.15 12:15

@andelka83 Ex děti nemá! to je ten rodzál-jak by jsi reagovala kdyby ti někdo dal naschávl na víkend nemocné dítě? to je trochu jiné ne? a nemoci? záněty hrtnau, nosohrtanu, angína… chřipka..

• načítám...
6047
6.10.15 12:16

@annaei a proč by to mělo odnášet malé dítě? my máme taky plány a ex to nikdy nezajímalo. Ona se doma válí, já musím makat, což jde s nemocným dítětem celkem těžko… nemluvě, když onemocním já-kdo se mi asi postará o dítě? když nemáme babičky a manžel chodí domů v noci? hm?

• načítám...
6047
6.10.15 12:18

@donaga tatínek nezuří-tatínek chápe že je dítě nemocné-nicméně to ex buˇ%d zamlčí-že na to zapomněla a nebo se to dozvíme až když v pondělí voláme k doktoru. Hele můj chlap to prostě neřeší protože s tím nemocným dítkem doma není. Tak to holt musím řešit já.

• načítám...
23966
6.10.15 12:18

Tak já dceru otci dávám i když mi je nemocná-rýma, kašel-jezdí se sirupem a hotovo. Nejezdí k němu jen když už je nemocná tak, že nejde ani do školy a zůstává doma. Náhradní termíny dostává když si o ně řekne- což u nás není nikdy

• načítám...
carsa
6.10.15 12:19
@Motka píše:
@andelka83 Ex děti nemá! to je ten rodzál-jak by jsi reagovala kdyby ti někdo dal naschávl na víkend nemocné dítě? to je trochu jiné ne? a nemoci? záněty hrtnau, nosohrtanu, angína… chřipka..

Jak naschvál?? Ona mu ho dává v předem domluveném termínu. Rodičovství není jen o tom, pobýt s dítětem na výletě. Holt k tomu patří i ta nepříjemná stránka, jako je právě nemoc.

Příspěvek upraven 06.10.15 v 12:20

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová