Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chybama se člověk učí, i když tohle je tedy hodně tvrdé ponaučení ![]()
Jako dítě jsme měli morče. Coby podestýlka se používaly piliny a pod nimi vždycky noviny. Morče je kousalo a dožilo se šesti let. Nevěděla jsem, že jsou jedovaté ![]()
@Klementyna píše:
Chybama se člověk učí, i když tohle je tedy hodně tvrdé ponaučení
Presne tak.
![]()
Moje babička kdysi sestřenici zabila křečka tím, že jak ho při hlídání hledala, tak odsouvala tašky a jedna byla plná zavařovaček a jak s tou taškou smýkala, tak pod ní byl i ten křeček a v podstatě ho tou taškou rozjezdila…
Příjemné to není, snad jen to, že někdy něco uděláme, jenže si neuvědmíme následky.
@Bábrdl píše:
Jako dítě jsme měli morče. Coby podestýlka se používaly piliny a pod nimi vždycky noviny. Morče je kousalo a dožilo se šesti let. Nevěděla jsem, že jsou jedovaté
Holky, děkuju.
Já to taky právě absolutně netušila. Teď jsem schválně koukala na papír, který nám dala chovatelka, když jsme křečka kupovali.. je tam spousta zákazů tučně napsaných, ale u podestýlky je jen to, že noviny s tiskem se nedoporučují… Fakt jsem neměla tušení, že ho tím můžu zabít. Ale co už, že ano. Prostě to tak asi mělo být… ![]()
@Anonymní píše:
Holky, děkuju.
Já to taky právě absolutně netušila. Teď jsem schválně koukala na papír, který nám dala chovatelka, když jsme křečka kupovali.. je tam spousta zákazů tučně napsaných, ale u podestýlky je jen to, že noviny s tiskem se nedoporučují… Fakt jsem neměla tušení, že ho tím můžu zabít. Ale co už, že ano. Prostě to tak asi mělo být…
To je mi lito. Priste dej radsi papirove kapesnicky, proste bunicinu. Ted uz to nevratis a srovnat se s tim, bude asi tezke, ale proste stalo se. Jak se s tim vyrovnaly deti?
No já nevím, tiskařská čerň už dávno neobsahuje olovo. Jedovatá by být neměla. Dost pochybuju o tom, že by toho za čtyři dny sežral tolik, že by umřel. Potkanům se podestýlka ze skartovaných novin dává.
Mě když bylo 6 let tak se mi zdálo ze můj křeček smrdí. Dala jsem do do umyvadla a důkladně jsem ho umyla samponem. Pak jsem ho vyfoukala fenem, chudák to nepřežil. ![]()
@Anonymní píše:
Holky, děkuju.
Já to taky právě absolutně netušila. Teď jsem schválně koukala na papír, který nám dala chovatelka, když jsme křečka kupovali.. je tam spousta zákazů tučně napsaných, ale u podestýlky je jen to, že noviny s tiskem se nedoporučují… Fakt jsem neměla tušení, že ho tím můžu zabít. Ale co už, že ano. Prostě to tak asi mělo být…
Škoda, že sis o chovu křečků něco nehledala na internetu, protože tam v každém článku mezi hlavními zásadami je, nedávat křečkům noviny.
No co už ![]()
Bude nový křeček?
Jako malá jsem zabila křečka. Zahryzl se mi do prstu a já s ním smýkla o akvárko.
@Amys píše:
To je mi lito. Priste dej radsi papirove kapesnicky, proste bunicinu. Ted uz to nevratis a srovnat se s tim, bude asi tezke, ale proste stalo se. Jak se s tim vyrovnaly deti?
Buničina se křečkům též nesmí dávat, pozor na to!
Včera jsme objevili našeho mazlíčka mrtvýho.
Buleli jsme všichni. Bylo mu něco přes rok. Zjistila jsem, že jsem ho asi „zabila“ já tím, že jsem mu dala místo podestýlky cca na 4 dny noviny (podestýlku už jsme doma neměli, tak jsem vyřešila takto blbě než se koupí nová (včera jsem koupila, ale už je pozdě…) - bohužel jsem absolutně já kráva blbá netušila, že je to pro křečky jedovaté

Vím, že teď už nic nezmůžu, ale potřebovala jsem to aspoň „někomu říct“.