Ex nám dává nemocné dítě

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
867
6.10.15 12:19

@Motka já nechci být ošklivá, ale to si jako myslíš, že ta ex naschvál to dítě něčím nakazí těsně předtím, než vám ho dá a v neděli si už vyzvedává zdravé dítě, se kterým si užívá dva týdny a pak ho zase narychlo nakazí, aby vám ho naschvál dala nemocného? Jako fakt?? Nevím, ale myslím si, že si ta máma fakt nevybírá, kdy to dítě bude nemocné.. A proč by se o něj jako o nemocného nemohl starat otec?
Kdyby vám ho dát na tu dobu nechtěla, mohla bys tu založit téma „Ex nám nechce dávat dítě, tvrdí, že je stále nemocné…“. Těžko byste jí věřili, že zrovna na váš víkend je pokaždé nemocné…
Takže moje rada je jednoduchá - pokud sis vědomě našla partnera s dítětem z předchozího vztahu, tak ho respektuj jako své vlastní a pokud je o víkendu, kdy ho hlídáte nemocné, tak se k němu chovej jako by ses chovala ke svému, když by bylo nemocné.

• načítám...
Tunrida
6.10.15 12:19

Prosím tě, řekni chlapovi, ať si kluka domů vůbec nebere. K čemu vám tam je, když je furt nemocnej? :roll: Beztak ho tak kravka vždycky před odjezdem popatlá posmrkaným kapesníkem, aby vám jezdil domů nemocnej a všechny vás tam nakazil. To přece nemáš za potřebí :roll: :zed:

• Upravit
12921
6.10.15 12:20

@Motka myslis ze to jko dela maschval, ze site v obdobi chripek he nemocny

Příspěvek upraven 06.10.15 v 12:20

• načítám...
2660

Mám 2 děti a nemocné jsou v podstatě na střídačku neustále. Promiň, ale rýma mi u ročního dítěte nepřijde nic zvláštního - prostě odsaju a nakapu nasivin. Měla sis vzít chlapa bez dětí, když jsi taková skleníková květinka. A co je ex po tom, že ty potřebuješ pracovat?

Nejsem naštěstí rozvedená, ale když to čtu, doufám, že na to nikdy nedojde. Ještě abych musela půjčovat děti takové osobě, která si hledá problémy, kde nejsou…

• načítám...
6047

@Netopirek manžel podle ex na náhradní termíny nárok má, až ona bude chtít. Sirup jsme nikdy nedostali, ani mast, prášky-nikdy nic sebou. a právě, že ona ho nechá doma ze školky, ale dá ho pak nám. a ex má dítě? dala by jsi mu s čistým svědomím nemocné dítko, když by měl doma mimino?

• načítám...
32917
6.10.15 12:22
@Motka píše:
@andelka83 Ex děti nemá! to je ten rodzál-jak by jsi reagovala kdyby ti někdo dal naschávl na víkend nemocné dítě? to je trochu jiné ne? a nemoci? záněty hrtnau, nosohrtanu, angína… chřipka..
Čistě bezemocne vzato..v obou rodinách jsou malé děti, ale proč by jedno mělo být více hajene? To že chlap s dítětem není, když u něj je nemocné je bohužel jeho problém. Musí si to vyřešit s ex. Tlačit na to, že pro dítě samotné není dobré marodit u vás, převoz apod. Apeloval na zdraví, dobro dítěte. Případně tuhle komplikaci matce vynahradit, finančně nebo jinak. Protože i když to nechces slyšet, alfou a omegou jsou jejich vztahy, jejich společná péče o dítě. To je pro další vztah a rodinu vždy náročné a je třeba s tím počítat. bohužel.
  • načítám...
12921
6.10.15 12:23

@Motka aapon she mu tvori imunita nemuze to but sklenikova kytka
@Netopirek process by otec we nemohl postrat o opravdu nemocne dite

• načítám...
6047

Holky vít eco, já skleníková květinka nejsem. Ale opravdu nestojím o to mít neustále nemocné dítě. Tak třeba může tatínek trácit víkendy na chalupě a je to :) páč podle vás jsem setjně magor a mám držet hubu a krok a nejlépe ještě zaplatit ze své brigády léky a poslat je pak ex :D že jsem se já blbka vůbec ptala :mrgreen:

• načítám...
1392

@Motka To je těžký když to manžel neřeší, pokud je to jen nachlazení tak to prostě jinak asi nepůjde..I když můj přítel by si ho vzal nemocnýho třeba k rodičům protože naše ex se o něj když je nemocný nestará pošle ho s angínou do školy takže pak je u prarodičů :roll: To je zas trochu jiný případ… Zkuste si o tom promluvit jestli si musíte opravdu dítko brát vždy když je nemocné, ale je to těžký rozumím ti.

• načítám...
2205
6.10.15 12:24
@solip píše:
@Motka já nechci být ošklivá, ale to si jako myslíš, že ta ex naschvál to dítě něčím nakazí těsně předtím, než vám ho dá a v neděli si už vyzvedává zdravé dítě, se kterým si užívá dva týdny a pak ho zase narychlo nakazí, aby vám ho naschvál dala nemocného? Jako fakt?? Nevím, ale myslím si, že si ta máma fakt nevybírá, kdy to dítě bude nemocné.. A proč by se o něj jako o nemocného nemohl starat otec?
Kdyby vám ho dát na tu dobu nechtěla, mohla bys tu založit téma „Ex nám nechce dávat dítě, tvrdí, že je stále nemocné…“. Těžko byste jí věřili, že zrovna na váš víkend je pokaždé nemocné…
Takže moje rada je jednoduchá - pokud sis vědomě našla partnera s dítětem z předchozího vztahu, tak ho respektuj jako své vlastní a pokud je o víkendu, kdy ho hlídáte nemocné, tak se k němu chovej jako by ses chovala ke svému, když by bylo nemocné.

Lépe bych to nenapsala :palec:

• načítám...
20518

Já si vzpomínám, že jeden rok jsme promarodili (dva kluci a já na střídačku) tři týdny z měsíce. Jeden to chytal od druhého. A když už jsme myslela, že snad dobrý, taky jsem potřebovala jít do práce, tak to někdo zase chytil na tu oslabenou imunitu venku A neuděláš s tím nic. Tolik k tomu, že matka není schopná předat zdravé dítě. Ne, věř tomu, že několik měsíců jsem též nebyla schopna uzdravit dokonce ani sama sebe. Možná kdybych mohla třeba na týden dát děti někomu pryč od sebe, z bytu, abych fakt poctivě mohla zalehnout, potit se a věnovat se jen sama sobě…

Spíš mi to smrdí vyřizováním si osobních účtů, možná i vztek ex, že se stará o nemocné dítě jen ona (tvůj partner je přeci taky rodič, tak ať se stará on… ), uznávám současně, že je nefér k dítěti ho tahat marodnýho od čerta k ďáblu… ale to už je prostě na domluvě mezi nima dvěma. Neházela bych to jen na ex.

• načítám...
23966

@Motka s rýmou a kašlem ano. Já budu mít teď doma malý mimino a taky to bude muset zvládnout.

Jestli se nedá s ex domluvit, tak bych to klidně řešila i se sociálkou. Ono poslat nemocné dítě je jedna věc, ale poslat ho bez léku už mi přijde z její strany jako zanedbání. Nemluvě o tom, že jestli je kvůli nemoci doma, aby měl klid. Tak pendlování sem tam, mi jako klidový režim nepřijde.

Ale řešit to musí partner. Jestli on to nebude řešit, tak tobě nezbude nic jiného, než se prostě od nemocného izolovat a starat se o něj bude muset on. :nevim:

• načítám...
5436
6.10.15 12:25

@Motka Mám pocit, že i podle poslední judikatury soudů by nemoc dítěte neměla být překážkou pro uskutečnění styku s druhým rodičem. Jsou pak na druhou stranu tatínci, kteří si stěžují, že jim matky odmítají nemocné děti dávat :nevim:
Jak často k vám syn jezdí? Protože takhle od podzimu do jara bys u spousty dětí marně hledala zdravé „termíny“.
Zkus to brát pozitivně, třeba se syn takhle „promoří“ už teď a pak s nástupem do práce nebudeš muset řešit neustálou nemocnost ve školce.

• načítám...
8284
6.10.15 12:26

@Motka Jako promiň, ale z tebe úplně stříká nenávist vůči tomu dítěti, i vůči jeho matce. S touto povahou jsi fakt měla přemýšlet dřív, než jsi si s takovým partnerem pořizovala dítě :nevim:
„kdyby ti někdo dal naschávl na víkend nemocné dítě“ - ta matka je určitě šťastná, že jí dítě onemocní, jen aby bývalému a jeho nové ženě zavařila :roll:
Nezbývá než se smířit s tím, že otec bude dítě jeden víkend za čtrnáct dní vídat, i když bude nachlazené.
A nebo by mohl jezdit on na víkendy za svojí bývalou rodinou, že? Byla bys spokojená?

Příspěvek upraven 06.10.15 v 12:27

• načítám...
6047
6.10.15 12:26

@andelka83 promiň, ale do jejích vztahů nevidíš. Matka se snažila otce z klukovo života vystrnadit a prosila na soc o to, aby si její manžel kluka vzal za svého. Když pak zjistila, že yb tím přišla o tučné aloše, tak to vzala zpět. Takže pardon, ale u nich žádná společná péče neexistuje. U nich se dělí jen to, který víkend je čí dítě. Nic víc a to nekecám. Ex má manžela a nemá zájem o to, aby si jeho vlastní tatínek cokoliv zařizoval-tajila i školku, tajila s čím se léčí. Tohle je opravdu přes čáru co ona vyvádí.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová