Zabila jsem křečka :,-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40270
8.11.15 13:28

Nějak nepobírám jediný, jak se tomu tady někdo může chechtat? Ať ta smrt zní sebeblběji, pro to zvíře to asi sranda nebyla a pokud umřelo nějak blbě něčím zásahem, dochází tady některým, že se trápilo? Tohle mi snad ani jako černý humor nepřijde, někdo si pořídí zvíře a buď na něj hulí, nebo ho cpe něčím, co ho zabije. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
8.11.15 14:09
@Camael píše:
Nějak nepobírám jediný, jak se tomu tady někdo může chechtat? Ať ta smrt zní sebeblběji, pro to zvíře to asi sranda nebyla a pokud umřelo nějak blbě něčím zásahem, dochází tady některým, že se trápilo? Tohle mi snad ani jako černý humor nepřijde, někdo si pořídí zvíře a buď na něj hulí, nebo ho cpe něčím, co ho zabije. :roll:

Souhlasím. Taky mi umřela jedna z andulek mou vinou, v dětství myška. Ale zvířata miluju a všechny tyhle chyby mě trápí a rozhodně mi to vtipné nepřijde. Věřím, že spousta lidí má nějaký takovy zazitek a ze tady to měla byt podpora zakladatelce, ale vtipne mi to rozhodne neprijde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
8.11.15 17:57
@Camael píše:
Nějak nepobírám jediný, jak se tomu tady někdo může chechtat? Ať ta smrt zní sebeblběji, pro to zvíře to asi sranda nebyla a pokud umřelo nějak blbě něčím zásahem, dochází tady některým, že se trápilo? Tohle mi snad ani jako černý humor nepřijde, někdo si pořídí zvíře a buď na něj hulí, nebo ho cpe něčím, co ho zabije. :roll:
:nevim: právě, jako chápala bych nějaký kuriózní nehody nebo zvířecí útěky.

Čokoláda je pro hlodavce, kočky, psy a ostatní zvířata JEDOVATÁ a to ti poví každý zvěrolékař. Takže ano, zakladatelko, normálně jste ho otrávili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
8.11.15 18:22

@Aletheia to pises mne?… ja jen ze mne oslovujes zakladatelko :roll: to asi bude nejaky omyl…mozna by to chtelo trosku se uklidnit, podivat se do jakeho tematu pises, kdo ho zalozil, co tam bylo za diskuzi predtim a pak hazet kamenem. ;)

jeeezis ja si asi kuli tobe podrezu zily za to, ze sme omylem otravili krecka pred 20 lety cokoladou :zed: nebo vis co? zvednu telefon a vynadam moji 70lety mamce v nedeli vecer, za to co v 90's provedla… a abych nebyla moc mirna, prectu ji tve prispevky.. doufam ze pak budes klidnejsi :potlesk:

to je narez… utyraly, otravili.. neee my me ho obradne zavrazdili 8) nase siroka rodina je totis na vrazdeni krecku ujeta, vcetne teticek a strycku z druheho kolene :P

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
8.11.15 18:24

@ronia Ano, znovuzaložila jsi diskuzi ty. Takže jsi zakladetelka.

A místo trávení křečků si dej trochu té čokolády ty, nebo máš menzes že seš otravná? :think: :mavam: Dobrý den, každý nemusí mít stejný názor jako ty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
8.11.15 18:46

@Aletheia jo takhle si to myslela.. ze jsem tam zatrhla to tlacitko na topovani.. no tak to se musis vyjadrovat jasneji, takhle to mate ;)

jakej prosazuju nazor? nemam tuseni.. no s otravnosti tu kralujes ty.. zrejme je to tvuj styl. :hug:

no a cokoladu uz jsem dnes mela, dekuji… gejsu.. ta je nejlepsi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
8.11.15 18:50

Tady to tema bylo dost brutalni uz predtim.. ale ze se to dnes az takhle rozjede :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
8.11.15 21:49

@ronia
Nikdo nečeká, že si budeš sypat popel na hlavu 20 let, ale pořídit si křečíka a divit se, že nepřiběhne na zavolání a žije hlavně v noci?? 8o To měly ještě dost kliku třeba takový rybičky, ty by se možná uplácaly v kleci na bidýlku. Proč si pořizuje zvíře někdo, kdo o něm ví kulový a vztah k němu má vlažnější než k rohlíku se salámem? Nefunguje podle mých představ, tak ho vypustím na zahradu.. Ono když se tu prezentuješ tímhle „inteligentním“ způsobem, nemůžeš se divit reakcím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
8.11.15 23:06

@Camael prijde mi nejvtipnejsi jak tady temer 35 letou zenskou kamenujes za to co sem delala ve 12 letech.. a kde si zase vzala ze sem k ni mela vlaznej vztah??vis, tomu se rika argumentacni faul.. mela jsem ji dokonce moc rada a starala se o ni peclive- vis ja mam rada kazde zvire i rostlinu, mam k nim predevsim respekt jako k zivym tvorum.. uz tenkrat sem velmi intenzivne citila ze tohle neni spravne, radeji vidim zvirata ve svem puvodnim prostredi a na svobode.. a ne v kleci nebo terariu. pro mne je tohle tyrani zvirat.. nechat celej zivot behat krecka na par cm2 nebo (jak uzasne) v kole.. co to ma to chudak zvire za zivot? ted uz tento zverimexovy businnes se zviraty nepodporuju.. a kdyz jdu psikovy pro suchary do petshopu lituju tech rezignovanych vypelichanych papousku a neurotickych hlodavcu.. to si radeji dojedu do exotiky za zviraty ve volne prirode…

taky jsem v te dobe odchovala male ptace vrabcaka.. Sisi se jmenovalo.. piplala jsem ji pinzetou a pak jednoho dne byla dost velka a mohla odletela.. to bylo krasny… vis mne udivuje jak lidi v diskuzich na internetu umi byt odsuzujici, zly.. vubec nevi kdo je na druhy strane a uz vrhaji kamenem.. tak snad je ti po tom, co tu obzalobu napises, alespon lip.

jak uz jsem psala, ja sem zrovna na zvirata tak citliva ze sem vegetarianka- skoro veganka (mleko ne- vejce bohuzel stale pouzivam), kosmetiku pouzivam netestovanou na zviratech (lush)… co delas pro zviratka ty @Camael? ze tu tak odvazne kazes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
8.11.15 23:09

@Camael a rekacim se divim protoze jsou zbytecne vyhrocene… asi nemate jine problemy.. dobre pro vas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
9.11.15 01:46

Tak se také přidám… Měla jsem morče, které jsme měli v takové velké bedně na zemi, jednou mi utekl pes do místnosti a morče zakousl :( Psa jsme měli první den doma.

Další příhoda s pískomilem, který utekl a chytil se do pastičky na myši.

Můj bratr měl zase morče v králíčárně a jednou mu zapomněl dát seno a už bylo docela zima a ráno ho našel přimrzlého k misce s vodou :(

A moje kamarádka chtěla trošku zastřihnout chloupky křečkovi a ustřihla mu kousek ocasu…

Jinak k diskuzi, je to morbidní, ale zasmála jsem se tak, až jsem brečela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
9.11.15 06:11

Mam pocit, ze jsi to trochu slizla za ostatni @ronia mnohe zde privodily smrt zviratum mnohem hanebneji, nez cokoladou.

Obecne bych diskusi shrnula tak, ze zive zvire neni kakaci hracka, a ze odpovedny chovatel si o nem neco precte, od zakladu chovu jako vybava po krmeni, nez si ho poridi.

Jsou 2 druhy chovatelu - odpovedni, a neodpovedni. Deti casto spadaji do druhe grupy (ne vzdy!).

Me vytocil prispevek o kockach - roky jsem delala v utulku a tohle jsou presne lide, kterym bychom kocku nikdy nedali k adopci, radsi ji nechame v utulku, nez u nekoho, kdo se o ni stara zpusobem, ze si kocka sbali kufry nebo kdo vi co… kocky jsou prekvapive verne a laskyplne, ale to musi byt i majitel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
9.11.15 08:49

@Camael Tyjo o co ti jde? Vždyť byla děcko! 8o Fakt jen kroutím hlavou :roll:

@ronia :potlesk: :potlesk: Nic si z toho nedělej, tady je to jedna dokonalá mravokárkyně vedle druhé :roll:

Diskuze byla o chovatelských omylech, pokud si dobře vybavuju, nikdo tady snad nepsal nic o úmyslném zabíjení nevinných zvířátek. Nebo jo? Prostě se stalo, byly to náhody, omyly, přešlapy, co měly fatální následky, ale tak snad už je to spousta let, nemusíme kvůli tomu denně odříkat desetkrát Zdrávas. A po letech už to kolikrát holt vyzní vtipně. Nevidím na tom nic odsouzeníhodného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
9.11.15 13:32

Já jsem diskuzi četla celou a jen máloco bylo vtipné, i po letech. bohužel ve veterinární praxi je vidět, že nezodpovědní rodiče fungují neustále, dětem se pořídí živá hračka atd..

já prostě nechápu, jak někdo může zapomenout zvíře nakrmit nebo ho nechat umrznout, to pro mě hraničí s debilitou. a výmluva, že někomu je jen málo let-no proto mají tu odpovědnost i rodiče. křeček je sice malý zvíře, ale utrpení cítí stejně.

nechápu pojem chovatelský omyl ve spojení s něčím, co evidentně ukazuje na to, že si dotyčný o zvířeti nenastudoval ani písmenko.

@ronia je blbost si myslet, že vypuštění křečka do přírody je dobrý skutek. kdyby byl křeček řádně ochočený, vymazlený, mohl by běhat i mimo akvárko a nemusel by se věčně šplhat po sklu nahoru. proto je lepší nekupovat ve zveráku, ale z chovatelských stanic. takovýmu křečku by ve volné přírodě bylo asi jako psovi, kterýho bychom vypustili do lesa, ať si žije na svobodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
9.11.15 13:48

@ronia
Nějaká vztahovačná, ne? Nikdo tě nekamenuje, zkusila jsem ti jen slušně vysvětlit, že se prezentuješ opravdu jinak než milovník zvířat, rádoby vtipně, bohužel jen rádoby, toť vše. Nebudu ti to vysvětlovat 3×, zkus si to přečíst ještě jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová