Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Irinka0210 No jo, taky máme křečka v akvárku (máme i kočku, klec jsem nechtěla riskovat), ale je velké, má tam běhací kolečko, prolézačky, větve… a nikam se po skle nesnaží prchat.
@Pipet Ano, a o tom to je, má „co dělat“ a nemá potřebu lézt po akvárku. Kdyby nás někdo zavřel do skleněný „krabice“ taky nám z toho hrábne…
@ronia Ty už si raději žádné zvíře nepořizuj, zase ho utrápíte…
@Irinka0210 jo to my sme ji nechavali venku vybehat, ale ona byla fakt nejaka silena.. kdyz sme byli maly deticky, meli sme taky krecka Ferdu a ten byl takovej klidas, tahle holka byla nejaka naspeedovana.. kolo nemela, ale akvarko mela hezky vybaveny..ja nevim proc celou noc jen klouzala prednima po tom skle, ten zvuk byl po par mesicich uz na palici, prislo mi ze trpi.
no a mamka ji fakt zboznovala (az patologicky. udelala si z ni takovy miminko).. no chtela ji dat dobrutku, tak ji dala kus cokosky a to ji zrejme zabilo ![]()
@Aletheia ty si nejaka chytra
… precti si cele vlakno nez zacnes odsuzovat… z ceho soudis ze byla utrapena?
no bohuzel na tve rady nedojde..mam fenecku 15 let a odhaduji, ze zije krasnej zivot.
takovy jedobaby tady fakt zboznuju ![]()
@ronia KOUSEK čokošky ho určitě nezabil. My jsme jako děcka taky krmili křečka čokoládou a nic se mu nestalo. Křeček je všežravec, žere i maso a jak si pochutná. Akorát musí být krmná dávka taková, aby pokryla všechny nároky na vitamíny a minerály ![]()
@sarink
mozna ne, jen vim ze tam ta cokolada byla predtim nez zemrela, tak sme to tomu prisoudili (no chudak ma maminka).. jinak predtim sme meli toho Ferdu, a dlouho, tak sme vedeli jak krmit a chovat krecka. Tahle krecci holka byla fakt takova divna a divoka, bez chvilky klidu. Mozna byla nemocna. No uz je to davno, bylo mi tak 13…tyjo je to dobrych 20 let. ![]()
Opravdu se najde dospělý člověk, který nacpe křečka čokoládou? Aha ![]()
Pořídit si domů zvíře jen na to, abych ho utýrala, to je silný kafe..
Edit - jsem taky jedubaba! ![]()
@ronia Oni samičky jsou víc akčnější, kluci jsou takový klidnější, ale je fakt, že já měla dva samečci, a to byl taky rachot v noci ![]()
@sarink Pro křečka stačí i kousek čokolády, slepí se mu torba a to pro něj může být i smrtelný, ale to je jedno, protože už se stalo a nikdo neví co to bylo, ale první příspěvek byl fakt tvrdý, nechápu jak můžete z jednoho příspěvku soudit člověka…
@Aletheia @Klementyna probuh zeny.. prectete si celou diskuzi.. jakto ze jedobaby se tu objevuji az dnes?
… tady je treba pribeh jak tchyne omylem vyhodila krysu z okna, protoze se ji lekla… vzpamatujte se, no tak moje mamka dala v roce 1993 omylem ochutnat kreckovy cokoladu… se pos.. a volejte ochranare zvirat na to co se stalo pred 20 lety
a predstavte si ze mit krecka v akvarku bylo v te dobe bezne, dokonce mi to doporucil prodavac ve zverimexu kdyz jsem krecka kupovala.. fakt nevim jak to je ted po ctvrt stoleti. O krecky se uz moc nezajimam, precejen sem od te doby trosku vyrostla ![]()
ja zvirata miluju a nesnasim jejich tyrani..a proto jsem napr. taky vegetarianka a pouzivam kosmetiku netestovanou na zviratech… co delate vy, krome odsuzovani detinskych chyb v diskuzich na internetu?
@ronia však klíííd, ty se zase nemůžeš divit, když napíšeš, že dospělý člověk z lásky nacpal křečka čokoládou, že to někdo nepovažuje za normální ![]()
Že miluješ zvířata je fajn. Já též ![]()
@Klementyna
hele trauma z toho bylo tenkrat.. uz to je fakt davno… spis jde o to, ze jsem si precetla tohle vlakno (dost morbidne vtipne) a pridala sve story na hromadu a najednou sem dostala servano, jako by ma rodina byla nejaka zvrhla
no jsou to chovatelske zacatky, kdo nema neco takoveho k vypravenii, pravdepodobne zadne zviratko nemel.
Ale je to skoda, kez jsou vsichny zviratka stastny. ![]()
Bohužel, i já jako těžký a nenapravitelný zvířátkomilec se řadím mezi jejich vrahy ![]()
Taky jsme měli džungaráka, bylo mi asi 10, možná míň. Pod zadečkem se mu udělala obrovská boule. Mamina z toho na prášky, že má určitě nějaký nádor, že od něj něco chytnem. Tak jsme valili k veterináři. Veterinář se zasmál a řekl, vyřiďte mamince, že je křeček zdravý, jenom potřebuje křečici. Já byla ještě malá a moc jsem nechápala, o čem je řeč, ale bratr puberťák už věděl… Takže když sousedka čistila klec a chtěla pohlídat Otylku (křeček medvídkovitý), neměl lepší nápad, než dát je k sobě, aby si „pohráli“. Žádná láska se ale nekonala. Otylka Luboše zakousla během 10 vteřin, smrt byla okamžitá a já v šoku… Chtěla jsem Luboše důstojně pohřbít, ale bratr ho hodil do popelnice. Strašně dlouho jsem ho za to neměla ráda…
@Whitedog
![]()
Ještěže tvůj bratr nechodí na eMimino, pěkně by si to slízl ![]()
@ronia Schytalas to za nás všechny ![]()
@Whitedog Tož chudák.
To mi připomíná - měla jsem křečky - jednoho syrského v kleci a jednoho džungaráka v akvárku. Místečko měli na takovém starém „sekretáři“, nahoře klec, pod ní akvárko.
Už jsem byla dospělá, těhotná
, při mém pobytu v porodnici najednou zoufalý telefonát - chlap asi zapomněl zavřít u klece dvířka a ten syreček hopsnul do akvárka k džungarovi a samozřejmě si šli po krku. No prý nakonec za asistence tchána, pomocí sklenice a klacíků je nějak oddělili ![]()
Tak měli fakt štěstí teda.